fbpx

Lipoedeem behandeling Breda

Bent u op zoek naar informatie over een lipoedeem behandeling Breda en omgeving? Lipoedeem is een complexe, chronische aandoening die niet altijd eenvoudig te herkennen is. Late diagnoses gaan vaak gepaard met frustraties, een afname van het zelfvertrouwen, bewegingsbeperkingen, sociale isolatie en pijnklachten. Een effectieve lipoedeem behandeling in Breda of omgeving bestaat vaak uit een gerichte combinatie van therapieën en/of chirurgische ingrepen.

Lipoedeem, de chronische vetstofwisselingsziekte

Lipoedeem is een chronische vetstofwisselingsziekte waarvan de oorzaak niet precies bekend is. De aandoening komt nagenoeg alleen bij vrouwen voor en wordt vaak al op jonge leeftijd, vanaf de puberteit, zichtbaar. Lipoedeem is herkenbaar aan de onnatuurlijk ophoping van vetweefsel op de heupen, de boven- en onderbenen en soms de armen. Zwellingen laten zich moeizaam tot niet verminderen door het volgen van een aangepast dieet en/of sport en beweging. Het gevolg hiervan is dat zich op de benen of armen een overmatig dikke vetlaag opstapelt die onbehandeld diverse lichamelijke en psychische klachten tot gevolg kan hebben. Lipoedeem is een aandoening die niet genezen kan worden. Met een tijdige en gerichte behandeling kunnen de klachten verminderd worden, waardoor de kwaliteit van leven wordt verbeterd. Heeft u lipoedeem? Het eerste advies dat u krijgt is het nastreven van een stabiel gewicht en niet aan te komen. Gewichtstoename zorgt ervoor dat de vetcellen zich vullen en steeds dikker worden. Daarnaast is bewegen belangrijk. Onvoldoende lichaamsbeweging zorgt voor een verminderde spierkracht en het lymfevocht wordt niet langer naar behoren afgevoerd. Verdere weefselschade ligt op de loer.

Ontwikkeling en lipoedeem behandeling Breda

Lipoedeem kent verschillende gradaties en het verloop verschilt per persoon. U kunt een gering lipoedeem ontwikkelen, zonder dat u daarbij te maken heeft met pijnklachten of bewegingsbeperkingen. Bij andere vrouwen ontwikkeld een lipoedeem zich tot een stadium waarbij ernstige klachten optreden. Dit proces verloopt bij de meeste vrouwen geleidelijk, waarbij perioden van rust en plotselinge toename van het lipoedeem zich afwisselen. Hoe kan een lipoedeem behandeld worden om erger te voorkomen?

 • Eventueel begeleiding door een diëtiste, waarbij de begeleiding erop is gericht gewichtstoename te voorkomen. Het vetweefsel laat zich door het lipoedeem niet of nauwelijks verwijderen. In overleg kan een koolhydraat-arm dieet geadviseerd worden.
 • Regelmatig bewegen. Sporten en bewegen houden de spierkracht op peil en verminderen de kans op verdere weefselbeschadigingen.
 • Gebruik van steunkousen eventueel in combinatie met manuele lymfedrainage en/of pneumatische compressietherapie.

Vrouwen die lipoedeem als diagnose hebben gekregen worden in eerste instantie vaak met de combinatie van bovenstaande methodes behandeld. Er is helaas nog geen behandeling die lipoedeem volledig kan genezen.

Liposuctie als behandeling bij lipoedeem?

Wilt u de vetophopingen op een veilige en verantwoorde manier weg laten halen? Dan is liposuctie een geschikte oplossing. Liposuctie is een veel toegepaste behandeling om overtollige vetophopingen te verwijderen en de lichaamscontouren de verbeteren. Het is geen methode om snel overtollige kilo’s kwijt te raken. Wanneer u een liposuctie behandeling overweegt, is het van belang dat u een behandelaar zoekt die ervaring heeft met het toepassen van de techniek bij lipoedeem patiënten. Door middel van zogenaamde tumescente liposculptuur, waarbij het vet vloeibaar wordt gemaakt, worden de overtollige vetcellen verwijderd. Na de ingreep heeft u verbeterde lichaamscontouren en nemen pijnklachten en bewegingsbeperkingen af. De ingreep wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. De arts maakt kleine incisies in de te behandelen gebieden en spuit daarin een grote hoeveelheid verdovende vloeistoffen die het vet gelijktijdig losser maken. Afhankelijk van de omvang van de ingreep duurt een liposuctie behandeling 1 tot 2,5 uur. U mag de kliniek dezelfde dag verlaten. Al direct na de liposuctie behandeling is er verbetering zichtbaar. De resultaten ontwikkelen zich verder en 3 tot 6 maanden na de liposuctie kan het eindresultaat beoordeeld worden.

Advies na liposuctie bij lipoedeem

Het is zaak om na de liposuctie behandeling niet in gewicht aan te komen. Alleen dan heeft u het langste profijt en plezier van de ingreep die u heeft laten toepassen. Draag de bandages of drukkleding zolang de behandelend specialist dit adviseert en blijf in beweging. Ga regelmatig wandelen, fietsen of zwemmen en zorg ervoor dat uw spierkracht niet afneemt. U merkt dat u weer pijnvrij kunt bewegen en dat de bewegingsbeperkingen zijn verdwenen. Voor veel vrouwen is dit een extra stimulans om na de liposuctie op gewicht te blijven. Heeft u lipoedeem en wilt u graag van het overtollige vet af? De artsen van Acura Medisch Centrum in Weert zijn u hierbij graag van dienst. Binnen de kliniek is er veel ervaring met het behandelen van lipoedeem patiënten. Een afspraak maakt u telefonisch via het nummer 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu