fbpx

Lipoedeem behandeling Valkenswaard

Bent op zoek naar een lipoedeem behandeling Valkenswaard en omgeving? Lipoedeem is een chronische, pijnlijke aandoening waarbij afwijkende, grote vetophopingen op de heupen, armen, benen of dijen zichtbaar zijn. Het is een aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. De vetophopingen laten zich niet verwijderen door het volgen van een dieet of intensief sporten. Een succesvolle lipoedeem behandeling kan door middel van liposuctie worden bereikt.

Lipoedeem behandeling Valkenswaard.
Lipoedeem behandeling Valkenswaard.
Gespecialiseerde lipoedeem behandeling in Valkenswaard of omgeving

Lipoedeem is een aandoening die jarenlang stabiel kan zijn, maar die als gevolg van interne en externe factoren in omvang kan toenemen. Een zwangerschap, maar ook een infectie en/of zonverbranding kunnen voor een toename van de vetophoping zorgen. Beginnend lipoedeem kan behandeld worden met een uitgebalanceerd voedingspatroon, regelmatige beweging, lymfedrainage en het dragen van steunkousen. Niet iedere vrouw heeft baat bij deze combinatie behandeling en aanhoudende pijnklachten kunnen aanleiding zijn om een liposuctie of liposculptuur behandeling te overwegen. Liposuctie is de meest succesvolle manier om het opgehoopte vetweefsel te verwijderen. De duur van een lipoedeem behandeling in de omgeving van Valkenswaard door middel van liposuctie hangt van de omvang van het lipoedeem. De ingreep vindt plaats op poliklinische basis en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Voorafgaand aan de liposuctie tekent de behandeld arts het behandelgebied af. Na het inwerken van de verdoving worden kleine incisies in de huid gemaakt en wordt een grote hoeveelheid verdovende vloeistof ingespoten. Het vet wordt hierdoor losser en kan optimaal worden weggezogen. Na de liposuctie behandeling draagt u een drukpak en kunt u de kliniek verlaten. Draag de drukkleding zolang de arts dit heeft geadviseerd, alleen zo kunnen de verschillende huidlagen optimaal aan elkaar kleven. De resultaten ontwikkelen zich gaandeweg en het eindresultaat wordt 3 tot 6 maanden na de liposuctie beoordeeld.

Nazorg en bijwerkingen liposuctie bij lipoedeem

Het voordeel van een liposuctie behandeling bij lipoedeem is dat de ingreep onder plaatselijke verdoving wordt toegepast en u niet in de kliniek of het ziekenhuis moet worden opgenomen. U mag kort na afloop van de ingreep naar huis toe, waarbij u er voor zorgt dat er iemand is die u op komt halen. Zelf rijden is niet toegestaan, de effecten van de verdovingen kunnen nog enige tijd aanhouden. Napijn komt zelden voor en blijft beperkt tot de eerste dagen na de behandeling. De meeste vrouwen die liposuctie als lipoedeem behandeling laten toepassen, herstellen relatief snel. Twee dagen na de ingreep kunt u weer douchen en langzaam uw normale werkzaamheden oppakken. Lichamelijk zwaar werk en intensief sporten worden drie tot zes weken afgeraden. Als u de instructies en tips van de behandelend arts opvolgt, dan is liposuctie een uiterst veilige behandeling met een kleine kans op bijwerkingen. Complicaties die zich na een liposuctie behandeling voor kunnen doen zijn:

 • Nabloedingen en blauwe plekken.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen.
 • Tijdelijke ongevoeligheid in het behandelgebied.
 • Infecties en slechte wondgenezing.
 • Tegenvallende resultaten.

Rokers hebben een grotere kans op het ontstaan van bijwerkingen dan vrouwen die niet roken. Roken is van negatieve invloed op de doorbloeding en de wondgenezing. Geadviseerd wordt om al een aantal weken voor de geplande liposuctie te stoppen met roken. Tegenwoordig worden stoppogingen vaak gedeeltelijk of volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar kan hierin duidelijkheid verschaffen. Heeft u aanhoudende klachten en/of nemen de klachten toe na de ingreep? Neem dan altijd contact op met de arts.

Resultaten liposuctie

Al kort na de ingreep ziet u resultaat en een afname van de vetophoping. Tijdens een liposuctie behandeling worden er soms meerdere liters vet afgenomen, waardoor de omvang van het aangedane gebied fors afneemt. Het duurt na de liposuctie drie tot zes maanden voordat het definitieve resultaat beoordeelt kan worden. Liposuctie geeft bij de meeste vrouwen een enorme verbetering van de klachten. Uw lichaam krijgt een verbeterde contour en zowel de pijnklachten als het zware gevoel nemen af. Na een liposuctie behandeling zijn de meeste vrouwen tevreden met het bereikte resultaat en wordt een verbeterde kwaliteit van leven ervaren. De verwijderde vetcellen kunnen niet terugkomen, waardoor u geniet van een langdurig resultaat.

Informatie lipoedeem behandeling in Valkenswaard of omgeving

Heeft u al jaren last van lipoedeem en ervaart u in toenemende mate klachten als pijn en/of een zwaar gevoel? Wellicht dat een liposuctie behandeling een oplossing is. Maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek bij de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. Stel de vragen die u over de ingreep heeft en bekijk liposuctie voor en na foto’s van behandelingen die bij de kliniek zijn uitgevoerd. U ontvangt een persoonlijk behandelvoorstel en advies over de ingreep. Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-212152.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu