fbpx

Lip fillers

Overweegt u het gebruik van lip fillers? Fillers voor de lippen zijn tegenwoordig één van de meest toegepaste cosmetische ingrepen wereldwijd. Het is de ideale behandeling om binnen korte tijd volle en mooie lippen te krijgen. Deze behandeling staat daarom ook bekend onder de naam lipvergroting. Maar waar moet u nu precies op letten als u deze behandeling wilt ondergaan? U kunt bijvoorbeeld onderzoek doen naar de ervaringen van anderen met fillers voor de lippen. U kunt daarnaast ook lip filler klinieken onderling met elkaar vergelijken. Er bestaan namelijk grote verschillen op het gebied van prijzen, ervaring en kwaliteit.

Lip fillers.
Lip fillers.
Verschillende soorten lip fillers

Er bestaan een groot aantal verschillende soorten lip fillers. De kwaliteit van fillers kunnen enorm verschillen. Acura Medisch Centrum maakt alleen gebruik van de beste kwaliteit fillers. Deze fillers worden na verloop van tijd door het lichaam afgebroken. Er wordt dus gebruik gemaakt van tijdelijke fillers. Permanente fillers zijn al een aantal jaar verboden.
U kunt op verschillende manieren de kwaliteit van fillers met elkaar vergelijken. Welke filler het beste bij u past, hangt af van verschillende factoren. Het is daarom belangrijk om uw wensen tijdens het intakegesprek duidelijk te maken aan de arts. U kunt dan samen met de arts bespreken welke soort filler voor u het optimale resultaat oplevert.

Natuurlijke resultaten van de lipvergroting

Wilt u uw lippen opvullen? Smaken verschillen, dit is algemeen bekend. Dit geldt niet alleen voor eten, vakanties en auto’s. Dit geldt ook voor de zogenaamde lipvergroting. Veel vrouwen willen graag een subtiele lipvergroting, waarbij het er zeer natuurlijk uit ziet. Er zijn echter ook vrouwen die juist vollere lippen willen dan de gemiddelde vrouw heeft. Daarnaast zijn er ook steeds meer mannen die kiezen voor een lipvergroting.
In overleg met de arts zal altijd worden bepaald wat uw wensen zijn op het gebied van de filler behandeling voor de lippen. De arts zal u ook advies geven over de mogelijkheden en over wat u kunt verwachten van deze behandeling. Heeft u specifieke vragen? Noteer deze dan altijd, voordat u op consult komt. Op deze manier voorkomt u dat u bepaalde vragen vergeet te stellen. Wanneer dit onverhoopt toch gebeurt, kunt u deze wel nog telefonisch of per mail aan één van onze specialisten stellen.

Lip fillers ervaringen

Omdat de lipvergroting een zeer populaire behandeling is, zijn er veel lip fillers ervaringen online te vinden. Er bestaan diverse fora die hier aandacht aan besteden. In dergelijke gedeelde ervaringen worden verschillende onderwerpen uitgebreid belicht. Vaak zijn er ook van de fillers voor de lippen duidelijke voor en na foto’s te zien. Daarnaast kunt u ook informatie vinden over het herstel, over goede of juist minder goed beoordeelde klinieken en over de periode dat de beste artsen op dit gebied. Let op dat de ene arts vaak veel meer ervaring heeft met deze ingreep dan de andere arts. Het is daarom in sommige gevallen ook verstandig om te informeren naar het aantal jaren ervaring van de desbetreffende arts.

Kosten fillers lippen

De lip fillers kosten kunnen per kliniek sterk verschillen. Het is daarom altijd verstandig om de kosten van de verschillende klinieken online met elkaar te vergelijken. Door de kosten en de kwaliteit van fillers voor de lippen te vergelijken, is het mogelijk om flink op de kosten te besparen. Acura Medisch Centrum staat bekend om de uitmuntende prijs kwaliteit verhouding. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Afhankelijk van het gewenste volumevanaf € 175

Let op dat de prijs kan oplopen naarmate u het volume verder wilt vergroten. Vaak wordt gerekend per ML. Wanneer u dus weinig volume heeft en de lippen flink wilt vergroten, zullen de kosten hoger zijn dan wanneer u al behoorlijk volle lippen wilt en deze een klein beetje wilt vergroten.

Online klinieken vergelijken voor de lipvergroting behandeling

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om online klinieken te vergelijken die de lipvergroting behandeling aanraden. U kunt hierbij onder andere denken aan het vergelijken van de lipvergroting prijzen, lipvergroting kwaliteit, ervaring met deze behandeling en hoeveel mensen de desbetreffende kliniek of arts ook zouden kunnen aanraden aan anderen. We raden aan om altijd voldoende vooronderzoek te doen naar de behandeling die u overweegt. Verdiep u in de ingreep, zodat u goed weet waar u aan toe bent. Houd u daarnaast goed aan de voor- en nazorg. Als u dit doet, kunt u lang genieten van een prachtig en natuurlijk resultaat.

Lip fillers FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over lip fillers. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Welk type filler moet ik nemen?
In Nederland is het gebruik van permanente fillers niet toegestaan. Acura Medisch Centrum werkt naar volledige tevredenheid met tijdelijke fillers van onder meer Restylane, Stylage en Ellansé. Welke filler bij u wordt gebruikt, hangt onder meer af van uw verwachtingen en wensen. Tijdens een consult worden de verschillende mogelijkheden en fillers nader toegelicht.

2. Kunnen lip fillers verwijderd worden?
Ja. Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met het resultaat, dan is het mogelijk om de fillers versneld af te laten breken. Dit wordt gedaan door middel van hyaluronidase injecties.

3. Zijn de resultaten van lip fillers direct zichtbaar?
Het vullende effect van fillers is direct zichtbaar. U moet er rekening mee houden dat op de dag van de behandeling uw lippen gezwollen kunnen zijn en dat dit niet het eindresultaat is. De zwellingen verdwijnen in de dagen na de ingreep. De resultaten kunnen zich veranderen in de weken en maanden na de behandeling.

4. Welke risico’s heeft een lip filler behandeling?
Het laten aanbrengen van fillers is tegenwoordig bijna net zo gewoon als het aanbrengen van highlights in uw haar. Toch zijn er een aantal zaken waar u wel degelijk op moet letten. Artsen werken tijdens de behandeling met naalden, waardoor er bloedvaatjes geraakt kunnen worden en u te maken heeft met (na)bloedingen. De meeste fillers die gebruikt worden bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, waardoor er van allergische reacties zelden sprake is.

5. Kunnen mijn lippen met botox opgevuld worden?
Fillers en botox zijn verschillende producten met een andere werking. Waar fillers het doel hebben om het volume op de gewenste plaatst te herstellen, laat botox spieren ontspannen. Botox wordt toegepast om rimpels te vervagen, maar ook tegen overmatig zweten, migraine en tandenknarsen. Botox is niet geschikt om uw lippen meer volume mee te geven.

6. Behouden mijn lippen een natuurlijke uitstraling?
Onze artsen streven samen met u naar een natuurlijk lipvolume, zonder dat uw lippen enorm gevuld worden.

7. Worden mijn lippen verdoofd voor de behandeling?
Nee. De filler behandeling wordt uitgevoerd met korte, dunne naalden en is nagenoeg pijnloos. Het behandelde gebied wordt gekoeld. Eventueel kan een verdovende crème voor de behandeling worden aangebracht. Dit wordt met name geadviseerd aan mensen die bang zijn voor naalden en/of die erg opzien tegen de behandeling.

8. Zijn de resultaten van lip fillers blijvend?
Nee, de effecten van fillers op basis van hyaluronzuur houden zo’n 6 tot 18 maanden aan. Veel hangt af van het soort filler dat wordt gebruikt en uw levenswijze. Het is een bekend feit dat de resultaten minder lang aanhouden bij rokers dan bij niet-rokers. Resultaten houden langer aan, als u de filler behandeling vaker toe laat passen.

9. Welke nadelen hebben lip fillers?
Het enige echte nadeel van een filler behandeling is dat de resultaten niet blijvend zijn. Om het bereikte effect te behouden, zijn regelmatige nabehandelingen noodzakelijk. Daarbij bestaat er altijd, hoe klein ook, een kans op (na)bloedingen.

10. Kan ik ook alleen één lip laten behandelen?
Ja. U kunt zowel een als beide lippen laten behandelen met fillers. Bespreek uw wensen met een cosmetisch arts. Deze kan u een gericht behandeladvies geven, waarbij het natuurlijke resultaat centraal staat.

11. Zijn mijn lippen blauw na het aanbrengen van de fillers?
Door de injecties kunnen uw lippen zowel blauwe plekjes als kleine zwellingen vertonen. Vaak zijn dit tijdelijke verschijnselen die vanzelf langzaam afnemen.

12. Wat is de downtime voor lip fillers?
Van downtime is nauwelijks sprake. De behandeling duurt maximaal 30 minuten. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten direct hervatten.

13. Kan ik na een lip filler behandeling sporten?
Geadviseerd wordt om het de eerste 24 tot 48 uur op sportief gebied rustig aan te doen. Vermijd activiteiten die de druk op uw hoofd vergroten. Stel een massage en ook een gezichtsbehandeling uit, dit kan een toename van de zwellingen tot gevolg hebben.

14. Wat zijn de kosten van lip fillers?
Prijzen van fillers zijn afhankelijk van het soort filler dat wordt gebruikt en het aantal ml dat wordt ingespoten.

15. Worden de kosten vergoed?Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘lip fillers’ een consult inplannen voor injectables of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu