fbpx

Lipoedeem behandeling Etten-Leur

Bent u op zoek naar informatie over een lipoedeem behandeling Etten-Leur of omgeving? Vetzwelling of lipoedeem is een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bij lipoedeem zijn de normale vetcellen vergroot, en trekken ze vocht aan dat wordt vastgehouden. Grote hoeveelheden vet en vocht zwellen op, op typische lipoedeem plaatsen zoals de heupen, boven- en onderbenen, knieën en soms de armen. Het is een aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt en die het zelfvertrouwen ondermijnd. Met een passen lipoedeem behandeling in de omgeving van Etten-Leur kunnen bijkomende lichamelijke en psychische klachten verminderd en voorkomen worden.

Symptomen en oorzaken lipoedeem

Een beginnend lipoedeem is niet direct herkenbaar. De huid voelt zacht en gewoon aan. Pas later treden zichtbare veranderingen op. Uw huid wordt onregelmatiger en voelt stugger aan, deukjes kunnen niet in de huid gedrukt worden. Wel kunnen in de dijbenen puntjes ontstaan, beter bekend als cellulitis. De meest kenmerkende eigenschap van lipoedeem is dat de aandoening symmetrisch is en zich voor doet aan beide zijden van uw lichaam. Andere herkenbare lipoedeem symptomen zijn:

 • Zwaar, pijnlijk gevoel in de benen.
 • De onderbenen, met name de voeten en enkels, hebben een koud gevoel.
 • Klachten die naarmate de dag vordert toenemen en dan met name op warmere dagen.
 • Snel een vermoeid gevoel.
 • Benen die de vorm van een ‘rijbroek’ aannemen, waardoor er verschil ontstaat in kledingmaten tussen het boven- en onderlichaam.
 • Gevoeligheid voor blauwe plekken.
 • Pijnklachten bij heup-, knie- en voetgewrichten.
 • Schurende huid bij bewegen.
 • Bewegingsbeperking en toename in gewicht zonder duidelijke aanleiding.

Belangrijk om te weten is dat lipoedeem niet wordt veroorzaakt door verkeerd en/of te veel eten. De chronische aandoening wordt veroorzaakt door een stoornis in de aanmaak van vetweefsel die zich al tijdens of vlak de puberteit bij vrouwen ontwikkeld. De vetcellen blijven groeien en laten zich ook met regelmatig sporten en gezond eten niet verwijderen. Lipoedeem gaat vaak samen met zwakke gewrichten en een verminderde spierkracht. Vrouwen met lipoedeem die afvallen merken al snel dat het volume in de benen niet of nauwelijks afneemt. Artsen kunnen nog geen exacte oorzaak van het ontstaan van lipoedeem aanwijzen. Aangenomen wordt dat het een combinatie is van hormonale en genetische factoren. Overgewicht en onvoldoende lichaamsbeweging kunnen het lipoedeem in omvang doen toenemen.

Ontwikkeling en lipoedeem behandeling Etten-Leur of omgeving

De ontwikkeling van een lipoedeem verloopt in drie fasen, waarbij drie stadia van elkaar onderscheiden kunnen worden:

 • Stadium 1: De huid is nog zacht en het vetweefsel is gelijkmatig verdeeld. In de vetophoping kan een putje geduwd worden. Het oedeem verdwijnt na een aantal dagen bedrust en/of in de nacht.
 • Stadium 2: De vetophopingen zijn niet meer onomkeerbaar en nemen toe in omvang. De huid ziet er cellulitis-achtig uit en in de zwelling kan niet langer een putje worden gedrukt. Dit komt omdat er sprake is van fibrosering. Waar de zwellingen in de eerste fase nog na voldoende rust verdwenen, is dat in deze fase niet meer het geval. De zwellingen kunnen alleen verminderd worden door deskundige behandelingen en het dragen van steunkousen.
 • Stadium 3: De huid is verhard en het weefsel gaat niet meer weg. Het risico op ontstekingen is groot en uw huid is vatbaarder voor het ontstaan van blauwe plekken en slecht genezende wonden.

Waar de lipoedeem behandeling in Etten-Leur of in de omgeving van deze stad in de eerste 2 stadia gericht is op de zwellingen te verminderen door middel van oefeningen, manuele lymfedrainage en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen is dat in het 3e stadium vaak te laat. In een ver gevorderde 2e en 3e fase kan een liposuctie behandeling worden overwogen. Het vet wordt tijdens een chirurgische ingreep verwijderd. De contouren van het lichaam worden verbeterd en u kunt weer beter bewegen. Na de ingreep is het belangrijk om gevarieerd te eten en voldoende lichaamsbeweging te hebben, om nieuwe vetophopingen te voorkomen.

Effectief resultaat lipoedeem behandeling

Liposuctie biedt bij het merendeel van de vrouwen dat lipoedeem laat behandelen een uitstekend resultaat. Al direct na de operatie ziet u resultaat. Uw benen zijn slanker en u krijgt meer zelfvertrouwen. Na de liposuctie is het niet nodig om stil te gaan zitten en/of bedrust te nemen. Regelmatig bewegen komt het definitieve resultaat ten goede. Wilt u langdurig van de bereikte effecten genieten? Blijf dan ook na de lipoedeem behandeling in beweging en vermijd dat u in gewicht aankomt. De behandeling wordt door de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert al jaren met succes toegepast. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis consult. De kliniek is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu