fbpx

Lipoedeem behandeling Roermond

Bent u op zoek naar een lipoedeem behandeling in Roermond of in de omgeving van deze stad? Sommige mensen, met name vrouwen, krijgen vanaf of vlak na de puberteit te maken met overmatig dikke armen, benen of heupen zonder dat er sprake is overgewicht of obesitas. Deze vetophopingen kunnen een gevolg zijn van lipoedeem, een chronische aandoening waarbij het vetweefsel ongelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld. Door de opvallende vetophopingen op de heupen en/of bovenbenen wordt lipoedeem ook wel eens rijbroeksyndroom genoemd. Met een lipoedeem behandeling Roermond of omgeving kunnen de contouren van uw lichaam worden verbeterd.

Vetophoping zonder overgewicht

Vrouwen met lipoedeem hebben niet noodzakelijk overgewicht. De opeenstapeling van vet laat zich ondanks een aangepast, verantwoord dieet en voldoende bewegen niet verwijderen. De exacte oorzaak van lipoedeem is niet bekend. Het is een aandoening waarbij vermoedelijk een erfelijke factor in mee speelt. Lipoedeem ontwikkelt zich naarmate het einde van de puberteit in zicht komt en/of tijdens een zwangerschap. Lipoedeem heeft een aantal kenmerken:

 • De vetophopingen en eventuele zwellingen komen aan beide zijden van het lichaam symmetrisch voor. Dat betekent dat zowel beide heupen, boven- of ondernemen of armen met het lipoedeem te maken hebben.
 • De voeten en handen zijn niet aangedaan.
 • De huid is pijnlijk bij aanrakingen en eventuele druk. Ook is de huid zacht en zijn putjes en deukjes zichtbaar.
 • Uw benen voelen zwaar, vermoeid aan.
 • U bent gevoelig voor blauwe plekken.
 • Ondanks gewichtsverlies verdwijnen de vetophopingen niet. Het gewichtsverlies wordt op andere plekken waargenomen zoals het gezicht of de borsten.

Dermatologen kunnen lipoedeem als diagnose stellen zonder dat daar langdurige, pijnlijke onderzoeken voor nodig zijn. Wanneer u te maken heeft met een lipoedeem dan is behandeling noodzakelijk, omdat een onbehandeld lipoedeem zowel lichamelijke als psychische klachten kan veroorzaken. Veel gehoorde klachten zijn moeheid, afname van de spierkracht, een bijkomend lymfoedeem en/of gewrichtsproblemen.

Passende lipoedeem behandeling in Roermond of omgeving

Lipoedeem kan op meerdere manieren behandeld worden, al bestaat er geen behandeling waarmee de aandoening definitief genezen kan worden. Behandelmethodes zijn er op gericht de gevolgen te beperken en te voorkomen dat het lipoedeem zich verder uitbreidt. Artsen en specialisten adviseren vrouwen met lipoedeem om overgewicht en gewichtstoenames te vermijden. Dit kan de klachten verergeren. Vrouwen met overgewicht wordt geadviseerd om een gezond BMI na te streven. Daarnaast is ook het in beweging blijven van belang om het lipoedeem onder controle te houden. Kies voor sporten als fitness, zwemmen, wandelen of fietsen en vermijd sporten waarbij plotselinge bewegingen worden gemaakt. De meeste vrouwen met lipoedeem dragen therapeutische elastische kousen, steunkousen, die door de compressie ondersteuning geven en vochtvorming tegen gaan. Wanneer een lipoedeem samengaat met lymfoedeem kan manuele lymfedrainage worden voorgesteld. Tijdens de therapie worden werkende lymfevaten gestimuleerd om een verstoorde afvoer van het lymfevocht te verbeteren. Een andere lipoedeem behandeling is liposuctie, een chirurgische ingreep waarbij het vet onder plaatselijke verdoving wordt verwijderd.

Liposuctie als lipoedeem behandeling in Roermond

Lichaamsgebieden die door lipoedeem zijn aangedaan, zijn extra gevoelig voor verwondingen en blessures. Het lipoedeem kan door diverse in- en externe factoren uitbreiden en in omvang toenemen. Laat daarom een liposuctie alleen uitvoeren door een ervaren specialist die bekend is met de aandoening. Deze ervaren specialisten vindt u bij Acura Medisch Centrum in Weert. Jaarlijks worden in de kliniek honderden liposuctie behandelingen succesvol toegepast. Voor de ingreep vindt een uitgebreid intakegesprek plaats en worden uw klachten besproken. De arts kan laten zien welke resultaten er in het verleden zijn behaald en geeft een toelichting op de ingreep, het herstel en eventuele risico’s. Liposuctie is een behandeling die op maat wordt afgestemd en uitgevoerd. Gedurende de ingreep wordt het opgehoopte vet vloeibaar gemaakt en afgezogen. U voelt hier door de verdoving niets van. Na afloop kan een beurs gevoel waargenomen worden. De eerste weken na een liposuctie behandeling draagt u een elastische broek en/of drukkleding. Dit gaat zwellingen tegen en zorgt ervoor dat de huidlagen mooi aan elkaar kleven. De meeste vrouwen die een lipoedeem behandeling ondergaan, hervatten de dagelijkse werkzaamheden na een aantal dagen. Als de tips en adviezen van de specialist worden opgevolgd en u een gevarieerd voedingspatroon combineert met regelmatig bewegen, geniet u van een langdurig resultaat.

Kosten lipoedeem behandeling

De kosten van liposuctie bij lipoedeem worden zelden vergoed door zorgverzekeraars. Een enkele keer biedt een aanvullend zorgpakket beperkte mogelijkheden. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipoedeem Liposuctie€ 2.995

De specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert nodigen u graag uit voor een intakegesprek in de kliniek. Wellicht dat liposuctie ook uw lipoedeem langdurig verbetert.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu