fbpx

Lipoedeem behandeling Sittard

Bent u op zoek naar een lipoedeem behandeling Sittard of omgeving? Lipoedeem, letterlijk vetzwelling, is een chronische aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. In uitzonderlijke gevallen hebben ook mannen, als gevolg van hormonale stoornissen, last van deze aandoening. De vetophopingen kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken en wanneer lipoedeem onbehandeld blijft, kan uiteindelijk ook een lymfoedeem optreden. Liposuctie is een veelvuldig toegepaste lipoedeem behandeling in Sittard en omstreken.

Lipoedeem behandeling Sittard.
Lipoedeem behandeling Sittard.
Kenmerken en symptomen lipoedeem

Vaak blijft de exacte oorzaak van een lipoedeem onbekend. Artsen en specialisten nemen aan dat erfelijke factoren en/of vrouwelijke hormonale invloeden meespelen in de ontwikkeling van lipoedeem. De hormonale invloed is gebaseerd op het feit dat lipoedeem vrijwel uitsluitend bij vrouwen voorkomt en zich tijdens of na de puberteit ontwikkelt. De artsen van Acura Medisch Centrum in Weert hebben jarenlange ervaring met de behandeling van lipoedeem. De behandeling wordt op maat samengesteld en wordt voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek. Lipoedeem heeft een aantal typische kenmerken en symptomen die de aandoening bevestigen:

 • De vetophopingen zijn symmetrisch aan de linker- en rechterkant van het lichaam.
 • Gewichtsverlies is niet zichtbaar op de plaatsen waar het vet zich heeft opgehoopt.
 • Uw benen of armen voelen zwaar en pijnlijk aan.
 • Het opgehoopte vet is slap en ‘blubbert’.
 • Snel een vermoeid gevoel in de benen.
 • Uw huid is op de plaatsen waar het vet zich heeft opgehoopt gevoelig voor druk van buitenaf.
 • Uw huid is gevoelig voor blauwe plekken.
 • Er zit een verschil van 2 of 3 kledingmaten tussen uw boven- en onderlichaam.
 • De handen en voeten zijn niet dik.

Heeft u wel vetophopingen, maar zijn deze niet symmetrisch? Dan is dat waarschijnlijk niet het gevolg van lipoedeem. Een dermatoloog kan de diagnose meestal op vlotte wijze stellen. Eventueel kan aanvullend onderzoek in de vorm van een Doppler-duplex onderzoek en/of lymfescintigrafie plaatsvinden.

Lipoedeem behandeling in de omgeving van Sittard

Helaas is er geen behandeling die lipoedeem volledig kan genezen. Er zijn behandelingen, adviezen en combinaties die de klachten kunnen verlichten. Een van de meeste succesvolle en effectieve lipoedeem behandelingen is liposuctie of liposculptuur. Tumescente liposuctie, onder plaatselijke verdoving, is een geavanceerde methode om overtollige vetophopingen weg te zuigen. Liposuctie als lipoedeem behandeling in Sittard kan worden overwogen wanneer u veel last en klachten heeft die door het lipoedeem veroorzaakt worden. Het behandeltraject bestaat uit drie stappen:

 • Voorbereiding liposuctie behandeling. Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt de ingreep toegelicht. De arts stelt vragen over uw algehele gezondheid, medisch verleden, medicijngebruik en klachten die u heeft als gevolg van het lipoedeem. Een behandelplan wordt op maat samengesteld, waarbij de arts u direct vertelt of meerdere behandelingen nodig zijn om een goed resultaat te bereiken. Ook wordt er aandacht besteed aan de eventuele complicaties en bijwerkingen die zich voor kunnen doen.
 • Liposuctie als lipoedeem behandeling. Voor de ingreep worden via kleine incisies grote hoeveelheden van een verdovende vloeistof in het behandelgebied gespoten. Hierdoor gaat het vet losser zitten en kan met fijne canules efficiënt worden verwijderd. De ingreep zelf duurt 1 tot 2,5 uur. Na de ingreep kunt u de kliniek verlaten en thuis herstellen.
 • Herstel en nazorg. De arts heeft met u besproken hoelang u elastische drukkleding dient te dragen. Dit is meestal 4 tot 6 weken, waarin de huidlagen gelegenheid krijgen om optimaal aan elkaar te kleven. Liposuctie is een veilige behandeling met een zeer kleine kans op bijwerkingen. Normale, alledaagse werkzaamheden en activiteiten kunnen na een aantal dagen hervat worden. Sportieve inspanningen en zware lichamelijke arbeid kunt u na 3 tot 6 weken weer volledig oppakken.

Het verloop van een behandeling wordt vooraf uitgebreid met u doorgenomen. De behandelend arts geeft u tips en adviezen die een voorspoedig herstel ten goede komen. Rookt u? Probeer een aantal weken voor de lipoedeem behandeling in Sittard of omgeving te stoppen met roken en dit ook in de weken na de liposuctie niet te doen. Eventueel kunt u een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar voor hulp bij het stopen met roken.

Betaalbare lipoedeem behandeling in Sittard en omstreken

Liposuctie is een bewezen effectieve behandeling bij lipoedeem. Ondanks de effectiviteit wordt de ingreep niet altijd door zorgverzekeraars vergoed en kunnen de kosten ook niet altijd van de jaarlijkse belastingaangifte worden afgetrokken. Acura Medisch Centrum in Weert staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de ervaren specialisten. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipoedeem Liposuctie€ 2.995

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kan de specialist beoordelen of u in aanmerking komt voor een liposuctie behandeling en hoeveel behandelingen u nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met Acura Medisch Centrum op 0495-212152.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu