fbpx

Laserontharing Nederland

Overtollige beharing is voor mannen en vrouwen vaak een bron van irritatie. Bent u het zat om voortdurend in de weer te zijn met scheermesjes of bent u het epileren of harsen zat? Laserontharing in Nederland is een perfecte oplossing om blijvend te ontharen. In heel Nederland zijn er tal van schoonheidsspecialisten en klinieken waar de laserontharing behandeling wordt aangeboden. De ene kliniek is de andere niet en niet iedere behandelaar beschikt over de nodige ervaring om het gewenste resultaat te bereiken.

Laserontharing Nederland.
Laserontharing Nederland.
Waarom laserontharing Nederland?

Het grootste verschil tussen laserontharing en traditionele ontharingsmethodes is dat bij laserontharen de resultaten definitief zijn. Afhankelijk van het behaarde gebied dat u laat ontharen, zijn 3 tot 8 behandelingen nodig om een optimaal effect te bereiken. Het resultaat van laserontharing is een haarreductie van ruim 80% tot 100%. De eventuele haren die overblijven zijn dun en hebben zeer weinig pigment, waardoor ze nagenoeg onzichtbaar zijn. Hoe werkt laserontharing? Het laserapparaat produceert een geconcentreerde lichtstraal die geabsorbeerd wordt door de melanine in het haar, de stof die het haar kleurt. De haarwortel wordt vernietigd, waardoor nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Dit gebeurt zonder dat er schade ontstaat aan de huid. Gedurende de behandeling wordt uw huid tegelijkertijd gekoeld. Laserontharen is niet echt pijnlijk. U kunt een prikkend gevoel ervaren, alsof er iemand met een elastiek tegen uw huid schiet. Dit gevoel verdwijnt weer heel snel. Na afloop van de behandelsessie, die gemiddeld 10 tot 60 minuten duurt, kunt u uw dagelijkse werkzaamheden en overige activiteiten hervatten. De keuze voor een Nederlandse kliniek ligt voor de hand. U kunt immers direct daarna weer naar huis. Definitieve resultaten hebben meerdere behandelsessies nodig. Dan is het vaak comfortabeler om voor een Nederlandse behandelaar te kiezen. Zoek een geschikte kliniek aan de hand van bijvoorbeeld de volgende criteria:

 • Naamsbekendheid en locatie van de kliniek.
 • Gemiddelde klantwaardering.
 • Aantoonbare ervaring van de werkzame cosmetisch artsen en huidtherapeuten.
 • Ervaringsverhalen en reviews van anderen.
 • Het gevoel dat u ervaart gedurende of na afloop van een intakegesprek bij de desbetreffende kliniek.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding.
Laserontharing in het buitenland

Het toepassen van de lasertechniek om af te rekenen met overmatige beharing wordt ook in het buitenland toegepast. U kunt naar een Belgische of Duitse kliniek gaan, maar regelmatig zoeken mensen het nog verder weg. Waarom kiest of overweegt u laserontharing in het buitenland? Een veel gehoorde eerste reactie op deze vraag zal zijn vanwege de lagere kosten. Dit antwoord kan al dan niet terecht zijn. Maar zijn de kosten voor laserontharing in het buitenland ook echt lager dan in Nederland? Laserontharen heeft meerdere behandelsessies nodig, waarbij de tussenliggende tijd gemiddeld 6 tot 10 weken bedraagt. Drie tot acht behandelingen zijn nodig voor een definitief resultaat. Betaalt u iedere behandeling apart of wordt u door de buitenlandse kliniek een totaal pakket aangeboden? Er zijn meerdere factoren die uw aandacht verdienen, voordat u een beslissing neemt. Hoe ver is het naar de kliniek en kunt u reizen met eigen vervoer of gaat u vliegen? Reiskosten kunnen de kostprijs voor de behandeling behoorlijk laten stijgen. Zeker als u naar een kliniek gaat waar u alleen met het vliegtuig kunt komen. Vaak kunt u niet op dezelfde dag heen en weer vliegen en dient u ter plaatse één of meerdere nachten te verblijven. Vergeet u zichzelf ook niet de vraag te stellen welke ervaring een kliniek of behandelaar heeft? Krijgt u informatie over eerder bereikte resultaten? Kunt u reviews of andere ervaringsverhalen vinden? Probeer van dit complexe plaatje maar eens een overzichtelijk geheel te maken. Pas als u alle voor- en nadelen op een rijtje heeft, is het maken van een wel overwogen keuze mogelijk.

Laserontharing in Nederland of in het buitenland?

Definitief ontharen is een behandeling die geschikt is voor mannen en vrouwen. De kosten voor de ingreep lopen sterk uiteen. Klinieken en behandelaars hanteren ieder hun eigen tarieven. Bereidt u zich voor op laserontharing, dan kunt u beginnen met het bepalen van uw wensen en verwachtingen. Vrouwen die te maken hebben met overbeharing volgens een mannelijk patroon, hirsutisme, kunnen vaak aanspraak maken op een gedeeltelijke of volledige vergoeding van de behandelkosten via een zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars vergoeden kosten voor behandelingen die in het buitenland worden ondergaan meestal niet. Als deze situatie op u van toepassing is, is dat al een argument om voor een behandeling in Nederland te kiezen. Ook in andere omstandigheden kunt u zichzelf afvragen waarom u voor laserontharing naar het buitenland zou gaan. De kosten voor een volledige behandeling, inclusief de bijkomende reis- en verblijfskosten, vallen vaak hoger uit dan voor laserontharen in Nederland. Wilt u trouwens 3 tot 8 keer langdurig reizen om een korte laserontharing behandeling te ondergaan? Afhankelijk van de oppervlakte die behandeld wordt duurt een behandelsessie zo’n 15 tot 60 minuten, daarna kunt u gewoon naar huis toe of uw werkzaamheden hervatten.

Laserontharing bij Acura Medisch Centrum

U kunt bij Acura Medisch Centrum in Weert terecht voor laserontharen. De behandelmogelijkheden lopen uiteen van een losse behandelsessie tot voordelige behandelpakketten. Iedere behandeling wordt persoonlijk afgestemd, waarbij wordt gekeken hoe uw huid reageert en wat de beste instelling is voor de laserapparatuur. Voorafgaand aan een behandeling vindt een uitgebreid intakegesprek bij één van onze cosmetisch artsen of huidtherapeuten plaats. Wat kunt u tijdens zo’n gesprek verwachten? De behandeling zelf wordt uitgebreid toegelicht en we bespreken de eventuele risico’s en complicaties die laserontharen heeft. Van belang zijn uw wensen en verwachtingen van de behandeling, alsmede uw gezondheid, medische geschiedenis en eventueel medicatie gebruik. Uw huid en de beharing worden aandachtig bekeken, waarna het aantal behandelingen ingeschat kan worden. Het gesprek wordt afgesloten met een persoonlijk behandelplan en een overzichtelijke prijsopgave. Onze prijzen zijn compleet en bevatten geen onaangename verrassingen achteraf. Ook de nazorg is inbegrepen. Overweegt u laserontharing Nederland? Laat uzelf dan vrijblijvend adviseren door onze ervaren professionals. U bent van harte welkom voor een gratis consult bij onze moderne kliniek in Weert. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door te bellen met 0495 / 54 78 48.

Laserontharing Nederland FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over Laserontharing in Nederland. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt laserontharing precies in?
Laserontharen is een effectieve methode om permanent te ontharen. De laserapparatuur geeft een geconcentreerde lichtstraal af, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Haargroei wordt daardoor onmogelijk. Uw huid wordt door laserontharing niet beschadigd en/of beïnvloed.

2. Wie voert laserontharing in Nederland uit?
De behandeling wordt toegepast door een ervaren huidtherapeut en/of een cosmetisch arts.

3. Werkt laserontharing bij iedereen?
Feit is dat bepaalde haarkleuren zals wit, blond, rood en grijs nauwelijks melanine bevatten. Het is juist deze melanine die nodig is om het laserlicht te absorberen, waardoor de haarzakjes vernietigd worden. Meestal is laserontharing minder effectief bij deze haarkleuren. Datzelfde geldt voor de zeer donkere huid, waarbij het verschil tussen de haar- en huidskleur te weinig contrast bevat. Het is niet voor niets dat behandelaars adviseren om in de periode voorafgaand aan een laserontharing behandeling niet langdurig te zonnen. Resultaten zijn het beste bij een lichte huidskleur en een donkere haarkleur.

4. Wanneer kan ik beginnen met laserontharing?
Ontharen met laserbehandelingen start of plant u best niet in een periode waarin u een zonvakantie op het programma heeft staan. Stel de huid in de weken voor en na de behandeling niet onbeschermd bloot aan het UV licht, dit kan nadelig zijn voor de resultaten. De beste resultaten worden bereikt bij een bleke huid en donkere beharing. In de periode voor de behandeling mag u de huid die behandeld wordt niet harsen, waxen of epileren. Scheren kan wel.

5. Wordt laserontharing in het buitenland aangeboden?
Ja, definitief ontharen wordt wereldwijd toegepast. U kunt hiervoor naar een kliniek vlak over de grens, maar ook verder weg is de techniek beschikbaar.

6. Is laserontharen veilig?
Ja, de Nederlandse haarklinieken werken uitsluitend met goedgekeurde, gecertificeerde apparatuur. Bovendien wordt u in Nederland behandeld door ervaren artsen en huidtherapeuten. Vermijd een laserbehandeling die wordt uitgevoerd door een onervaren behandelaar.

7. Waarom ga ik voor ontharen naar een Nederlandse kliniek?
Laserontharen heeft meerdere behandelsessies nodig, voordat het gewenste resultaat is bereikt. Iedere behandelsessie duurt 10 tot 60 minuten, afhankelijk van de oppervlakte die behandeld wordt. Gemiddeld zitten er 6 tot 10 weken tussen de sessies. Een behandelaar in Nederland is goed bereikbaar en spreekt uw taal.

8. Wat kost laserontharing in Nederland?
Nederland kent een breed aanbod van laserontharing mogelijkheden. Verspreid over het land kunt u terecht voor een behandeling. De tarieven lopen uiteen en zijn onder meer afhankelijk van het lichaamsgebied dat behandeld wordt en het aantal behandelsessies dat wordt toegepast. U kunt zowel losse behandelingen als behandelpakketten kopen. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Zone1x6x
Bovenlip€ 60€ 320
Kin€ 60€ 320
Bovenlip en kin€ 100€ 540
Wenkbrauwen€ 50€ 270
Wangen€ 75€ 400
Gezicht compleet€ 150€ 810
Oksels€ 95€ 510
Bikinilijn€ 90€ 490
Schaamsteek€ 150€ 810
Bovenarmen€ 125€ 680
Onderarmen€ 125€ 680
Armen compleet€ 200€ 1.050
Onderbenen€ 175€ 950
Bovenbenen€ 175€ 950
Rug vrouwen€ 200€ 1.050
Rug mannen€ 325€ 1.450
Borst€ 200€ 1.050
9. Is laserontharen in het buitenland goedkoper?
Behandelsessies kunnen in het buitenland goedkoper zijn. De reis- en eventuele verblijfskosten zorgen ervoor dat een complete behandeling in Nederland niet of nauwelijks duurder is.

10. Waar let ik op bij het kiezen van een behandelaar?
Naamsbekendheid en locatie van een behandelaar zijn belangrijk, maar ook belangrijk is de ervaring die degene heeft die de behandeling toepast. Kies voor een cosmetisch arts of huidtherapeut met aantoonbare ervaring. Ervaren klinieken tonen u tijdens een intakegesprek foto’s van resultaten die in het verleden zijn bereikt. Ook kunt u door het lezen van ervaringsverhalen en reviews meer te weten komen over de ervaringen van een bepaalde kliniek. Daarnaast speelt ook uw eigen gevoel een zekere rol. Voelt u zich na een intakegesprek niet op uw gemak of heeft u weinig vertrouwen in de behandelaar? Kijk dan verder.

11. Wat kan ik verwachten van laserontharing in Nederland?
Als gevolg van de laserstralen kan de behandelde huid rood verkleuren en licht gezwollen zijn. Beide reacties nemen snel af. De huid kan en mag gekoeld worden om de zwellingen zoveel mogelijk tegen te gaan. Na 1 à 2 weken groeien de behandelde haren uit de huid, u kunt ze ook eerder afscheren. Door de gevoeligheid van uw huid kan het voor komen dat er hyper of hypo-pigmentatie optreedt, deze huidverkleuringen herstellen meestal vanzelf weer.

12. Geeft een behandeling het gewenste resultaat?
Het zijn alleen de haren die in de actieve, groeifase, zitten die door de laserbehandeling getroffen worden. Niet alle haren zitten tegelijkertijd in dezelfde fase en dat betekent dat er meerdere behandelingen nodig zijn om de haren in een bepaald gebied effectief te behandelen en te verwijderen. Gemiddeld zijn 3 tot 8 behandelingen nodig. U kunt als resultaat een haarreductie van 80% tot 100% verwachten. Garanties dat er nooit meer haar zal groeien op de betreffende plaats wordt niet gegeven. Uw lichaam verandert voortdurend, dit kan ertoe leiden dat aanwezige donshaartjes op termijn in wat dikkere haren veranderen. Een eerder toegepaste laserbehandeling heeft hierop geen invloed.

13. Worden de kosten voor laserontharing in Nederland vergoed?
Betreft het een puur cosmetische behandeling, zoals het ontharen van benen of oksels, dan zijn de kosten doorgaans voor uzelf. Heeft u echter een medische indicatie dan vergoedt een zorgverzekeraar vaak een gedeelte van de kosten. Medische indicaties kunnen onder meer verstrekt worden aan vrouwen die te maken hebben met hirsutisme. U kunt de mogelijkheden en voorwaarden nalezen in uw zorgpolis.

14. Zijn er alternatieven voor laserontharing?
Als u zoekt naar een permanente manier van ontharen kan dat eveneens door het toepassen van elektrische ontharing. Dit is een intensieve behandelmethode die eigenlijk niet voor grote oppervlaktes geschikt is. Ieder haarzakje wordt apart vernietigd. Hiervoor wordt een naaldje in het haarzakje gebracht dat warmte afgeeft. Het is een succesvolle, maar tegelijkertijd langdurige behandelmethode.

15. Waarom laserontharen bij Acura Medisch Centrum?
De keuze mogelijkheden op het gebied van laserontharing zijn breed. Kiest u voor een enkele behandelzone of wilt u tegelijkertijd meerdere lichaamszones definitief laten ontharen? Maakt u gebruik van losse behandelsessies of kiest u voor een voordelig behandelpakket met meerdere behandelingen? Tijdens een intakegesprek worden uw wensen en verwachtingen doorgenomen en wordt een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen dat u nodig heeft. De huidtherapeut beoordeelt uw huids- en haarkleur en geeft u een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor laserontharen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘laserontharen Nederland’ een consult inplannen voor een laserontharing behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495-431712 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu