fbpx

Laserbehandeling Weert

Zoekt u naar een veilige laserbehandeling in Weert? Huidvernieuwing door middel van lasertherapie is een beproefde manier om rimpels, ouderdomsvlekken, acnelittekens en andere onvolkomenheden te verminderen. Lasertherapie wordt ook toegepast om de huid strakker te maken en uw teint te verbeteren. Laserapparatuur wordt bij verschillende cosmetische en medische behandelingen succesvol toegepast. Een laserbehandeling in Weert of omgeving is een succesvolle en niet-invasieve manier om uiteenlopende huid- en haarproblemen aan te pakken.

Laserbehandeling Weert.
Laserbehandeling Weert.
Wanneer kan een laserbehandeling in Weert geadviseerd worden?

Wist u dat de herfst wordt beschouwd als “laserseizoen”? Dit, omdat de huid na een laserbehandeling enige tijd overgevoelig is voor blootstelling aan de zon. Afhankelijk van de aandoening of probleem dat u laat behandelen, kan een specialist adviseren om de behandeling tijdens de herfst- en/of wintermaanden te ondergaan. Ongeacht de tijd van het jaar waarin u een laserbehandeling ondergaat, is het aan te raden om de behandelde huid met een SPF 30 of hoger te beschermen. Dit helpt niet alleen om uw resultaten erop hun best uit te laten zien, het biedt ook bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Minimaal belastende laserbehandeling

Het gevoel dat u ervaart tijdens een laserbehandeling kan het beste worden vergeleken met een elastiekje dat tegen de huid tikt. Hoe de behandeling aanvoelt, hangt deels ook af van de laser, de diepte, het behandelingsgebied en uw eigen pijnsensatie. Bij diepere ablatieve laserbehandelingen, waarbij de bovenste huidlaag wordt verwijderd, kan een vorm van sedatie vooraf wenselijk zijn om de behandeling comfortabel te kunnen ondergaan. Sommige niet-ablatieve laserbehandelingen, waarbij geen huidlagen worden verwijderd, veroorzaken weinig tot geen pijn. Na een laserbehandeling wordt de huid behandeld met een verkoelende crème of lotion en krijgt u het advies de huid niet aan de zon bloot te stellen. Een veel voorkomende misvatting is dat laserbehandelingen alleen veilig zijn voor lichte huidtypes. Hoewel het waar is dat bepaalde lasers een hoger risico vormen voor huidbeschadiging en pigmentatie in een donkere huid, zijn er geavanceerde laser mogelijkheden beschikbaar voor alle huidtypes.

Huidaandoeningen effectief behandelen

De lasertechniek kan op verschillende manieren ingezet worden bij de behandeling van huidaandoeningen en haarproblemen. Aandoeningen en problemen als littekens, wratten, rimpels, fijne lijntjes, huidverslapping, ouderdomsvlekken, rosacea, couperose en overbeharing kunnen met lasertherapie succesvol behandeld worden. Moderne laserapparatuur kan zowel ablatief als niet-ablatief zijn en gebruikt worden om onder andere leeftijd gerelateerde onvolkomenheden te behandelen. Naast lasertherapie kunt u zichzelf ook laten informeren over een IPL-behandeling, intens gepulseerd licht. Technisch gezien is dit geen laser, maar kunnen problemen als zonbeschadigingen, acne, rosacea en hyperpigmentatie op non-invasieve wijze behandeld worden. Welke laserbehandeling bij u de beste resultaten biedt, wordt door een ervaren specialist bekeken tijdens een uitgebreid consult. De behandeling wordt afgestemd op uw problematiek en huidtype. Feit is dat bepaalde medicijnen of aandoeningen van invloed zijn op de manier waarop uw huid reageert op de laserbehandeling. Wees daarom altijd eerlijk en maak melding van uw medische geschiedenis en eventuele medicijnen of supplementen die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld vatbaar bent voor koortsblaasjes kan een laserbehandeling puistjes veroorzaken. Gebruikt u medicatie tegen acne? Bepaalde bestanddelen, zoals isotretinoïne, kunnen slechte wondgenezing en acnelittekens tot gevolg hebben. Vrij verkrijgbare producten zoals aspirine kunnen het risico op bloedingen na een laserbehandeling vergroten. Mensen die bekend zijn met diabetes en andere chronische aandoeningen, komen niet automatisch voor een laserbehandeling in Weert in aanmerking.

Behandeltraject en herstelperiode

Hoewel in sommige gevallen een enkele laserbehandeling het probleem wegneemt, vragen de meeste laserbehandelingen om een reeks van behandelsessies, om een optimaal resultaat te bereiken. Afhankelijk van de aandoening vinden meerdere behandelsessies plaats. Tussen de afzonderlijke sessies zit een periode van 4 tot 8 weken. Bepaalde situaties en aandoeningen vereisen jaarlijks één of meerdere nabehandelingen om de bereikte verbeteringen te behouden. Hoewel een laserbehandeling als non-invasief wordt omschreven, is niet elke behandeling vrij van een zekere downtime. De hersteltijd van een laserbehandeling is afhankelijk van het type laser dat wordt gebruikt en van uw gezondheid en het persoonlijk herstelvermogen. De zogenaamde niet-ablatieve lasers hebben geen downtime, terwijl ablatieve laserbehandelingen een periode van 2 tot 3 weken kennen om te genezen. Dit is afhankelijk van de diepte die de laser bereikt en de aandoening die wordt behandeld. Deze hersteltijd betekent overigens niet dat u niet aan het werk kunt gaan. Het betekent wel dat uw huid gedurende deze periode wat roder en schilferiger kan zijn dan gebruikelijk. U kunt uzelf hierdoor tijdens sociale ontmoetingen wat minder op uw gemak voelen. Activiteiten die infecties kunnen veroorzaken, zoals zwemmen, dienen vermeden te worden zolang uw huid niet is genezen.

Kiezen voor ervaring

In de handen van een deskundige, ervaren specialist wordt uw huid op een veilige manier met lasertherapie behandeld. Het uiterlijk van uw huid verbetert en krijgt een jongere, frissere uitstraling. Kies een behandelaar die over aantoonbare ervaring beschikt. In plaats van u volledig te richten op laserbehandeling ervaringen van anderen is het beter om u te concentreren op uw individuele behoefte. Welke huidproblemen wilt u laten behandelen? Welke resultaten verwacht u van een behandeling? Tijdens een consult bij een specialist krijgt u een behandelplan dat volledig aan uw behoefte voldoet en dat past bij de aandoening die wordt behandeld.

Consult laserbehandeling in Weert

De ervaren specialisten en huidtherapeuten van Acura Medisch Centrum in Weert passen dagelijks laserbehandelingen toe. Binnen de kliniek is ruime ervaring met het behandelen van uiteenlopende huid- en haarproblemen. Wilt u acnelittekens laten behandelen? Stoort u zich aan rosacea of couperose? Heeft u last van overbeharing in uw gezicht? Een laserbehandeling kan een oplossing bieden. Maak een afspraak voor een gratis consult. Onze specialisten laten u de mogelijkheden en resultaten van laserbehandelingen zien. Wat kunt u verwachten van een consult? Naast het bespreken van uw gezondheid, medische geschiedenis en verwachtingen, worden uw vragen beantwoord. Daarnaast ontvangt u een persoonlijk behandelplan. Hierin wordt het behandeltraject omschreven en de kostprijs toegelicht. Direct een afspraak maken voor een consult? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-212150.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu