fbpx

Lipoedeem behandeling Roosendaal

Bereid u altijd goed voor op een lipoedeem behandeling Roosendaal en omgeving? Lipoedeem is een erkende, chronische aandoening waarbij er sprake is van een storing in de aanmaak en ophoping van vetweefsel. Het gevolg is een afwijkende vorm van de ledematen. Een medicijn dat lipoedeem behandelt of geneest bestaat niet. Met behulp van liposuctie kan een lipoedeem behandeling mogelijk verbetering brengen.

Symmetrische vetophopingen

Over lipoedeem als chronische aandoening bestaat veel onduidelijkheid en vaak wordt ten onrechte gedacht dat lipoedeem een gevolg is van overgewicht. Een van de meest bekende kenmerken van lipoedeem is de symmetrie. Zowel op de linker- als rechterzijde van de heupen, boven- en onderbenen en soms de armen zijn de vetophopingen zichtbaar. Wanneer een lipoedeem onbehandeld blijft, bestaat de kans op de ontwikkeling van een lymfoedeem, vochtophoping en/of spataderen. Genezing van lipoedeem is nog niet mogelijk. Wel kunt u met behulp van een liposuctie behandeling een groot gedeelte van de vetophoping laten verwijderen. De chirurgische behandeling geeft langdurige resultaten.

Lipoedeem behandeling Roosendaal en omstreken met behulp van liposuctie

Tijdens een consult, dat aan de liposuctie voorafgaat, beoordeelt een arts uw situatie en wordt uw gezondheid en eventuele medicijngebruik in kaart gebracht. Wanneer u voor de ingreep in aanmerking komt kunt u zich voorbereiden op de liposuctie behandeling. Een lipoedeem liposuctie wordt onder plaatselijke verdoving toegepast. De arts tekent eerst het te behandelen gebied af en verdoofd daarna de huid met een aantal injecties. Via kleine incisies wordt vervolgens een grote hoeveelheid verdovingsvloeistoffen ingespoten. Nadat de vloeistof is ingewerkt, ca. 20 minuten, is het vet losser geworden en kan het met behulp van een fijne canule worden weggezogen. De incisies worden met hechtpleisters dichtgemaakt, en u krijgt een elastische broek of drukpak aan. Dit is nodig om de huid na de liposuctie te laten verkleven. Bij de behandeling van een uitgebreid lipoedeem zijn soms meerdere ingrepen nodig. De arts bespreekt dit met u tijdens het eerste consult. De ingreep zelf duurt 1 tot 2,5 uur. Nadat u goed bent bijgekomen van de ingreep en de arts het verantwoord vindt, kunt u de kliniek verlaten. Het is niet mogelijk om zelfstandig te rijden, laat u daarom ophalen en veilig thuisbrengen. Voordat u naar huis gaat is het draagschema van de elastische kleding met u doorgenomen.

Herstel en nazorg lipoedeem behandeling Roosendaal of omgeving

De kleine incisies worden na de ingreep afgeplakt met hechtpleisters en laten niet of nauwelijks zichtbare littekens achter. De eerste dagen kan er nog vloeistof uit de wondjes lekken. Dit is normaal en niets om uzelf zorgen over te maken. Doe het de eerste week rustig aan, maar ga niet stilzitten. Het is na een liposuctie behandeling belangrijk om in beweging te blijven. In overleg met de behandelend specialist kunt u uw werkzaamheden hervatten. Liposuctie bij lipoedeem is een veilige ingreep en zolang u voldoende rust neemt en de adviezen van de arts opvolgt is de kans op complicaties erg klein. De behandelde gebieden kunnen een aantal dagen beurs aanvoelen. Dit gevoel neemt vanzelf af, waarbij het belangrijk is om de drukkleding de eerste 2 weken zowel overdag als ’s nachts te dragen. De compressie van de kleding draagt bij aan een voorspoedig herstel. Volledig sporten, met zwemmen en naar de sauna gaan, zijn weer toegestaan vanaf 6 weken na de liposuctie. Na 3 tot 6 maanden beoordeelt u samen met de specialist het eindresultaat.

Verbetering lichaamscontouren

Direct na de liposuctie is al verandering en verbetering zichtbaar. Uw lichaam krijgt mooiere contouren en u durft weer in een korte broek of een leuk jurkje naar buiten. Ook na de liposuctie is een gezonde levensstijl in combinatie met voldoende lichaamsbeweging van belang. Daarmee voorkomt u dat nieuwe vetcellen de kans krijgen zich te ontwikkelen en het lipoedeem in omvang toeneemt. Streef na een liposuctie behandeling een stabiel gewicht na, waarbij u niet of nauwelijks aankomt. Eventueel kunt u de hulp en/of begeleiding van een in lipoedeem gespecialiseerde diëtist(e) inwinnen, zodat u een balans vindt tussen bewegen en een gevarieerd voedingspatroon.

Kosten en mogelijkheden lipoedeem behandeling Roosendaal en omstreken

De kosten voor een liposuctie bij lipoedeem in Roosendaal of omgeving worden door zorgverzekeraars zeer beperkt vergoed. De ingreep wordt als cosmetische behandeling beschouwd en alleen vanuit enkele aanvullende zorgverzekeringen is beperkte vergoeding mogelijk. Acura Medisch Centrum biedt betaalbare en veilige liposuctie behandelingen bij lipoedeem. De artsen lichten de ingreep toe en laten u voorbeelden zien van bereikte resultaten tijdens een gratis consult in de kliniek. U vindt Acura Medisch Centrum in Weert. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495 – 54 78 48 voor het maken van een afspraak.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu