fbpx

Lipoedeem behandeling Helmond

Wilt u meer weten over een lipoedeem behandeling Helmond en omstreken? Veel vrouwen met lipoedeem weten dat de aandoening niet te genezen is. Behandelmethodes zijn erop gericht de vetophopingen te beperken en de aandoening onder controle te houden. De enige manier om af te rekenen met de vetophopingen is doorgaans door middel van liposuctie. Deze lipoedeem behandeling in Helmond is veilig en biedt langdurige resultaten.

Voorkomen gewichtstoename bij lipoedeem

Lipoedeem is geen gevolg van overgewicht. De abnormale opstapeling van vet kan erfelijk bepaald zijn, maar ook hormonale wijzigingen kunnen al op jong leeftijd lipoedeem veroorzaken. Om de aandoening onder controle te houden is een constant, gezond lichaamsgewicht belangrijk. Probeer niet aan te komen. Eet gezond en gevarieerd en ga regelmatig sporten of bewegen. Dit helpt om nieuwe vetophopingen te voorkomen. Eventueel kan een verandering in uw levensstijl gecombineerd worden met manuele lymfedrainage bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. De fysiotherapeut leert u bovendien uw spieren krachtiger maken, waardoor u makkelijker in beweging bent en blijft. De manuele therapie wordt veelal gecombineerd met het aanmeten van een therapeutische elastische kous, steunkous. Vindt u het moeilijk om een gezond voedingspatroon te volgen? Een ervaren diëtist(e) kan helpen om op gewicht te blijven en verergering van het lipoedeem te voorkomen. Vrouwen met lipoedeem raken soms ontmoedigd omdat ondanks gewichtsverlies en voldoende lichaamsbeweging de vetophopingen zich niet laten verwijderen. Dit komt omdat de vetophopingen geen gevolg zijn van overgewicht en/of obesitas. Afvallen heeft helaas geen enkel effect op het lipoedeem. Wilt u echt van de vetophopingen af? Liposuctie als lipoedeem behandeling in Helmond of omgeving biedt uitstekende, langdurige resultaten.

Vet verwijderen met liposuctie

Ondanks een gezonde levensstijl raakt u de vetophopingen van het lipoedeem niet vanzelf kwijt. De enige manier om van het opgehoopte vet af te komen is liposuctie. Deze ingreep wordt wereldwijd succesvol toegepast en is een veilige behandelmethode. Afhankelijk van de ernst en omvang van het lipoedeem kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Na het geven van een plaatselijke verdoving worden via kleine incisies grote hoeveelheden van een verdovende vloeistof ingespoten. Deze vloeistof maakt het vet losser, waardoor het makkelijker en beter weggezogen kan worden. Het afzuigen van het vet gebeurt met een kleine canule. De ingreep duurt 1 tot 2,5 uur en de incisies worden naderhand met hechtpleisters verbonden. De eerste dagen kan er nog wat vocht uit de wondjes druppen. Het verwijderde vet kan niet terug komen en verbetering is direct na de liposuctie zichtbaar. Uw lichaam en huid hebben enkele maanden om zich te vormen en aan te passen aan uw verbeterde contouren. Na drie tot zes maanden kan het eindresultaat beoordeeld worden. Liposuctie als lipoedeem behandeling verbetert niet alleen uw lichaamscontouren. Ook pijnklachten verminderen en uw benen voelen minder zwaar of vermoeid aan. De kwaliteit van leven verbetert en u heeft weer zin om op zomerse dagen die vlotte korte broek of dat leuke jurkje te dragen.

Specialistische lipoedeem behandeling in Helmond of omgeving

Liposuctie bij lipoedeem is een specialistische behandeling die u voor een goed resultaat door een ervaren arts laat toepassen. Lipoedeem kan door onvoorzichtigheid en/of verwondingen in omvang toenemen en dat is iets wat u graag wilt vermijden. Liposuctie bij lipoedeem wordt niet bij een beginnend lipoedeem geadviseerd. De meeste vrouwen die liposuctie als behandeling overwegen, hebben al een lange weg afgelegd. Uiteindelijk blijken conservatieve behandelmogelijkheden en therapieën niet of nauwelijks te werken. Wanneer het lipoedeem ondanks alle voorzorgsmaatregelen in omvang toe blijft nemen komt liposuctie als behandelmethode in beeld. De meeste zorgverzekeraars vergoeden liposuctie bij lipoedeem niet, en dat betekent dat u zelf voor de kosten zorgdraagt. Tarieven voor de ingreep variëren en vergelijken is interessant. Acura Medisch Centrum heeft ervaren artsen die gespecialiseerd zijn in liposuctie bij lipoedeem. Jaarlijks worden honderden liposucties bij de kliniek toegepast. Liposuctie is een behandeling die een grondige voorbereiding vereist, want ook na de ingreep is het belangrijk om gezond en verantwoord te blijven eten en bewegen. Gewichtstoename kan er toe leiden dat nieuwe vetcellen zich ontwikkelen en dat is iets wat u te allen tijde wilt vermijden. De arts begeleidt u gedurende het liposuctie traject en streeft samen met u naar een optimaal resultaat.

Gratis consult lipoedeem behandeling

Heeft u lipoedeem en wilt u de vetophopingen laten verwijderen door middel van liposuctie? Tijdens een gratis intakegesprek bij Acura Medisch Centrum krijgt u alle informatie over de ingreep en de resultaten die worden behaald. U heeft de gelegenheid om vragen te stellen en uw verwachting toe te lichten. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met Acura Medisch Centrum op 0495-212134.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu