fbpx

Lipoedeem behandeling Maastricht

Wilt u meer weten over een lipoedeem behandeling Maastricht en omgeving? Als u lipoedeem heeft, zijn uw armen of benen veel dikker in verhouding met de rest van uw lichaam. Lipoedeem veroorzaakt klachten als vermoeide of pijnlijke benen. Een huisarts en dermatoloog kunnen lipoedeem diagnosticeren op basis van de uiterlijke kenmerken en onderzoeken als Duplex-Dopper en lymfescintigrafie. Na de diagnose kan een lipoedeem behandeling in de omgeving van Maastricht voorgesteld worden.

Lipoedeem behandeling met weinig aandacht

Lipoedeem is een chronische aandoening die regelmatig voorkomt, maar waar relatief weinig aandacht voor is. Lipoedeem is een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, waardoor onderhuidse, opvallende vetophopingen worden gevormd. Deze vetophopingen doen zich tegelijkertijd aan beide kanten van het lichaam voor. Wanneer het vet zich voornamelijk op de heupen en bovenbenen ophoopt, wordt dit ook wel eens het rijbroeksyndroom genoemd. Vrouwen met lipoedeem worden regelmatig met vooroordelen geconfronteerd en irriteren zich aan het feit dat ondanks dat ze afvallen en bewegen, de vetophopingen niet verdwijnen. Lipoedeem heeft weinig te maken met ongezond eten of een ongezonde levensstijl. Wanneer u de diagnose lipoedeem heeft gekregen dan helpen gezond eten en voldoende beweging niet bij het verminderen van de vetophopingen. Wel zijn er een aantal mogelijkheden die bijdragen aan het behandelen van lipoedeem waardoor klachten als pijn en een zwaar gevoel afnemen:

 • Afwisselend en verantwoord voedingspatroon in combinatie met meer lichaamsbeweging.
 • Het laten aanmeten van therapeutisch elastische kousen door een bandagist(e).
 • Manuele lymfedrainage.
 • Chirurgische behandeling van het lipoedeem door middel van liposuctie.

Welke behandelmethode of combinatie daarvan ook wordt toegepast, het is goed om te weten dat een lipoedeem nooit volledig en permanent genezen kan worden.

Effectieve lipoedeem behandeling

Liposuctie is een chirurgische ingreep die 1 tot 2,5 uur duurt en die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Op de huid wordt het te behandelen gebied afgetekend, waarna de arts de verdovingen geeft. In de huid worden kleine incisies gemaakt, waardoor een grote hoeveelheid verdovende vloeistof wordt geïnjecteerd. Het duurt ongeveer 20 minuten voor de vloeistof is ingewerkt en het vet losser is. Vervolgens worden kleine canules in de incisies ingebracht en kan het vet op veilige wijze worden weggezogen. Tijdens een liposuctie behandeling wordt een aantal liter vet verwijderd. Als de specialist klaar is met de ingreep, worden de incisies afgeplakt en draagt u een elastische broek of drukkleding. U kunt de kliniek dezelfde dag verlaten. De eerste dagen kunt u een beurs, dof gevoel ervaren. Verbetering is direct na de ingreep zichtbaar. Als gevolg van de liposuctie bij lipoedeem kunnen zich tijdelijk zwellingen voordoen. Het dragen van drukkleding gaat dit tegen. Vrouwen die liposuctie laten toepassen bij lipoedeem, gaan een aantal dagen later terug aan het werk. Bewegen in de dagen na de ingreep is belangrijk en komt uw herstel ten goede. Drie tot zes maanden na de ingreep beoordeelt u samen met de specialist het eindresultaat.

Kosten lipoedeem behandeling in Maastricht of omgeving

Ondanks de bewezen effectiviteit van liposuctie als lipoedeem behandeling, vergoeden zorgverzekeraars de kosten voor de ingreep vrijwel nooit. Soms heeft een aanvullende zorgverzekering beperkte mogelijkheden. U dient er rekening mee te houden dat u voor de kosten verantwoordelijk bent. Het is mogelijk om op de kosten te besparen door het aanbod vooraf met elkaar te vergelijken. U kunt kennismaken bij een aantal behandelaars en u tijdens een persoonlijk consult laten voorlichten over de ingreep die u overweegt te laten toepassen. Acura Medisch Centrum in Weert staat bekend om de persoonlijke betrokkenheid, de constante kwaliteit en de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. De artsen die bij de kliniek werken, zijn gespecialiseerd in liposuctie behandelingen bij lipoedeem. Veel vrouwen zijn u reeds naar volle tevredenheid voorgegaan. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipoedeem Liposuctie€ 2.995

Acura Medisch Centrum werkt samen met een in cosmetische en medische behandelingen gespecialiseerde kredietverstrekker. Als u tijdens het intakegesprek aangeeft de ingreep in termijnen te willen betalen, dan brengen de medewerkers u met de kredietmaatschappij in contact. Een kredietmaatschappij meldt de persoonlijke lening en/of het doorlopend krediet aan bij het BKR in Tiel en brengt extra kosten in rekening die in het te betalen aflossingsbedrag verwerkt zijn.

Succesvolle lipoedeem behandeling in Maastricht en omstreken

Zoekt u naar een veilige, succesvolle en betaalbare liposuctie behandeling in Maastricht of omgeving? Acura Medisch Centrum in Weert is u daarbij graag van dienst. De specialisten en medewerkers nodigen u uit om kennis te komen maken met de moderne kliniek die is gevestigd in het centrum van het sfeervolle Weert. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-212134.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu