fbpx

Lipoedeem behandeling Eindhoven

Zoekt u naar informatie over een lipoedeem behandeling Eindhoven of omgeving? Lipoedeem is een chronische aandoening die de natuurlijke vetdeling verstoort. Het vinden van een geschikte behandeling is niet altijd eenvoudig. De diagnose wordt vaak laat en/of onjuist gesteld, waardoor u onjuiste informatie krijgt en geadviseerd wordt uw dieet aan te passen en vooral veel te gaan bewegen. De juiste lipoedeem behandeling in Eindhoven of in de buurt van deze stad kan alleen worden gestart na een correcte diagnose. Het ontstaan van lipoedeem kan helaas niet voorkomen worden, effectieve behandelingen zijn erop gericht de factoren die een lipoedeem negatief beïnvloeden te vermijden.

Chronische, erfelijke aandoening

In tegenstelling tot wat vaak volledig ten onrechte wordt gedacht, is lipoedeem geen gevolg overgewicht of obesitas. Het gaat om een chronische aandoening waarbij het lichaam vetcellen ophoopt op onder meer de heupen, boven- en onderbenen en de armen. Opvallend is dat lipoedeem vrijwel uitsluitend bij vrouwen voorkomt. Mannen met een lipoedeem zijn zeldzaam en ze hebben vaak een gemeenschappelijke overeenkomst in de vorm van een beschadigde lever. Lipoedeem heeft een aantal herkenbare symptomen:

 • De vetophopingen zijn symmetrisch en komen gelijktijdig aan de linker- en rechterzijde van het lichaam voor.
 • Negatieve Proef van Stemmer.
 • Gevoeligheid voor blauwe plekken.
 • Pijn bij het aanraken en drukken op de huid.
 • De huid is zacht met typische putjes en/of knobbeltjes.

Het meest opvallende kenmerk van een lipoedeem is de symmetrie. De uiterlijke kenmerken veroorzaken veranderingen en soms misvormingen van de benen. Typisch is de ‘rijbroekvorm’ die de vetophopingen hebben. Blijft de aandoening onbehandeld? Dan nemen de benen op den duur de vorm van een zogenaamde harembroek aan. De vetophopingen treffen alleen de benen en/of de armen, zowel de handen als voeten blijven onaangedaan. In een later stadium kan een lipoedeem pijnlijk zijn en de minste druk of aanraking wordt als gevoelig worden ervaren. Ook het vinden van passende kleding is op termijn moeilijk, omdat te strak zittende kledingstukken pijn kunnen veroorzaken. Om dit voor te zijn is een tijdige lipoedeem behandeling in de omgeving van Eindhoven van belang.

Praktische adviezen en tips lipoedeem

Naast een gerichte lipoedeem behandeling in Eindhoven en omstreken, kunt u zelf op basis van een aantal praktische tips proberen op een zo comfortabele mogelijke manier met de aandoening om te gaan:

 • Comfortabele kleding. Draag losse broeken of jurken en lage schoenen. Vermijd accessoires als een strakke riem en draag een passende, niet te krappe bh.
 • Huidverzorging. Pas op voor beschadigingen aan de huid en gebruik bij het verzorgen van de huid milde, PH-neutrale producten.
 • Gevarieerde en gezonde voeding. Ondanks het feit dat lipoedeem geen gevolg is van overgewicht, is evenwichtige voeding van belang. Voorkom dat u in gewicht aankomt en streef een stabiel, verantwoord gewicht na.
 • Regelmatig bewegen. Bewegen en sporten zijn raadzaam. Gebruik daarbij de bandages en/of therapeutisch elastische kousen die bij u zijn aangemeten. Zonder de compressie, neemt de omtrek van aangetaste ledematen verder toe. Wandelen, aerobics, fietsen, zwemmen en aqua gym zijn ideale sporten.
Chirurgische lipoedeem behandeling Eindhoven

Lipoedeem kan helaas niet volledig of blijvend genezen worden. Medicatie heeft geen enkel effect en de vet verwijderende crèmes en producten die worden aangeboden, kosten veel geld en bieden nauwelijks resultaat. In eerste instantie wordt een lipoedeem behandeling in Eindhoven gestart met het aanmeten van steunkousen en/of bandages. In combinatie met preventieve behandeltips kan een lipoedeem op deze manier goed onder controle gehouden worden. Een enkele keer wordt ook manuele lymfedrainage geadviseerd aan lipoedeem patiënten. De enige methode om het vetweefsel te laten verwijderen is door middel van een chirurgische ingreep, liposuctie. Deze ingreep wordt met behulp van plaatselijke verdovingen uitgevoerd en is erop gericht de vetophopingen op effectieve wijze weg te zuigen. Liposuctie als lipoedeem behandeling verdient een ervaren arts die de ingreep toepast. Het wegzuigen van het vet wordt op nauwkeurige wijze gedaan, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan het voorkomen van beschadigingen aan de omliggende weefselstructuren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een verdovende vloeistof die via kleine incisies in de te behandelen oppervlakte wordt gespoten. De vloeistof maakt het opgehoopte vet losser, waardoor afzuigen makkelijker is. Na de ingreep draagt u een aantal weken elastische of drukkleding. De resultaten die bereikt worden zijn goed en bovendien langdurig. Na de liposuctie behandeling is het nastreven van een stabiel gewicht van belang om te voorkomen dat nieuwe vetcellen zich ontwikkelen.

Consult lipoedeem behandeling

Wilt u meer weten over een liposuctie als lipoedeem behandeling in Eindhoven en omgeving? Acura Medisch Centrum in Weert informeert en adviseert u graag over de ingreep, de kosten, de nazorg en de resultaten. Een afspraak kunt u telefonisch maken door contact op te nemen met 0495-431707.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu