fbpx

Laserontharing Weert

Als u laserontharing in Weert overweegt, loont het om de behandeling nader te onderzoeken. Het is belangrijk om eerst de feiten en mogelijke risico’s te lezen om er zeker van te zijn dat laserontharing in Weert een behandeling is die bij u past. Laserontharing heeft veel verschillende voordelen, zo kan de behandeltechniek voorkomen dat uw last heeft van ingegroeide haartjes en/of hyperpigmentatie. Laserontharing heeft langdurige resultaten en kan bij vrijwel alle lichaamsbeharing worden toegepast.

Laserontharing Weert.
Laserontharing Weert.
Voorbereiding laserontharing in Weert

Net als bij elke procedure of behandeling die u ondergaat, is het goed om de voordelen en nadelen van laserontharing grondig door te nemen, voordat het behandeltraject wordt gestart. Er zijn een aantal dingen die u in gedachten moet houden en manieren waarop u zichzelf voor kunt bereiden op een succesvolle laserontharingsbehandeling.

 • Beperkte pijngevoelens. Alhoewel laserontharing pijnlijk lijkt, ervaren de meeste mensen slechts beperkt vervelend gevoel tijdens de behandeling. De techniek werkt door het licht van een laser in het pigment van de haarzakjes af te geven. Het licht wordt omgezet in warmte wat de haarzakjes beschadigt en nieuwe haargroei voorkomt. Het gevoel wordt ook wel eens vergeleken met het afschieten van een elastiekje op de huid. Geavanceerde laserapparatuur is voorzien van een ingebouwd koelmechanisme waardoor de huid tegelijkertijd gekoeld wordt. Het gevoel is van zeer korte duur.
 • Geduld is een vereiste. Resultaat is niet direct zichtbaar, pas een aantal weken na de eerste lasersessie kan verschil worden opgemerkt. Het volledige behandeltraject bestaat meestal uit 8 tot 12 behandelsessies. Voor een goed resultaat is het belangrijk om de sessies op te volgen. De haarzakjes bevinden zich niet allemaal tegelijkertijd in dezelfde fase van het groeiproces. Als u zeker wilt zijn dat alle haarzakjes in het te behandelen gebied ook daadwerkelijk behandeld worden, zijn meerdere sessies nodig. Een specialist kan u hier over informeren tijdens een consult.
 • Scheren voor laserontharing. In de weken voor en na laserontharing in Weert kunt u het haar scheren. Stop ruim voor de behandeling met het epileren, waxen of harsen van de beharing die u wilt laten laseren. Scheren is ook tussen de verschillende sessies door toegestaan. Voorkom dat de huid kort voor de laserbehandeling verbrand of beschadigd raakt, dit kan van invloed zijn op het effect van de lasertechniek. Ook zogenaamde zelfbruiners gebruikt u beter niet als u een laserontharingstraject volgt.
 • Vlot proces. Een laserontharingsbehandeling duurt niet lang. Afhankelijk van de oppervlakte die behandeld wordt, is het een behandeling die u tijdens uw lunchpauze kunt laten toepassen. Meestal bent u niet langer dan 20 minuten onder behandeling.
 • Niet naar de sportschool. De warmte van de laser blijft 24 uur in uw huid. Dat betekent dat u gedurende deze tijd niet naar de sportschool kunt. Ook zwemmen, het bezoeken van een sauna en het nemen van te warme douche worden afgeraden. Deze extra warmte is ideaal voor bacteriën en een voedingsbron voor puistjes en ontstekingen.
 • Vermijd de zon. De behandelend huidspecialist adviseert u wat u kunt doen na de lasersessie. Zo kan het zijn dat u na de behandeling zonnebaden en blootstelling aan de zon zoveel mogelijk moet vermijden. Bescherm de huid met een hoge SPF factor. Voorkom dat uw huidskleur als gevolg van de zon te rood of te donker wordt om aan het succes van laserontharing te voldoen.
 • Toename haargroei na laserontharing. Een enkele keer heeft laserontharing niet het gewenste effect en wordt de haargroei juist gestimuleerd. Ervaren specialisten kunnen op basis van uw huidskleur, huidtype en haarkleur vooraf vrij goed inschatten welke resultaten u van de behandeling kunt verwachten.
 • Aanpassing verzorgingsgewoonte en cosmeticaproducten. Het gebruik van lotions en crèmes waar glycolzuur en retinol in zit, moet een aantal dagen voor de lasersessie gestopt worden. U krijgt advies over hydraterende verzorgingsproducten die u gedurende een periode voor en na de laser kunt gebruiken.
 • Laserontharing heeft meer dan één voordeel. Laserontharing kan helpen bij ingegroeide haartjes. Daarnaast kan de lasertechniek een heldere, gladdere huid tot gevolg hebben en wordt uw huid minder geïrriteerd omdat u niet langer hoeft de waxen, harsen of epileren.
 • Tussentijds scheren. Zowel harsen als epileren en waxen zijn van invloed op het behandelproces. U verwijdert de haarwortels, waardoor de laserbehandeling geen optimaal effect heeft. Scheren is wel mogelijk.
 • Geschikt voor alle huidskleuren. Moderne laserapparatuur maakt dat ook donkere huids- en haarkleuren succesvol behandeld kunnen worden. De beste resultaten echter worden bereikt bij mensen met een haarkleur die donkerder is dan de huid. Grijs, rood en wit haar zijn vaak minder geschikt om te laseren, dit vanwege het gebrek aan pigment.
 • Langdurige resultaten. Laserontharing vermindert de haargroei in het gebied dat behandeld wordt. Na een volledig behandeltraject is er een permanente vermindering van de haargroei van ruim 85% tot 90% bereikt. Afhankelijk van uw haargroei en uw individuele verwachting kan het wenselijk zijn om jaarlijks een of twee nabehandelingen toe te laten passen.
Kosten en vergoeding laserontharing in Weert

Laserontharing is een behandeling die een enkele keer voor vergoeding in aanmerking komt. Met name vrouwen met hirsutisme en overbeharing in het gezicht kunnen een vergoedingsaanvraag doen bij de zorgverzekeraar. Laserontharing is een behandeling die in vergelijking met het kopen van scheermesjes of wax-strips relatief duur lijkt. Kijkt u echter naar de kosten op langere termijn, dan is het verschil minder groot dan u wellicht denkt. De resultaten zijn immers langdurig en in sommige gevallen zelfs permanent. Dit terwijl u bij alternatieve ontharingsmethoden kosten blijft uitgeven om het haar te verwijderen.

Laserontharing advies

Bent u het zat om uw huid te beschadigen met een scheermesje? Wilt u definitief afrekenen met opvallende gezichtsbeharing als gevolg van hirsutisme? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij de specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert. Het is mogelijk om een losse behandeling te ondergaan, maar u heeft ook de keuze om voor een uitgebreider behandelpakket te kiezen. De mogelijkheden worden toegelicht tijdens het consult. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met Acura Medisch Centrum op 0495-729310.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu