fbpx

Kanker en haaruitval

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand kaal wordt. Een veel voorkomende reden is de chemokuur. Als u online heeft gezocht op ‘kanker en haaruitval’ komt u verschillende berichten tegen. De hoeveelheid kankergevallen is de afgelopen decennia sterk toegenomen. Hoewel kanker steeds beter te behandelen is, sterven hier helaas nog steeds jaarlijks veel mensen aan. Wat kunt u doen als u kaal bent geworden door de behandeling van kanker? Heeft u uw haar eerder verloren en is het niet goed terug gegroeid? Dan is een haartransplantatie mogelijk een geschikte oplossing.

Kanker en haaruitval.
Kanker en haaruitval.
Waarom krijgt men haaruitval door kanker?

Haaruitval door kanker komt eigenlijk nooit voor. Wat wel voorkomt, is dat iemand het haar kwijtraakt door de bestraling van een gebied door een chemokuur die moet worden genomen. De haren zijn dan het eerste gebied dat uitval.

Kanker en haaruitval, een pruik of haarwerk bij kanker?

Wanneer iemand last krijgt van haaruitval door kanker, wordt meestal gekozen voor een pruik. Een haarwerk van echt haar wordt slechts zelden gekozen. De reden hiervan is dat een pruik van synthetisch haar is en daarom vrij eenvoudig te modelleren is. Dit in tegenstelling tot een haarwerk. Een haarwerk is van echt haar.
Er zijn in Nederland ruim 200 verschillende haarwerkspecialisten. Bij het selecteren van een haarwerkspecialist is het belangrijk dat u nagaat of de instantie is aangesloten bij de SEMH of bij ANKO sectie haarwerken. Dit zijn beiden strenge keurmerken. Daarnaast kunt u bij de Haarstichting informeren naar de mogelijkheden om een haarwerk te krijgen, als u financieel minder bedeeld bent.

Een haartransplantatie na haaruitval door kanker?

Wanneer u uw haar kwijt bent geraakt als gevolg van een behandeling, zal het een aantal maanden duren voordat het haar weer terug begint te groeien. Bij een haartransplantatie worden haren getransplanteerd. De haren worden dus van de ene naar de andere plek getransplanteerd. Het haar moet dus eerst groeien, voordat een haartransplantatie kan worden uitgevoerd. Het wordt altijd sterk afgeraden om al een haartransplantatie te ondergaan, wanneer het haar nog niet volledig terug is gegroeid.
Mocht u twijfelen over het wel of niet ondergaan van een haartransplantatie behandeling, dan kunt u er voor kiezen om op een gratis en vrijblijvend consult te komen in de haarkliniek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘kanker en haaruitval’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu