fbpx

Lipoedeem behandeling Kerkrade

Bent op zoek naar een lipoedeem behandeling Kerkrade en omgeving? Vrouwen met lipoedeem lijden vaak zowel geestelijk als lichamelijk en wachten vaak jaren op de juiste diagnose. Het zelfvertrouwen neemt af en bedekkende kleding worden ook op warme dagen gedragen, om de vetophopingen aan het zicht te onttrekken. Herkent u zichzelf hierin en bent u op zoek naar een oplossing? Liposuctie als lipoedeem behandeling in de omgeving van Kerkrade biedt licht aan het einde van de tunnel. Op efficiënte wijze wordt het opgehoopte vet verwijderd en u geniet weer van prachtige zomerdagen.

Lipoedeem behandeling Kerkrade.
Lipoedeem behandeling Kerkrade.
Diagnose lipoedeem

Gespecialiseerde dermatologen kunnen de diagnose lipoedeem vaak op basis van uw verhaal en de uiterlijke kenmerken stellen. De arts bekijkt en onderzoekt de aangedane ledematen en voelt daarbij of het vet zich opstapelt. Toegepaste onderzoeksmethodes zijn onder meer metingen van uw gewicht, uw lengte en de omvang van de lichaamsdelen. De dermatoloog let daarbij op eventuele huidafwijkingen en/of andere vormen van het lipoedeem. In sommige gevallen gaat een lipoedeem samen met aandoeningen zoals spataderen en/of een lymfoedeem. Om dit te bevestigen of uit te sluiten kan een arts aanvullend onderzoek laten verrichten. Dit onderzoek bestaat uit een Doppler-duplexonderzoek en/of lymfescintigrafie. Deze onderzoeken zijn pijnloos en worden op poliklinische basis uitgevoerd. Lipoedeem is een chronische aandoening die niet te genezen is en als bij u de diagnose wordt gesteld, kunt u zelf een aantal dingen doen om het lipoedeem onder controle te houden:

 • Beweeg voldoende en op regelmatige basis. Bewegen helpt bij het verbeteren van uw algehele conditie en gezondheid. Door regelmatig te bewegen worden uw spieren verstrekt en dit kan een positief effect hebben op typische lipoedeem klachten als vermoeide, pijnlijke benen en/of armen.
 • Vermijd dat u in gewicht aankomt en het vet kans geeft zich verder op te hopen. Als u een normaal gewicht heeft, dan is afvallen nauwelijks van invloed op het lipoedeem. Probeer gezond te eten en te drinken, zodat u een verantwoord gewicht nastreeft.
 • Laat therapeutische elastische kousen, steunkousen, aanmeten.
Chirurgische lipoedeem behandeling in de omgeving van Kerkrade

Als de combinatie behandelingen geen of onvoldoende verlichting van de klachten brengen, kan ook voor een chirurgische liposuctie of liposculptuur behandeling gekozen worden. Een liposuctie behandeling bij lipoedeem wordt door de artsen van Acura Medisch Centrum in Weert al jaren met succes toegepast. De behandeling is effectief bij het verwijderen van plaatselijke vetophopingen en neemt pijn en/of andere ongemakken als gevolg van het lipoedeem tijdelijk weg. Voordat een liposuctie behandeling wordt toegepast, vindt eerst een uitgebreid intakegesprek plaats. Dit gesprek vindt plaats in de kliniek in Weert, waar u spreekt met een ervaren specialist. Om een persoonlijk behandelvoorstel samen te kunnen stellen, neemt u van belang zijnde informatie over uw gezondheid en eventuele medische aandoeningen mee naar het gesprek. De arts bekijkt de aangedane ledematen en vraagt naar de klachten die u ervaart als gevolg van het lipoedeem. Komt u in aanmerking voor een lipoedeem behandeling? Dan wordt de liposuctie behandeling nader toegelicht en krijgt u liposuctie voor en na foto’s te zien van behandelingen die eerder bij de kliniek zijn uitgevoerd. U heeft alle gelegenheid om vragen te stellen over de ingreep, de herstelperiode en eventuele risico’s en complicaties.

Effect liposuctie bij lipoedeem

Afhankelijk van de ernst en omvang van het lipoedeem zijn vaak meerdere behandelingen nodig. De arts kan dit vrij nauwkeurig inschatten en geeft u een behandelvoorstel op maat. Een liposuctie behandeling duurt gemiddeld 1 tot 2,5 uur en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Opname in de kliniek is niet noodzakelijk en na afloop van de lipoedeem behandeling in Kerkrade of omgeving kunt u de kliniek verlaten en in uw eigen vertrouwde thuisomgeving herstellen. Al tijdens het intakegesprek ontvangt u tips en adviezen die het herstel ten goede komen. Zo is het belangrijk om gedurende de voorgeschreven periode drukkleding te blijven dragen en u te houden aan het advies om niet te roken en in beweging te blijven. De meeste vrouwen die een lipoedeem laten behandelen door middel van liposuctie gaan vrij vlot na de ingreep aan het werk en ervaren direct een vermindering van de (pijn)klachten. Na drie tot zes maanden kan het eindresultaat beoordeeld worden. Om zo lang mogelijk van het resultaat te genieten is het van belang dat u een stabiel gewicht heeft en houdt en daarbij regelmatig beweegt.

Adviesgesprek lipoedeem behandeling

Bent u benieuwd of liposuctie uw lipoedeem klachten kan verlichten? Laat u vrijblijvend adviseren door de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-212152.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu