fbpx

Is een haartransplantatie aftrekbaar van de Belasting?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er zijn verschillende manieren bekend om op een haartransplantatie behandeling te besparen. Dit zou ook kunnen, als een haartransplantatie aftrekbaar van de Belasting is. In dit artikel worden verschillende mogelijkheden besproken om op haartransplantatie kosten te besparen.

Haartransplantatie aftrekbaar van belasting?
Haartransplantatie aftrekbaar van belasting?
Tip 1: Selecteer de haarkliniek met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Op internet is het vrij eenvoudig om verschillende klinieken te vergelijken op prijs. Er zijn ongeveer 10 grote haarklinieken in Nederland. Heeft u al eens de sites van deze klinieken bestudeerd? Dan valt het waarschijnlijk direct op dat er grote prijsverschillen bestaan. Door een kliniek met scherpe prijzen te selecteren, kunt u direct al veel besparen op de haartransplantatie kosten. Acura Medisch Centrum staat bekend als kliniek met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Onze tarieven liggen zelfs soms ruim 50% lager dan de tarieven van verschillende andere haartransplantatie klinieken.
Kijk naast de prijs ook naar ervaringen die mensen delen over de verschillende klinieken. Wij scoren gemiddeld ruim een 9. Dit is een cijfer waar we erg trots op zijn.

Tip 2: Vraag of het mogelijk is om korting te krijgen op de behandeling

Bij sommige klinieken is het mogelijk om korting te krijgen, als u toestaat om voor en na foto’s op de site te publiceren. In sommige gevallen kunt u ook korting krijgen als u akkoord gaat met het filmen van de behandeling. Voor veel klinieken is dit erg kostbaar. Korting kan oplopen tot zo’n 25 procent.
Het is daarnaast ook soms mogelijk om korting te krijgen, als u met meerdere personen  tegelijk wordt behandeld. Wilt familie of een vriend van u ook een behandeling ondergaan? Dan kan het in sommige gevallen verstandig zijn om samen het consult in te plannen. De korting kan hierdoor eveneens flink oplopen.

Tip 3: Betaal de haartransplantatie behandeling in termijnen

Een haartransplantatie behandeling is vaak een behoorlijke investering. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om de behandeling in termijnen te betalen via een partner. Let op dat u wel altijd rente zult betalen over het geleende bedrag. Een voordeel is echter dat u het bedrag niet direct ter beschikking hoeft te hebben. Aan de hand van verschillende criteria wordt bepaald of u in aanmerking komt voor deze behandeling. Er wordt onder andere gekeken naar uw inkomen, of u gehuwd bent, een huis of huurwoning hebt en of u een BKR registratie hebt.
Helaas is een haartransplantatie niet aftrekbaar van Belasting in de meeste gevallen. Twijfelt u? Informeer dan bij de Belastingdienst naar uw situatie en de mogelijkheden om het bedrag eventueel af te trekken.

Haartransplantatie aftrekbaar van Belasting? – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie aftrekbaar van Belasting. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Worden de kosten van een haartransplantatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak worden vrijwel nooit volledig vergoed. Sommige aanvullende verzekeringspakketten bevatten soms mogelijkheden voor een gedeeltelijke vergoeding van een ingreep. Of en hoe u aanspraak maakt op een vergoeding, staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

2. Kan ik de haartransplantatie kosten als medische kosten aftrekken van de belastingaangifte?
Medische kosten die u zelf betaald en die niet door een zorgverzekeraar vergoed worden, komen soms als aftrekpost op de jaarlijkse belastingaangifte in aanmerking. De Belastingdienst hanteert strikte voorwaarden en de regelgeving verandert regelmatig. Vraag advies aan een belastingadviseur, deze kan u precies vertellen wat mogelijk is en wat niet.

3. Welke voorwaarden worden door de Belastingdienst gehanteerd?
Van alle medische kosten die in mindering worden gebracht op de belastingaangifte wordt verwacht dat u beschikt over originele facturen en meestal ook medische verklaringen.

4. Is er een verschil tussen cosmetische en medisch noodzakelijke ingrepen?
Ja. Medisch noodzakelijk ingrepen en de bijhorende kosten worden doorgaans zonder uitzondering geaccepteerd als aftrekpost. Cosmetische ingrepen daarentegen niet. Ook hierin is de Belastingdienst strikt en uitzonderingen worden zelden gemaakt.

5. Wat als ik haartransplantatiekosten ten onrechte van de Belasting heb afgetrokken?
Indien u ten onrechte kosten in mindering hebt gebracht, kunt u minimaal een naheffingsaanslag verwachten. Vaak komen hier nog extra kosten bij. Om problemen met de Belastingdienst te vermijden is het verstandig om u vooraf over de mogelijkheden te laten adviseren.

6. Hoe weet ik welke haartransplantatiekosten ik van de Belasting kan aftrekken?
Doe van tevoren altijd onderzoek naar de mogelijkheden. De Belastingdienst geeft uitgebreide informatie over aftrekposten op haar website en u kunt dit ook opvragen door telefonisch contact op te nemen met de dienst. Het is beter om uzelf vooraf te laten informeren dan achteraf met een naheffing en een boetebedrag geconfronteerd te worden.

7. Is er manier om de hoge haartransplantatiekosten te betalen zonder vergoedingsmogelijkheden?
Door de kosten haken veel mensen die een haartransplantatie overwegen af. Vergoedingsmogelijkheden zijn er nauwelijks en niet iedereen heeft zomaar een paar duizend euro klaar liggen voor een cosmetische ingreep. Nederland kent een aantal gespecialiseerde kredietverstrekkers die cosmetische ingrepen financieren. Met maandelijkse aflossingstermijnen wordt het krediet afbetaald. Het is een mogelijkheid om toch de gewenste ingreep te kunnen ondergaan.

8. Komt iedereen voor betaling in termijnen in aanmerking?
Kredietverstrekkers vragen inzage in uw inkomsten en uitgaven. Ook zal uw BKR verleden nagekeken worden. Aan de hand hiervan kan een positieve of negatieve beslissing volgen. Bij een positief besluit krijgt u een kredietovereenkomst aangeboden. Realiseer uzelf dat het krediet aangemeld wordt bij het BKR en dat u naast de originele kredietsom extra kosten verschuldigd bent. Wilt u wel een aantal jaren maandelijks herinnerd worden aan de haartransplantatie die u heeft ondergaan? Zet alle voor- en nadelen tegen elkaar af, voordat u besluit tot het afsluiten van een krediet.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘is een haartransplantatie aftrekbaar van de Belasting’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu