fbpx

Lipoedeem behandeling Weert

Overweegt u een lipoedeem behandeling in Weert of omgeving? Lipoedeem is een aandoening die voornamelijk vrouwen treft en die vetophopingen veroorzaakt bij de armen, benen en billen. Veelal is een liposuctie de enige effectieve behandeling om de klachten die lipoedeem veroorzaakt te verminderen. Een lipoedeem behandeling kunt u laten toepassen bij de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum.

Lipoedeem behandeling Weert.
Lipoedeem behandeling Weert.
Lipoedeem oorzaken

Lipoedeem is een aandoening, waarbij de vetophopingen geen gevolg zijn van een ongezond voedingspatroon en/of een gebrek aan lichaamsbeweging. Mensen die bekend zijn met overgewicht kunnen door het lipoedeem een snellere gewichtstoename ervaren. Bij het ontstaan van lipoedeem spelen erfelijke factoren een rol. Een lipoedeem uit zich door buiten proportionele vetophopingen op de benen of de armen. Het is bekend staand feit dat vrijwel alleen vrouwen met de aandoening te maken krijgen. De eerste tekenen van lipoedeem doen zich vaak al tijdens of vlak na de pubertijd voor. Zichtbaar lokale vetophopingen op de armen, benen of billen in combinatie met pijn en/of een zwaar gevoel zijn veel voorkomende klachten bij lipoedeem. Een beginnend lipoedeem is vaak moeilijk te onderscheiden van de ‘gewone’ vetophopingen. De lastig te stellen diagnose kan er toe leiden dat u pas na meerdere jaren ‘tobben’ met een lipoedeem behandeling in Weert of omgeving kan beginnen.

Symptomen en lipoedeem behandeling in Weert of omgeving

Lipoedeem is herkenbaar en heeft een aantal symptomen en kenmerken die veel vrouwen met de aandoening ervaren:

 • U heeft een verschil van twee of drie kledingmaten tussen uw boven- en onderlichaam.
 • Pijnlijke, zware benen.
 • Krachtverlies in armen of benen.
 • De vetophopingen zijn aan zowel links als rechts aanwezig en bevinden zich op uw armen, billen, heupen, onder- en/of bovenbenen.
 • Ook wanneer u afvalt en gewicht verliest blijven de aangedane gebieden groot en fors.
 • Klachten ontstaan tijdens of na de puberteit en kunnen erger worden als gevolg van hormonale veranderingen zoals een zwangerschap.
 • Een lipoedeem is gevoelig voor grote temperatuurschommelingen, extreme kou en warmte. Daarnaast kunnen externe factoren als de zon, infecties, insectenbeten en/of kleding die knelt de klachten nadelig beïnvloeden.

Wanneer u klachten ervaart, waarvan de symptomen kunnen wijzen op een lipoedeem kan een huisarts u doorverwijzen naar een gespecialiseerde dermatoloog. Deze kan de diagnose lipoedeem stellen en eventuele andere aandoeningen of ziektes uitsluiten.

Effectieve lipoedeem behandeling in de omgeving van Weert

Lipoedeem is een aandoening die behandeld kan worden, waardoor de klachten aanmerkelijk verminderen. Volledig genezen is tot op heden helaas niet mogelijk. Als bij u lipoedeem is vastgesteld dan kan de dermatoloog of behandelend specialist u een bepaalde behandeling of een combinatie daarvan adviseren:

 • Advies om niet aan te komen en daar waar mogelijk af te vallen en/of op hetzelfde gewicht te blijven.
 • Aanmeten van therapeutische elastische kousen, steunkousen.
 • Het doen van spierversterkende oefeningen.
 • Behandeling door een manueel therapeut om door middel van lymfedrainage het opgehoopte vocht te behandelen.

De voorgestelde combinatie behandelingen werken niet bij iedereen en zelfs wanneer u enige verbetering merkt, kunt u de voorkeur geven aan een liposuctie of liposculptuur behandeling bij lipoedeem. Tijdens een liposuctie behandeling wordt het plaatselijk opgehoopte vet weggezogen. Niet alleen wordt hierdoor het uiterlijk van de armen of benen verbeterd, u merkt ook direct dat de pijnklachten en het zware gevoel afnemen. Liposuctie als lipoedeem behandeling verbetert de kwaliteit van uw leven en geeft u meer zelfvertrouwen.

Liposuctie als behandeling bij lipoedeem

Een liposuctie behandeling wordt grondig voorbereid, zodat u weet wat u van de ingreep en de herstelperiode kunt verwachten. De ingreep zelf wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt 1 tot 2,5 uur. Na het plaatselijk verdoven worden kleine incisies gemaakt waar vervolgens een vloeistof in wordt gespoten die het vet losser maakt. Het opzuigen van het vet gebeurt met behulp van een stompe, fijne canule. Afhankelijk van de omvang van het lipoedeem kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Na afloop van de ingreep dient u een elastische broek en/of bandage om de arm te dragen. Deze drukkleding zorgt ervoor dat de verschillende huidlagen mooi aan elkaar kleven. Direct na de liposuctie behandeling kunt al zien dat er vet is verdwenen, de resultaten ontwikkelen zich nog verder.

Informatie lipoedeem behandeling in Weert of omgeving

Bent u gediagnostiseerd met lipoedeem en werken de combinatie behandelingen onvoldoende? Laat uzelf vrijblijvend adviseren over een liposuctie bij lipoedeem. De behandeling wordt door de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum toegepast. Tijdens een intakegesprek bespreekt de arts de mogelijkheden en laat u voorbeelden zien van eerder bereikte resultaten. Het eerste consult is gratis en kent geen verplichtingen. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-212152.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu