fbpx

Lipofilling afvallen

Zoekt u informatie over lipofilling en afvallen? Lipofilling of vetoverdracht is een geweldige manier om het gezicht, borsten en billen op langdurige manier te verjongen. De resultaten van vetoverdracht zien er meestal natuurlijk uit en de procedure kan een goede optie zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in gezichtsverjonging, maar geen ingrijpende operatie willen. Een ander voordeel van vetoverdracht is dat om vet in het gezicht te injecteren, het uit een ander deel van het lichaam wordt weggezogen. Dit aspect van de ingreep leidt tot misvattingen over het algemene doel van de operatie. Veel mensen vragen zich af of lipofilling afvallen mogelijk maakt.

Primaire doelstelling lipofilling

Volumeverlies in het gezicht en het decolleté draagt in grote mate bij aan het uiterlijk van het ouder wordende gezicht. Het maakt dat u er ouder, vermoeid en verwilderd uitziet. Het belangrijkste doel van lipofilling is het jonger maken van het gezicht en niet gewichtsverlies door de liposuctie. De behandeling kan gebieden waar het volume verloren is gegaan, opvullen waardoor rimpels en lijntjes verbeteren. Omdat het vet afkomstig is van het eigen lichaam, zal een gedeelte van het vet op de nieuwe locatie voor onbepaalde tijd blijven leven. Veel mensen zijn geïnteresseerd in de techniek, omdat u een jeugdiger uitstraling krijgt, zonder dat daarvoor implantaten en/of synthetische substantie nodig zijn. Lipofilling kan ook voor de billen en borsten worden toegepast.

Werkwijze lipofilling afvallen

Het liposuctie gedeelte van de behandeling is bedoeld om vet weg te zuigen. De voorkeur gaat hierbij uit naar plaatsen waar het vet zich heeft opgehoopt. Dit kan zijn de buik, heupen, bovenbenen en/of bovenarmen. Liposuctie gebeurt onder plaatselijke verdoving. De arts zuigt het vet op met een fijne canule. Omdat vet wegzuigen niet de focus van de ingreep is, ligt de focus niet op de lichaamscontouren. U moet over voldoende lichaamsvet beschikken om voor lipofilling in aanmerking te komen. Liposuctie is niet bedoelt als eenvoudige manier om af te vallen. Alleen mensen met een gezonde BMI waarde en een goede gezondheid zijn geschikt voor lipofilling.

Gewichtsverlies en lipofilling

Hoewel de vetverwijdering een bijkomend voordeel is van lipofilling, is de procedure dus niet bedoeld als afvalmethode. Het verwijderde vet, verstoort de esthetiek van de lichaamsverhoudingen niet. Er wordt slechts voldoende vet afgezogen om aan uw verwachting te voldoen. Ook liposuctie is geen methode om gewicht te verliezen. Liposuctie is geschikt voor het verbeteren van lichaamscontouren bij mensen met hardnekkige vetophopingen die niet met traditionele methoden weg te krijgen zijn. Overweegt u lipofilling? Wees uzelf bewust van de invloed die gewichtsschommelingen hebben op het resultaat. Na lipofilling kan het behandelde gebied anders aanvoelen. Datzelfde geldt voor gewichtstoename. Gewichtsschommelingen verstoren de lichaamscontouren en zijn na lipofilling af te raden. Probeer een stabiel en verantwoord gewicht na te streven en te behouden.

Voordelen en nadelen lipofilling

Lipofilling is een cosmetische ingreep die door gespecialiseerde artsen gedaan wordt. De ingreep maakt gebruikt van uw eigen vetcellen. In vergelijking met sommige andere procedures voor plastische chirurgie, zoals implantaten, is het risico op allergische reactie bijna nul. Ook zien de resultaten van de operatie er natuurlijk uit, omdat de procedure geen implantaten of kunstmatige vulstoffen vereist. Reviews hebben aangetoond dat de meeste mensen tevreden zijn met de resultaten van een lipofilling behandeling. Een ander voordeel van vetoverdracht is dat terwijl het ontvangende gebied een fris uiterlijk krijgt, het gebied waar het vet is weggezogen er eveneens goed uitziet. Lipofilling is een manier om de huidtextuur te verbeteren. Het is een voordelige manier om uw gezichtsuitdrukking te verjongen.

Lipofilling kosten en resultaat

De kosten van lipofilling zijn betaalbaarder dan sommige andere plastische operatie in het gezicht, zoals een facelift. Dit is direct een ander voordeel van lipofilling. Aan de andere kant is lipofilling niet volledig permanent. Veroudering en gewichtsschommelingen kunnen leiden tot een afname van het volume in de behandelde gebieden. Het is belangrijk om op gewicht te blijven als u ook op lange termijn van het effect wilt genieten. Lipofilling is niet geschikt voor mensen die regelmatig gewichtsschommelingen hebben.

Contra-indicaties lipofilling

Hoe mooi de techniek ook is, net zoals bij andere cosmetische en medische ingrepen heeft de procedure voor het overbrengen van vet ook risico’s en complicaties. Meestal ervaren patiënten zwellingen en blauwe plekken. Deze complicaties zijn te zien in de behandelde gebieden. Andere bijwerkingen en risico’s zijn:

 • Infectie.
 • Seroom en hematoom.
 • Reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen.
 • Beschadigingen aan de onderliggende weefsels.
 • Littekens.
 • Huid- en vetnecrose veroorzaakt door dode vetcellen, die niet kunnen overleven tijdens de lipofilling.
 • Vetembolie, door vet dat per ongeluk in een bloedvat wordt geïnjecteerd.
 • Asymmetrie.
 • Tegenvallende resultaten.

Het verbeterde volume in uw gezicht, billen of borsten gaat verloren door gewichtsverlies of gewichtstoename. Een stabiel gewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een succesvolle liposuctie en/of lipofilling behandeling.

Definitieve resultaten afvallen door lipofilling

Meestal zijn de resultaten direct na de operatie zichtbaar. Bij sommige patiënten kan het enkele weken duren, voordat de blijvende vorm van het behandelde gebied zichtbaar is. Nadat de zwellingen en blauwe plekken verdwenen zijn, zeggen de meeste mensen dat de ingreep aan de verwachting voldoet en het de moeite waard was. Het opvolgen van de instructies van de chirurg voor en na een operatie kan complicaties verminderen en de resultaten verbeteren. Met een ervaren chirurg, een beetje geduld en tijd, kan lipofilling de gewenste contourverbetering geven.

Advies lipofilling

Wanneer u meer wilt weten over lipofilling en afvallen, kan een adviesgesprek met een cosmetisch arts duidelijkheid verschaffen. Een consult gaat over de techniek in het algemeen en de manier waarop deze in uw situatie plaats kan vinden. Online leest u algemene informatie. Cosmetische chirurgie is persoonlijk en voor iedereen anders. Dat is wat een cosmetisch arts u tijdens een consult vertelt. Daarnaast bespreekt u uw gezondheid en medische geschiedenis. Lipofilling gaat alleen door bij mensen met een gezonde BMI-waarde. Denkt u met de ingreep op snelle wijze wat kilo’s kwijt te raken? Wees niet teleurgesteld bij een negatief behandeladvies. Lipofilling en afvallen gaan slechts in beperkte mate samen. Bent u benieuwd naar lipofilling resultaten of heeft u vragen die betrekking hebben op uw situatie? Maak een afspraak bij Acura Medisch Centrum.

Lipofilling afvallen – FAQ

1. Is het beter om gewicht te verliezen voor lipofilling?
Mensen die een ongezonde of een te hoge BMI-waarde hebben, komen niet voor de liposuctie en lipofilling in aanmerking. Probeer af te vallen, voordat u naar een kliniek gaat voor een gesprek over lipofilling.

2. Wat gebeurt er als ik afval na een lipofilling behandeling?
Gewichtsverlies na lipofilling vermindert de vetcellen over het hele lichaam. Als u gewicht begint te verliezen, zullen de getransplanteerde vetcellen zich op dezelfde manier gedragen als de al aanwezige vetcellen. Het resultaat kan verandering of verloren gaan.

3. Kan ik afvallen door lipofilling?
Hoewel er vet wordt afgezogen, is de behandeling op geen enkele manier een goede methode om gewicht te verliezen of af te vallen. Vet wordt weggezogen op plaatsen waar het zich heeft opgehoopt. De lichaamscontouren blijven behouden. Artsen nemen niet meer vet weg dan nodig is om een mooi lipofilling resultaat te bereiken.

4. Groeit vet na een lipofilling behandeling?
Een gedeelte van het geïnjecteerde vet gaat na de behandeling verloren. Na ongeveer 4 weken neemt het vetverlies niet verder af. De resultaten zijn blijvend. Uw eigen natuurlijke vetweefsel blijft in het behandelde gebied aanwezig en verbetert de lichaamscontouren subtiel.

5. Wat gebeurt er bij een vettransplantatie?
Behalve het verbeteren van uw lichaamscontouren, vult een vettransplantatie de voedingsstoffen en bloedtoevoer naar de huid aan. Dit leidt tot een jeugdiger en gezonder uiterlijk. De behandeling kan toegepast worden in het gezicht, de handen, billen en borsten.

6. Zijn de resultaten blijvend?
Resultaten van lipofilling zijn blijvend, maar het is belangrijk om een gezond gewicht te behouden. Gewichtsschommelingen zijn van invloed op de vetcellen. Als u veel gewicht verliest gaan vetcellen verloren. De getransplanteerde vetcellen zijn hier net als de andere cellen gevoelig voor.

7. Is lipofilling een succesvolle behandeling?
Liposuctie en lipofilling zijn relatief veilige behandelingen die een permanente en subtiele oplossing geven bij bijvoorbeeld gezichtsverjonging. Als een ervaren arts de ingreep toepast, is het risico op bijwerkingen klein. Niemand is allergisch voor lichaamseigen vet. Wanneer u de pre en post operatieve instructies opvolgt sluit het resultaat aan bij uw verwachting.

8. Kunnen borstimplantaten vervangen worden door vet?
Een vettransplantatie naar de borsten kan een deel van het borstvolume vervangen dat tijdens het verwijderen van een implantaat verloren is gegaan. Bij deze lipofilling behandeling gebruikt een arts uw eigen vetcellen om volume, vorm en contour aan uw borsten toe te voegen, zonder dat implantaten nodig zijn.

9. Kan ik met overgewicht mijn borsten laten behandelen met lipofilling?
Hoewel er geen specifiek of ideaal gewicht is, moeten vrouwen die een borstlift overwegen in de buurt van hun streefgewicht zijn en dit gewicht tenminste zes maanden voor de ingreep behouden. Gewichtsschommelingen hebben een negatief effect op het resultaat.

10. Moet ik afvallen voor lipofilling?
In de meest ideale situatie bent u al 6 maanden voor de lipofilling behandeling het gewicht kwijtgeraakt dat u wilde verliezen. Afvallen na de ingreep wordt afgeraden. Het getransplanteerde vet is hier gevoelig voor. De vetcellen kunnen verloren gaan.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu