fbpx

Lipoedeem behandeling Venlo

Bent u op zoek naar een lipoedeem behandeling in Venlo en omgeving? Lipoedeem is een chronische aandoening waar nog regelmatig verwarring over is. De aandoening komt relatief vaak voor, maar geniet weinig bekendheid. Lipoedeem is een aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt en waarbij er sprake is van plaatselijke, vaak symmetrische, vetophopingen op de heupen, dijen, boven- en onderbenen en de armen. De vetophopingen kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken. Liposuctie kan een effectieve lipoedeem behandeling in Venlo zijn.

Lipoedeem behandeling Venlo.
Lipoedeem behandeling Venlo.
Symmetrische vetophopingen

Lipoedeem uit zich vaak symmetrisch, zowel de linker- als rechterzijde van de heupen, armen, boven- en onderbenen kunnen te maken hebben met vetophopingen. Lipoedeem op de bovenbenen heeft vaak het uiterlijk van een rijbroek. Het opvallende van lipoedeem is dat de armen en benen aangedaan zijn, maar dat zowel de voeten als handen onaangetast blijven. Het ontstaan van lipoedeem is niet altijd duidelijk, maar het is geen gevolg van overmatig eten. Langdurig te veel eten veroorzaakt op den duur obesitas en dit is niet te vergelijken met lipoedeem. Ook erfelijke factoren zijn van invloed op het ontstaan van lipoedeem. In tegenstelling wat nogal eens wordt gedacht, helpen een dieet en afvallen niet bij een lipoedeem behandeling. Overgewicht is immers niet de oorzaak van de klachten. Gezonde voeding kan de klachten enigszins verminderen. Specialisten adviseren vrouwen met lipoedeem dan ook regelmatig om daar waar mogelijk een paar kilo af te vallen en vervolgens op hetzelfde gewicht te blijven. Vermijd dat u in gewicht aankomt, omdat dit de klachten kan verergeren. Om de klachten beheersbaar te houden is tijdige behandeling noodzakelijk. Veel vrouwen die te maken hebben met lipoedeem worden verwezen naar een manueel therapeut, waar lymfedrainage als therapie kan worden voorgesteld. Dit in combinatie met het dragen van steunkousen kan de klachten tijdelijk verlichten. Voor een meer permanente oplossing als lipoedeem behandeling kan liposuctie of liposculptuur worden overwogen.

Liposuctie als lipoedeem behandeling in Venlo of omgeving

De liposuctie behandeling van Acura Medisch Centrum wordt door ervaren specialisten uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied duurt de ingreep 1 tot 2,5 uur. Via kleine incisies worden grote hoeveelheden van een verdovende vloeistof ingebracht. De vloeistof heeft ongeveer 20 minuten nodig om in te werken en zorgt er bovendien voor dat het vet los gaat zitten en op eenvoudige, accurate wijze kan worden weggezogen. Het wegzuigen gebeurt met een canule. Succesvolle resultaten hebben vaak meerdere behandelsessies nodig, dit kan de arts u vertellen tijdens het intakegesprek in de kliniek in Weert. Na de herstelperiode merkt u verbetering. Zowel de pijnklachten als de vermoeidheid in de benen nemen af en uw benen schuren niet meer tegen elkaar, waardoor er minder snel blauwe plekken ontstaan. U past weer in normale kleding en uw lichaamsverhoudingen verbeteren, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Na de liposuctie is het belangrijk om niet in gewicht aan te komen en een gezond voedingspatroon na te streven. Regelmatig bewegen is eveneens van belang voor het resultaat.

Vlot herstel lipoedeem behandeling

Kort na het afronden van de liposuctie behandeling geeft de arts u toestemming om de kliniek te verlaten. De eerste dagen kunt u een beurs gevoel ervaren in het behandelde gebied. Om eventuele zwellingen tegen te gaan en de huidlagen optimaal te laten herstellen, draagt u de eerste weken elastische drukkleding. Als gevolg van de liposuctie kan er de eerste dagen nog wat vocht uit de wondjes lekken, dit is niets om u zorgen over te maken. Heeft u echter last van aanhoudende pijn, hoge koorts en algehele malaise? Neem dan contact op met de behandelend arts, zodat er eventueel tijdig ingegrepen en behandeld kan worden. De meeste vrouwen keren vlot na de liposuctie behandeling terug naar de werkvloer en hervatten het alledaagse leven zonder enige vorm van complicaties en/of bijwerkingen. Het belangrijkste advies is om na de ingreep niet stil te blijven zitten. Bewegen komt het herstel ten goede. U kunt hierbij denken aan wandelen en na een aantal dagen kunt u ook fietsen overwegen.

Afspraak en informatie lipoedeem behandeling in de omgeving van Venlo

Liposuctie is voor veel vrouwen een ideale oplossing bij lipoedeem. Bent u op zoek naar een geschikte behandelaar of wilt u meer weten over het verloop van liposuctie? Laat u adviseren en voorlichten door de artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. In de kliniek worden jaarlijks honderden liposuctie behandelingen met succes toegepast. Heeft u lipoedeem en wilt u weten wat de liposuctie behandeling kost? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt Acura Medisch Centrum bereiken via telefoonnummer 0495-212152.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu