fbpx

Lip lift litteken

Wilt u meer weten over een lip lift litteken? Of een litteken na de bullhorn lip lift behandeling? De reden waarom veel mensen een lip lift laten doen, is het verbeteren van de glimlach en de uitstraling. Deze cosmetische ingreep vereist niet alleen kennis en ervaring van een cosmetisch chirurg, maar ook het vermogen om een natuurlijke balans te creëren tussen lipverhoudingen en andere gezichtskenmerken. Acura Medisch Centrum biedt een lip lift die het evenwicht herstelt en die u een frisse uitstraling geeft. Een lip lift litteken is nauwelijks zichtbaar.

Lip lift litteken.
Lip lift litteken.
Veilige lip lift

De lip lift is een cosmetische operatie die gericht is op het verbeteren van de verhoudingen in uw gezicht. Als u ouder wordt, wordt de huid minder elastisch en kan afzakken. Datzelfde gebeurt met uw bovenlip, waardoor u een oudere uitstraling krijgt. De gebruikelijke afstand tussen uw neus en bovenlip is 12 tot 15 mm. Hoewel iedereen een verschillende, specifieke reden heeft voor een lip lift, is het algemene doel het verbeteren van het zelfvertrouwen en het herstellen van de gezichtsverhoudingen. De ingreep is minimaal invasief, wordt onder plaatselijke verdoving gedaan en laat nauwelijks littekens achter. U komt in aanmerking voor een lip lift als u in goede gezondheid verkeert en u graag meer van uw tanden wilt laten zien en een betere symmetrie van de lippen en mond nastreeft.

Korte chirurgische ingreep

De lip lift is een kortdurende operatie die 45 tot 90 minuten duurt. Na aankomst in de kliniek neemt de arts de ingreep nogmaals met u door en worden de verdovingen gezet. De arts maakt de incisies zoveel mogelijk in de natuurlijke huidplooien in de rand tussen uw bovenlip en neus. Dit wordt gedaan om later de littekens niet op te laten vallen. Als de huid is losgemaakt, wordt het overtollige gedeelte verwijderd. Met hechtingen wordt de huid gehecht. Uw lip is hoger getrokken en het roze van de lip en uw tanden zijn beter zichtbaar. Eventueel kan de wond afgedekt worden met pleisters. Na de operatie wordt de nazorg met u doorgenomen en geeft de arts toestemming om naar huis te gaan. Het is toegestaan om het operatiegebied voorzichtig te koelen en zo de zwellingen tegen te gaan.

Herstel lip lift litteken

Het herstel van een lip lift verloopt spoedig. Er is een korte herstelfase die een paar dagen duurt. Het is gebruikelijk om roodheid, blauwe plekken en zwellingen te ervaren. Vijf dagen tot een week na de operatie gaan de meeste mensen weer aan het werk. Uw gezicht is dan weliswaar aan het genezen, herstelt bent u nog niet. Doe het daarom rustig aan en voorkom overbelasting. Pas een aantal weken tot enkele maanden na de ingreep beoordeelt u het eindresultaat samen met de arts.

Vers littekenweefsel

Het risico op bijwerkingen is beperkt. Een enkele keer blijkt iemand allergisch voor de gebruikte ontsmettings- en/of verdovingsmiddelen. Het operatiegebied kan zowel met oplosbare als niet-oplosbare hechtingen en een combinatie daarvan gehecht worden. Afhankelijk van het gebruikte hechtdraad, worden de hechtingen 5 tot 7 dagen na de ingreep in de kliniek verwijderd. Littekenweefsel is anders dan gewone huidcellen. Vers littekenweefsel is vaak rood en onderscheidt zich duidelijk van de omliggende huid. Probeer geduld op te brengen en laat het litteken zoveel mogelijk met rust. Na een jaar is het litteken tot rust gekomen en heeft het weefsel de kleur van de huid aangenomen. De plaatsing in de natuurlijke huidplooien, maakt dat het litteken nauwelijks te zien is. Mensen die niet weten dat u een cosmetische ingreep heeft laten doen, zien het litteken doorgaans zelfs helemaal niet.

Reparatie en herstel lip lift litteken

Littekenvorming is het gevolg van een operatie. Dat is bij een lip lift niet anders. Een enkele keer valt het litteken naderhand op. Vaak zijn de littekens van een lip lift onzichtbaar, behalve voor uzelf. U weet immers het beste waar u geopereerd bent. Bij het ondergaan van cosmetische chirurgie is het nodig om een realistische verwachting te hebben van het resultaat van de ingreep die u ondergaat. Wanneer een operatie litteken zichtbaar is, kan dat eventueel gecamoufleerd worden. De lip lift is een minimaal invasieve ingreep. De procedure kan echter wel leiden tot gevoelloosheid en stijfheid van het operatiegebied. Ook een lip lift litteken kan achterblijven. In sommige gevallen is er een kleine verandering van de neusgatpositie zichtbaar. De cosmetisch arts bespreekt de risico’s en bijwerkingen al tijdens het consult dat aan de ingreep vooraf gaat met u.

Uitdagende cosmetische ingreep

Van alle beschikbare procedures voor plastische chirurgie, is de lip lift echt een behandeling die door een ervaren arts moet worden gedaan. Veel gezichtsspieren zijn betrokken bij het bewegen van de lippen. Om deze functie niet te verstoren en uw kenmerkende glimlach te behouden is een cosmetisch arts met ervaring nodig. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de lip lift. Door uw gezichtskenmerken uitgebreid te onderzoeken, wordt de ingreep met precisie gedaan. De bovenlip wordt gelift, waardoor uw gezichtsverhouding verbeterd wordt. Het is een subtiele verbetering die blijvend resultaat geeft. In tegenstelling tot een lipvergroting met fillers is een lip lift meestal een eenmalige ingreep. Het verouderingsproces kan niet volledig gestopt worden, na verloop van jaren kan de huid weer wat afzakken.

Gratis lip lift consult

De lip lift is een manier om de uitstraling van uw gezicht op subtiele manier te verbeteren. De resultaten zijn mooi en bovendien natuurlijk. Waar vaak wordt gedacht dat een lip lift alleen voor vrouwen geschikt is, is het tegendeel waar. Iedere gezonde volwassene kan de cosmetische ingreep overwegen. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum laten graag zien welke resultaten de lip lift heeft. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en hoor of de lip lift een behandeling is die bij u past. Heeft u vragen? Schrijf deze op en neem ze samen met een eventueel medicatie overzicht mee naar het gesprek in Weert. Ook als u actuele of belangrijke informatie met betrekking tot uw gezondheid hebt, neemt u deze mee. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door telefonisch contact op te nemen via 0495 – 54 78 48.

Lip lift litteken – FAQ

1. Hoelang duurt het, voordat een lip lift litteken geneest?
Het genezingsproces duurt meestal tussen de 6 en 12 weken. Als u een lichtere huidskleur en dunnere lippen heeft, geneest u waarschijnlijk sneller dan iemand met een donkerdere huid en vollere lippen. Vers littekenweefsel heeft ruim een jaar nodig om helemaal tot rust te komen. Naarmate de tijd verstrijkt neemt het litteken de kleur van de omliggende huid aan.

2. Geneest en verdwijnt een litteken helemaal?
Iedereen herstelt in eigen tempo van een lip lift. Het herstel van het litteken hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen.

3. Hoe kan ik een lip lift litteken camoufleren?
Met behulp van make-up kunt u het litteken verbergen. De incisies worden gemaakt in de natuurlijke huidplooien, littekens vallen daardoor nauwelijks op.

4. Valt een lip lift litteken op?
De incisies gaan niet verder dan de huidplooien. Kortere incisies veroorzaken door een slechte verdeling van de spanning meer littekens. Zodra de incisie geneest, valt deze nauwelijks meer op. Mensen die niet weten dat u een lip lift heeft laten toepassen, zullen geen littekens zien.

5. Kan ik een lip lift krijgen zonder operatie?
Een chirurgische lip lift biedt een blijvende oplossing en kan gecombineerd worden met cosmetische ingrepen zoals een facelift en/of neuscorrectie. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een niet-operatieve ingreep, kan een filler behandeling voorgesteld worden. Fillers kunnen het lipvolume en de contouren verbeteren.

6. Hoe voorkom ik een zichtbaar litteken op mijn lip?
Bescherm de huid met een hoge SPF factor, 30 of hoger. Wees voorzichtig met het insmeren van de huid rondom de neus en uw bovenlip. Krabbel korstjes niet los of open en breng de crème met SPF factor dagelijks meerdere keren aan.

7. Is vaseline goed voor de behandeling van littekens?
Vaseline aanbrengen op littekenweefsel kan gunstig zijn. Vaseline staat bekend om de bescherming die het middel biedt bij kleine brand- en snijwonden. Bij een juist gebruik kan vaseline het uiterlijk van littekens verbeteren en de huid er gladder uit laten zien. Vaseline voorkomt dat de huid uitdroogt en gaat jeuken.

8. Hoe maak ik de littekens erger?
Overmatig trekken of wrijven over de genezende wond kan de kans op ontstekingen en zichtbare littekenvorming verhogen. Een andere omgevingsfactor die van invloed is op het uiterlijk van littekens is de huid zonder bescherming blootstellen aan zonlicht.

9. Wanneer kan ik beginnen met het aanbrengen van crème op een litteken?
Wacht met aanbrengen van crème zoals is aangegeven op de verpakking. Het rechtstreeks aanbrengen van iets in een open wond vergroot het risico op infecties. Wanneer de korstjes vanzelf van de huid loslaten en de wond is gesloten, blijft een rode of witte vlek achter. Wacht met het aanbrengen van littekencrème tot een paar weken na de ingreep.

10. Kan een huidmassage het litteken erger maken?
Naarmate het litteken ouder wordt, kan de druk van een huidmassage verhoogd worden. Te stevig masseren is niet goed. Een cosmetisch arts geeft advies over het herstel van littekenweefsel.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu