fbpx

Lip lift

Zoekt u informatie over de lip lift of de bullhorn lip lift? U heeft vast wel gehoord over lipfillers of lipimplantaten. Beide procedures vormen de lippen en maken ze groter. Er is echter nog een andere manier om de lippen voller te maken en dat is met een lip lift. Resultaten van deze chirurgische ingreep zijn blijvend.

Lip lift.
Lip lift.
Lip lift technieken

Een lip lift is een relatief korte chirurgische ingreep die de ruimte tussen uw neus en de bovenkant van uw lip verkleint. Dit gebied wordt ook wel het filtrum genoemd. Met de ingreep wordt de hoeveelheid roze weefsel dat zichtbaar is verhoogd. Uw lippen zien er daardoor voller en meer uitgesproken uit. De ingreep is geschikt voor mensen die hoogte in plaats van volume aan hun lippen willen toevoegen. Er zijn verschillende soorten lipliften. Het is belangrijk om de soorten en technieken te kennen, zodat u een goed geïnformeerd gesprek met een plastisch chirurg kunt hebben over de techniek die bij u past.

Directe liplift

Met een directe lip liftcreëert de cosmetisch arts een meer gedefinieerde liprand. Een dun strookje huid wordt net boven uw bovenlip verwijderd, waarna de huid omhoog getrokken wordt. Hierdoor ontstaat de illusie van een meer uitgesproken roze deel van de lippen. De directe lip liftlaat meestal een dun litteken achter op uw bovenlip.

Subnasale lip lift

Deze techniek is een van de meest voorkomende lipliftprocedures, ook bekend als de Bullhorn lift of Bullhorn lip lift. Een chirurg maakt incisies, die verborgen zijn langs de neusbasis waar ze minder zichtbaar zijn. De incisie heeft de vorm van een megafoon. Zowel het midden, de rechter- als linkerkant van de lip worden richting de neus getrokken.

Centrale lip lift

Deze methode kan vergeleken worden met de Bullhorn lift. Het verkort de ruimte tussen de neus en de lippen door een incisie in de huidplooien vlak onder de neus.

Hoek lip lift

Het liften van de lippen op de hoeken wordt ook wel grijnslift genoemd. De vorm van de lip lift geeft uw gezicht een meer lachende of grijnzende uitstraling. Het wordt gedaan door twee kleine incisies in beide mondhoeken te maken en een kleine hoeveelheid huid te verwijderen. Sommige mensen combineren deze techniek met een andere methode om vollere lippen te krijgen. Het is een goede behandeltechniek voor mensen die het gevoel hebben dat de lippen naar beneden gebogen zijn.

Wel of geen liplift?

Een lip liftkan een goede optie zijn voor mensen die de ruimte tussen hun neus en lippen willen verkleinen. Naarmate u ouder wordt, kunnen de lippen er dunner dan wenselijk uitzien. De ingreep kan evenwel toegepast worden bij gezonde volwassenen van alle leeftijden. Een chirurgische lip liftis een permanente oplossing en is ook interessant voor mensen die niet om de zoveel tijd een filler behandeling willen laten doen.

Voor en na de ingreep

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen als voorbereiding op de operatie:

 • Vanaf 6 uur voor de ingreep eet of drinkt u niet.
 • Stop enkele weken voor de geplande operatie met roken. Roken is van invloed op de verdoving en het herstel.
 • Drink vanaf 48 uur van tevoren geen alcohol.
 • Pas een eventueel medicatie schema op tijd aan.

De lip lift wordt in een moderne behandelruimte uitgevoerd van onze kliniek uitgevoerd. De voorkeur gaat uit naar lokale anesthesie. Een lip liftheeft een korte behandeltijd en de plaatselijke verdovingen zorgen ervoor dat u geen pijn voelt. Na de operatie houdt u rekening met:

 • Neem minimaal 24 uur rust na de operatie.
 • Vermijd zware lichamelijk inspanning en roken in de weken erna.
 • Slaap niet op uw gezicht en open uw mond niet te ver.
 • Gebruik een kleine tandenborstel en poets voorzichtig.
 • Houd uw lippen gehydrateerd.
 • Verzorg de incisies zoals de arts met u heeft besproken.
Risico’s en bijwerkingen lip lift

Zoals bij alle operaties heeft een lip lift enkele mogelijke complicaties. Daarom is het altijd nodig om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts die weet hoe de ingreep het beste bij u kan worden gedaan. Bekende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Nabloeding en slechte wondgenezing.
 • Ontstekingen en littekenvorming.
 • Blijvende zenuwschade.
 • Allergische reacties op de anesthesie.

Onmiddellijk na de operatie zal uw bovenlip gezwollen en gevoelig zijn. Zwellingen nemen eerst toe, voordat ze vanzelf weer afnemen. Dit is niet gevaarlijk en een normaal onderdeel van de genezing. Langzaam maar zeker kunt u de dagelijkse werkzaamheden oppakken. Afhankelijk van het gebruikte hechtdraad komt u 7 tot 10 dagen na de ingreep naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. Na drie tot vijf maanden is het resultaat optimaal. Het kan langer duren voordat de littekens volledig zijn genezen.

Kosten en vergoeding

De lip liftis een cosmetische ingreep die niet gedekt wordt door uw zorgverzekering. De kosten van de ingreep variëren van de gekozen techniek. Het spreekt voor zich dat een oplossing met fillers voordeliger is dan een operatieve bullhorn liplift. Fillers geven echter slechts een tijdelijke oplossing. Ook wanneer de lip liftmet een andere behandeling wordt gecombineerd liggen de kosten anders. U krijgt een prijsopgave tijdens het consult bij de cosmetisch arts. Overlegd wordt hoe u baat heeft bij de lip liften welke verwachtingen u van de ingreep heeft. U kunt navraag doen bij uw zorgverzekeraar. Als er mogelijkheden zijn, dan is het logisch dat u daar gebruik van wilt maken.

Meer informatie liplift

De lip liftis een cosmetische ingreep die ervoor zorgt dat uw mond er voller en meer uitgesproken uitziet. Het is een permanente oplossing die uw gezicht een jonge, frisse uitstraling geeft. Om een optimaal resultaat te bereiken, is het nodig dat u enkele weken voor de ingreep stopt met roken en dit tot ongeveer 5 weken na de ingreep volhoudt. De ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum passen de lip liftjaarlijks een groot aantal keren toe. Het is een kortdurende ingreep met een uitstekend resultaat. Wanneer u wilt weten wat de kosten van lip lift zijn en welke techniek bij u een mooi resultaat geeft, maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Aan de hand van uw wensen laat een arts zien hoe de ingreep wordt toegepast en welke resultaten bereikt worden. Een afspraak maken is eenvoudig en kan zowel telefonisch als door middel van het contactformulier.

Lip lift – FAQ

1. Wat is een lip lift?

Een lip lift is een eenvoudige, minimaal invasieve chirurgische ingreep om de bovenlip te liften. De ingreep wordt gedaan om de afstand van een te lange bovenlip te verkorten, of om de hoeveelheid vermiljoen te vergroten voor een lip die van nature erg dun is.

2. Wat zijn de voordelen van een lip lift?

Als gevolg van het ouder worden, neemt de elasticiteit van de huid af, hierdoor kan het rode deel van uw bovenlip naar binnen ‘rollen’. Bovendien valt uw bovenlip naar onder en worden uw tanden bedekt, waardoor uw mond er ouder uit kan zien. Het verkorten van de bovenlip maakt deze ongemakken ongedaan en geeft uw gezicht een jeugdiger en frisser uiterlijk. Resultaten van een lip lift zijn permanent.

3. Ben ik een goede kandidaat voor een lip lift?

U komt in aanmerking voor een lip lift als u vindt dat de afstand tussen uw neus en bovenlip te groot is, of dat de bovenlip relatief dun is. Vaak hebben geschikte kandidaten eerder een slechte ervaring gehad met lipfillers, waardoor de lippen er zwaar en lang uitzagen in plaats van jeugdig en gebalanceerd. Een lip lift wordt gedaan bij gezonde volwassenen.

4. Is verdoving nodig?

De arts maakt kleine incisies in de natuurlijke huidplooien tussen neus en lip. Dit wordt onder plaatselijke verdoving gedaan, net zoals bij een tandheelkundige ingreep. Wordt de lip lift gecombineerd met een aanvullende procedure dan kan een andere manier van anesthesie gebruikt worden.

5. Wat kan ik na de lip lift verwachten?

Onmiddellijk na de operatie is de bovenlip gezwollen en kunnen bloeduitstortingen ontstaan. De eerste dagen kunnen zwellingen toenemen, maar zijn niet gevaarlijk en nemen uiteindelijk vanzelf af. Afhankelijk van het gebruikte hechtdraad worden de hechtingen 5 tot 7 dagen later verwijderd. Artsen geven het advies om het enkele dagen rustig aan te doen. Het littekenweefsel komt binnen enkele maanden tot een jaar tot rust en is uiteindelijk nauwelijks zichtbaar. Het optimale resultaat ziet u 2 tot 3 maanden na de ingreep.

6. Ziet mijn mond er na een lip lift natuurlijk uit?

Ja, de lippen worden subtiel vergroot waardoor de lift het evenwicht in uw gezicht herstelt. De resultaten van een lip lift maken voldoende indruk op anderen om een jeugdiger uiterlijk op te merken, maar blijven subtiel met een natuurlijk resultaat.

7. Worden mijn lippen groter door een lip lift?

Nee, een lip lift verhoogt de hoeveelheid vermiljoen weefsel dat zichtbaar is. Hierdoor zien uw lippen er voller en meer uitgesproken uit. Als u uw lippen wilt laten vergroten kan een fillerbehandeling of lipofilling overwogen worden.

8. Kan ik na een lip lift nog fillers laten injecteren?

Na het liften van de bovenlip kan de wens ontstaan om de lippen te vergroten. Fillers zijn een veel toegepaste techniek met goede resultaten. Bespreek uw plan of idee met de cosmetisch arts. De minimale tijd tussen een lip lift en een fillerbehandeling is 6 tot 8 weken. Ervaren artsen wachten met fillers totdat de zwellingen van de ingreep volledig verdwenen zijn.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu