Zoekt u informatie over lipofilling België? Lipofilling is een cosmetische ingreep voor het verbeteren van de lichaamscontouren. Het doel van deze behandeling is om het volume van een gebied te vergroten of om een contourtekort te corrigeren. Artsen bereiken het gewenste effect door het opzuigen van een hoeveelheid uit een gebied waar het vet zich heeft opgehoopt en het transplanteren ervaren in het gewenste behandelgebied. Lipofilling in België is mogelijk in verschillende klinieken. Dit geldt ook voor Nederland.
Werkwijze lipofilling België
Het vet wordt met een speciale naald en canule verwijderd uit de diepere vetlagen van uw buik, billen, binnenkant van de dijen of heupen. Dit gedeelte van de ingreep is bekend als liposuctie. De verwijderde vetcellen gaan in een speciale centrifuge, waar het vet van alle andere lichaamsvloeistoffen gescheiden wordt. Daarna injecteert de cosmetisch arts de vetcellen in het gewenste behandelgebied. Afhankelijk van de hoeveelheid die nodig is om de behandeling te voltooien en het gewenste effect te bereiken, is herhaling soms nodig.
Voorbereiding lipofilling
Voorafgaand aan de ingreep is een preoperatieve beoordeling nodig, zowel voor uzelf als voor de cosmetische arts. Tijdens een consult bij een behandelend kliniek, bespreekt de plastisch chirurg uw levensstijl en mogelijke contra-indicaties. De chirurg vraagt naar uw verwachting en onderzoekt het gebied vanwaar het vet kan weggezogen kan worden. Geef aan welke gebieden u wilt laten verbeteren. Lipofilling geeft meer volume in de borsten, het gezicht en de billen. De arts laat voorbeelden zien van eerdere lipofilling behandelingen en u krijgt instructies over de voorbereiding op de ingreep. De meest voorkomende aanbevelingen zijn dat u minimaal vier weken voor de operatie en tot acht weken na de lipofilling moet stoppen met roken.
Wat doet u na een lipofilling operatie?
De cosmetische arts licht u al in het begin van de behandeling in over de periode na de ingreep. Afhankelijk van het liposuctie gebied, draagt u gedurende enkele weken compressiekousen en/of drukkleding om de zwellingen tegen te gaan. De kousen of kleding zijn bedoeld om de huidlagen met elkaar te laten verkleven. Het ervaren van lichte napijn in het gebied waar het vet is verwijderd is niet abnormaal. Met pijnstillers verlicht u de pijn. Mensen die medicatie gebruiken, kunnen eventueel een aangepast doseringsschema krijgen. Volg dit alternatieve schema zolang de arts dit heeft aangegeven, het komt uw herstel ten goede.
Bijwerkingen en risico’s
De behandelde gebieden zijn direct na de operatie gezwollen. Dit is vooral van toepassing op de lippen als deze zijn behandeld. Het is daarom belangrijk om de eerste uren te koelen en een koud kompres te gebruiken om de zwellingen tot een minimum te beperken. Gebruik bijvoorbeeld een diepvrieszakje gevuld met ijsblokjes en water. Vermijd dat de huid in direct contact komt met het coldpack en wikkel het kompres in een handdoek of washandje. Tot de derde dag nemen de zwellingen licht toe en nemen daarna geleidelijk aan af. Na ongeveer een week tot tien dagen na de operatie, voelen de meeste mensen zich fit genoeg om uit te gaan en het normale dagelijkse leven stapsgewijs te hervatten. Als er blauwe plekken zijn ontstaan, dan zijn deze vaak iets langer zichtbaar. U kunt deze plekken redelijk goed verbergen met make-up.
Direct na de ingreep
De eerste dagen na de ingreep is een beurs gevoel veel voorkomend. Vooral op de liposuctie plaatsen kan dit gevoel overheersen. Het is niet vreemd om wat vocht en bloed uit de liposuctie plaatsen te zien komen. Dit is van korte duur. Het is niet nodig om bedrust te nemen, al doet u het een paar dagen beter wat rustig aan. Uw lichaam geeft zelf aan wat wel en wat niet kan. Blijf vooral in beweging. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling.
Nacontrole en check-up
Het is gebruikelijk om na vijf tot zeven dagen en ongeveer drie weken later opnieuw op controle bij de cosmetisch arts te komen. Tegen die tijd zijn de zwellingen grotendeels verdwenen, maar de correctie kan er nog wat anders uitzien dan het eindresultaat. Chirurgen corrigeren meestal overmatig, wat betekent dat ze meer vet injecteren dan eigenlijk nodig is, omdat 25% tot 30% van de getransplanteerde vetcellen de ingreep niet overleven. Het eindresultaat beoordeelt u samen met de arts drie tot zes maanden later. De chirurg maakt dan foto’s om te vergelijken met de foto’s die voor de liposuctie en lipofilling zijn genomen. Een tweede sessie kan wenselijk zijn om een eventueel tekort aan volume op te vullen.
Resultaten lipofilling
Lipofilling is een geweldige behandeling om diepe rimpels en plooien te corrigeren. Oneffenheden en het verlies aan volume worden gevuld. Volumevergroting van de behandelde gebieden zoals jukbeenderen, wangen en kin geven u een frisse, jeugdige uitstraling. Verbeterde kwaliteit van de bovenliggende huid kan een positieve bijwerking zijn. Nadat uw lichaam een percentage van het vet heeft opgenomen kan de correctie als permanent worden beschouwd. Natuurlijke lichaamsveroudering is helaas ook niet met lipofilling te stoppen.
Kosten lipofilling België
Cosmetische ingrepen in België zijn niet of nauwelijks goedkoper dan in Nederland. Het is voor mensen in de grensstreek vaak aantrekkelijk om naar een Belgische zorgverlener of cosmetische kliniek te gaan. De bereikbaarheid en reistijd spelen hierin een rol. Denkt u na over een lipofilling behandeling, vergelijk het behandelaanbod in België en Nederland met elkaar. Kijk ook naar mogelijk bijkomende reiskosten.
Waarom lipofilling in België
Verspreid over België zijn er diverse cosmetische klinieken, plastisch chirurgen en ziekenhuizen die liposuctie en lipofilling aanbieden. Vraag een consult aan en overleg met een arts de mogelijkheden, prijzen en te verwachten resultaten. Ontvangt u een aanbieding? Leg deze naast de andere offertes die u ontvangt en kijk naar de verschillen. Bent u benieuwd naar de kosten van lipofilling in Weert, op steenworp afstand van de Belgische grens? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum. Onze ervaren cosmetisch artsen nemen uitgebreid de tijd om alle aspecten van de gewenste ingreep toe te lichten. Geef aan welke verwachting u heeft en vraag om voorbeelden van eerdere operaties. Wilt u weten wat onze artsen voor u kunnen betekenen? De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 495 54 78 48.
Lipofilling België – FAQ
1. Kan ik voor lipofilling naar België?
Ja, in België zijn diverse klinieken en ziekenhuizen waar lipofilling behandelingen aangeboden worden.
2. Is lipofilling in België goedkoper?
De prijzen voor de behandeling zijn vergelijkbaar met de tarieven in Nederland. Voor mensen in de grensstreek kan het interessant zijn om naar België te gaan, als een Belgische kliniek zich dichterbij bevindt dan het aanbod in eigen land.
3. Worden de kosten van lipofilling in België vergoed?
Vrouwen die een borstreconstructie laten doen na chemotherapie, bestralingstherapie of na een borst besparende operatie maken soms aanspraak op een kostenvergoeding. De hoogte van de vergoeding hangt af van de overeenkomst die uw zorgverzekeraar heeft met de kliniek van uw voorkeur. U kunt dit navragen bij de zorgverzekeraar.
4. Is lipofilling veilig?
Lipofilling behandelingen uitgevoerd door een ervaren arts in een hygiënische omgeving zijn relatief veilig. De ingreep vindt plaats met eigen lichaamsvet. Bijwerkingen zijn zwellingen, bloeduitstortingen en het nalekken van vloeistoffen uit de liposuctie gebieden. Ernstige complicaties doen zich zelden voor. Het kan gebeuren dat vet in een bloedvat wordt geïnjecteerd, wat een vetembolie tot gevolg heeft. Dit kan leiden tot een beroerte.
5. Word ik in de kliniek opgenomen?
Lipofilling gebeurt tijdens een dagbehandeling. Na het afronden van de ingreep,kunt u korte tijd later de kliniek verlaten. Artsen adviseren om niet zelfstandig naar huis te rijden, maar voor vervoer te zorgen zodat u veilig thuis komt.
6. Gebeurt lipofilling in België onder narcose?
Nee, het afzuigen van vet gebeurt vaak onder plaatselijke verdoving. U voelt hierdoor geen pijn. Na de ingreep kan het behandelde gebied beurs aanvoelen.
7. Hoelang duurt een lipofilling behandeling?
Afhankelijk van het aantal liposuctie plaatsen en de benodigde hoeveelheid, duurt lipofilling 2 tot 4 uur. De cosmetisch arts bespreekt de behandelduur tijdens het consult.
8. Heb ik direct resultaat?
Na het injecteren van het vet heeft u direct zichtbaar resultaat. Artsen transplanteren een grotere hoeveelheid vet, omdat een gedeelte van het vet door het lichaam wordt afgebroken. Het duurt enkele maanden voordat de definitieve vormen en contouren beoordeelt kunnen worden.
9. Kan mijn lichaam het vet afstoten?
Het vet dat wordt geïnjecteerd, is uw eigen vet. Het lichaam kan dit niet afstoten en het komt zelden voor dat er ontstekingen of infecties optreden.
10. Kan lipofilling knobbels veroorzaken?
Lipofilling is en blijft een medische ingreep. Met de toename van het aantal lipofilling behandelingen dat plaatsvindt, is er een toename van bijwerkingen en complicaties zoals cysten en vetnecrose dit kan leiden tot harde massa’s of knobbels in het behandelde gebied.
11. Verplaatst het geïnjecteerde vet zich?
Op de plaatsen waar het vet is weggezogen, komen de vetcellen niet terug. Als u in gewicht aankomt kunnen andere vetcellen zich ontwikkelen. Na een vettransplantatie blijven de vetcellen in de geïnjecteerde gebieden. Pas als u grote gewichtsschommelingen doormaakt, kan een verandering van de lichaamsvormen en contouren waargenomen worden.
12. Wat kan ik doen bij vetnecrose?
Vetnecrose verdwijnt vaak vanzelf. Als u pijn heeft, kunt u een pijnstiller nemen of een warm kompres op het gebied aanbrengen. Zachtjes masseren mag. Bij toenemende pijn kan een arts besluiten om te opereren.