fbpx

Is een haartransplantatie gevaarlijk?

Sommige mensen stellen wel eens de vraag of een haartransplantatie gevaarlijk is. Een haartransplantatie is een relatief ongevaarlijke cosmetische ingreep. Er wordt bijvoorbeeld niet diep in de huid gewerkt en bij de FUE haartransplantatie zijn er ook geen hechtingen nodig. Toch brengt iedere cosmetische ingreep ook risico’s met zich mee.

Is haartransplantatie gevaarlijk?
Is haartransplantatie gevaarlijk?
Haartransplantatie gevaarlijk of niet?

Wanneer we de vraag moeten beantwoorden of een haartransplantatie gevaarlijk is of niet, kunnen we stellig zeggen dat dit niet zo is. Het is echter wel heel belangrijk dat u kiest voor een goede en ervaren haartransplantatie kliniek. Als u namelijk zonder onderzoek naar een willekeurige haartransplantatie kliniek in het buitenland gaat, verandert dit de zaak natuurlijk. In Nederland gelden echter strenge eisen op het gebied van hygiëne en kwaliteit. U kunt het beste van tevoren wel onderzoek doen naar de ervaringen met de kliniek, waarbij u overweegt een behandeling te ondergaan.

Wat zijn de haartransplantatie risico’s?

Iedere cosmetische ingreep brengt bepaalde risico’s met zich mee. De haartransplantatie risico’s zijn gering, maar het blijft natuurlijk een operatie. Bij een haartransplantatie is er bijvoorbeeld altijd een klein risico op infecties. Het is daarom belangrijk dat u zich goed houdt aan de voor- en nazorg instructies die de kliniek u mee geeft. Daarnaast is het belangrijk dat u zich laat behandelen bij een kliniek die goed beoordeeld wordt op diverse gebieden. Acura Medisch Centrum is erg trots op de beoordelingen over onze kliniek en artsen. Op bijvoorbeeld Kliniekervaringen scoren wij maar liefst een 9,4. Daarnaast hebben wij als één van de weinige klinieken in Nederland de maximale score op Eindresultaat behaald, volgens de Elsevier. Op Haarweb zijn ook diverse positieve haartransplantatie ervaringen te vinden. Dit is een haartransplantatie forum.

Bestaan er haartransplantatie bijwerkingen?

De haartransplantatie bijwerkingen zijn over het algemeen beperkt. Er kan na de behandeling een lichte zwelling optreden, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Na de behandeling zult u ook een klein beetje korstvorming krijgen. Deze korstvorming is normaal, omdat er allemaal minuscule wondjes zijn gemaakt. Verder krijt u ook diverse producten mee voor het herstel na de haartransplantatie behandeling. Let op dat u hier niet allergisch voor bent, om de kans op eventuele bijwerkingen te minimaliseren.

Is een haartransplantatie gevaarlijk? FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over of een haartransplantatie gevaarlijk is. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is een haartransplantatie gevaarlijk?
Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die onder plaatselijke verdovingen wordt toegepast. Indien de ingreep plaatsvindt onder de juiste omstandigheden en onder leiding van een ervaren specialist, is het een relatief veilige behandeling.

2. Wanneer is een haartransplantatie gevaarlijk?
Mannen of vrouwen die in goede gezondheid verkeren en die niet of nauwelijks medicatie gebruiken, hebben vrijwel nooit last van bijwerkingen. Een haartransplantatie is een veilige ingreep, zolang u geschikt bevonden wordt door een specialist. Gezonde mensen lopen nauwelijks risico, dit is anders op het moment dat iemand een bepaalde aandoening heeft en/of medicatie gebruikt.

3. Welke risico’s heeft een haartransplantatie?
Aan een chirurgische ingreep zoals een haartransplantatie zijn algemene operatie risico’s verbonden. Hiertoe behoren onder meer roodheid, zwellingen, nabloedingen, slechte wondgenezing, infecties, allergische reacties en littekenvorming.

4. Krijgt iedereen te maken met bijwerkingen na een haartransplantatie?
Nee, zeker niet. Een haartransplantatie is een ingreep met een zeer kleine kans op bijwerkingen. Indien u de instructies van de specialist opvolgt, wordt deze kans verder verkleint.

5. Hoe ontstaan infecties na een haartransplantatie?
De behandelde huid gaat korstjes vormen om te genezen. Korstvorming kan gepaard gaan met jeuk. Worden de korstjes en de dus de wondjes open gewreven, dan neemt de kans op infecties toe. Geef de huid daarom de tijd om te genezen en blijf ondanks de jeuk van uw hoofdhuid af. Lukt het desondanks niet om de huid met rust te laten en krabt u per ongeluk de korstjes los? Neem dan contact op met de haarkliniek. Eventueel kan een antibiotica kuur geadviseerd worden.

6. Zijn de risico’s voor mannen en vrouwen gelijk?
Ja. Bijwerkingen of complicaties maken geen onderscheid tussen mannen of vrouwen die een ingreep ondergaan.

7. Hoe weet ik of de haartransplantatie voor mij een veilige ingreep is?
Wees open en eerlijk tijdens het intakegesprek bij een specialist. Neem, indien van toepassing, informatie mee over aandoeningen, ziektes en medicijngebruik. Aan de hand hiervan kan een specialist uw situatie nauwkeurig bekijken en beoordelen of u een geschikte haartransplantatie kandidaat bent.

8. Is een haartransplantatie in het buitenland gevaarlijk?
Een haartransplantatie in het buitenland hoeft niet gevaarlijker te zijn dan bij een binnenlandse haarkliniek. De kwaliteit loopt uiteen. Vergelijk de mogelijkheden aandachtig met elkaar en kies niet zomaar voor een cosmetische ingreep in het buitenland.

9. Is een goedkope haartransplantatie gevaarlijker?
De kostprijs van de ingreep hoeft niet van invloed te zijn op de kwaliteit en/of het risico op bijwerkingen. Laat u vooraf goed informeren en ga, indien mogelijk, eerst zelf in de haarkliniek een kijkje nemen. Datzelfde doet u immers ook bij een dure ingreep. U kunt zelf prima inschatten hoe een haarkliniek werkt als u zelf heeft gezien welke aandacht er wordt besteed aan de hygiëne en de manier waarop u wordt ontvangen voor een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘is haartransplantatie gevaarlijk’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu