fbpx

Lipofilling billen

Bent u benieuwd wat lipofilling billen omvat? De vorm en verhouding van de billen zijn een belangrijke factoor voor een aantrekkelijk, goed geproportioneerd lichaam. Bij een lipofilling van de billen of Braziliaanse billift kan een cosmetisch chirurg gespecialiseerde vetoverdrachtstechnieken gebruiken om een vollere, rondere bilcontour te krijgen.

Chirurgische lipofilling billen

Een Braziliaanse billift is een procedure voor het overbrengen van vet in de billen. Uw billen krijgen zonder implantaten een nadrukkelijkere vorm en uw lichaamscontouren verbeteren. De ingreep gebeurt door een combinatie van liposuctie en lipofilling. Overtollig vet wordt met liposuctie van uw heupen, buik, onderrug, bovenarmen of bovenbenen verwijderd. Na het zuiveren, injecteert de arts het vet in uw billen. Een ervaren cosmetisch arts kan de proporties van het onderlichaam verbeteren met een Braziliaanse billift. U verliest hierdoor aan de ene kant vet op plaatsen waar dit zich heeft opgehoopt en aan de andere kant krijgen uw billen meer contour, met resultaten die jarenlang aanhouden.

Lichaamscontouren verbeteren

De vorm en proportie van uw billen zijn grotendeels genetische bepaald. Zowel uw skeletstructuur als de manier waarop uw lichaam vet opslaat, heeft invloed op het uiterlijk van het onderlichaam. Een gezond dieet en lichaamsbeweging kunnen bijdragen aan het bereiken van een gezond lichaamsgewicht en het versterken van de spieren. Veel mensen zijn ondanks een gezonde levensstijl niet tevreden met ‘platte’ billen. Braziliaanse billift operaties kunnen de effecten van genetica ongedaan maken door de billen en omliggende gebieden, zoals de heupen, onderrug en dijen te hervormen. U kunt een lipofilling van de billen overwegen om verschillende redenen:

 • De rondingen van het onderlichaam te verbeteren.
 • Overtollige vetophopingen te verwijderen en uw billen meer vorm te geven.
 • Kleding past en zit beter.
 • De billen krijgen een jeugdige, esthetische vorm.
 • De verhouding tussen het boven- en onderlichaam te verbeteren.
Vooronderzoek billift

Een Braziliaanse billift kan een goede optie zijn om de vorm en grootte van uw billen te verbeteren. Sommige patiënten zijn geschikter voor de procedure en het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van de lipofilling, het herstel en de resultaten. Een cosmetisch arts beoordeelt de geschiktheid en let daarbij op uw gezondheid en medische geschiedenis. Lipofilling kan een oplossing zijn in specifieke gevallen:

 • U wilt een bilvergroting zonder implantaten.
 • U heeft voldoende vet in andere gebieden dat gebruikt kan worden om in de billen te injecteren.
 • U bent bereid en in staat om enkele weken niet direct op uw billen te zitten.

Ondanks de naam is lipofilling van de billen geen traditionele lift procedure. Het pakt de losse huid op de billen niet aan. Als u last heeft van overtollige, slappe huid op de billen of dijen kan een dij- en/of billiftoperatie een geschiktere optie zijn.

Verschil lipofilling billen en bilimplantaten

Een van de voordelen van lipofilling is dat de billen een mooie, verbeterde vorm krijgen zonder implantaten. Lipofilling uitgevoerd door een speciaal opgeleide cosmetisch arts is een veilige ingreep met een laag risico op complicaties en natuurlijke resultaten. Mensen die erg mager zijn, hebben niet altijd voldoende vet voor liposuctie en lipofilling. Bilimplantaten zijn in dat geval de enige manier om de gewenste billift te laten doen. Het is belangrijk om de extra risico’s van implantaten te kennen en te begrijpen. Kapselcontractie en een hoger risico op infecties zijn factoren die van invloed zijn op uw keuze. Bilimplantaten kunnen er minder natuurlijk uitzien en harder of anders aanvoelen in vergelijking met een professioneel uitgevoerde lipofilling van de billen.

Verloop lipofilling van de billen

Een Braziliaanse billift of lipofilling van de billen gebeurt in drie stappen:

 • Vet wordt verwijderd van de heupen, onderrug, dijen, buik en/of andere gebieden met liposuctie.
 • Assistenten zuiveren het verzamelde vet en bereiden het voor op de overdracht.
 • De arts injecteert het vet op specifieke plaatsen in de billen om het volume te vergroten en de vorm te verbeteren.

Lipofilling is een poliklinische ingreep, die met plaatselijke verdovingen gebeurt. Niet al het vet dat in de billen wordt geïnjecteerd wordt ‘opgenomen’. Een ervaren arts houdt hier rekening mee en kan in eerste instantie een iets grotere hoeveelheid vet te injecteren dan nodig is om de definitieve resultaten te geven en aan uw verwachting te voldoen.

Herstel na lipofilling

Lipofilling van de billen vereist een paar aanpassingen. Hoewel de pijn doorgaans minimaal is, mag u na de billift ongeveer 2 weken niet vol op uw billen zitten of liggen. Gedurende deze tijd slaapt u op uw buik of zij. Voor het verlaten van de kliniek laat de arts zien hoe u in een aangepaste positie zit. Zitten doet u met een kussen onder uw dijen om druk op de billen te voorkomen. De arts neemt deze en andere instructies met u door. Als u de instructies opvolgt, kunt u binnen 1 week na de operatie lichte dagelijkse activiteiten hervatten. Binnen 10 tot 14 gaan de meeste mensen weer aan het werk.

Langdurige lipofilling resultaten

Lipofilling resultaten zijn bedoeld om vele jaren mee te gaan. Vetcellen die met liposuctie worden verwijderd, keren niet terug naar het gebied. Vetcellen die de overdracht naar de billen overleven, blijven jarenlang achter. Aanzienlijke gewichtsschommelingen kunnen uw resultaten beïnvloeden. Definitieve resultaten zijn na 6 maanden zichtbaar. Tegen die tijd zijn uw rondere billen en verbeterde lichaamsverhoudingen merkbaar.

Kies een cosmetisch chirurg

Lipofilling is een complexe ingreep die een ervaren oog en een kundige hand nodig heeft voor een esthetisch resultaat. Niet alle artsen die cosmetische chirurgie aanbieden, hebben ervaring met het uitvoeren van liposuctie en lipofilling. Doe uw huiswerk voordat u een cosmetisch arts kiest. Vraag tijdens het kennismaken met cosmetisch artsen hoeveel lipofilling procedures ze hebben gedaan en bekijk voor en na foto’s van eerdere operaties. Dit helpt u bij het vormen van een beeld van de stijl die een cosmetisch arts heeft. Acura Medisch Centrum heeft hoog opgeleide en ervaren cosmetische artsen die operaties uitvoeren in een moderne kliniek. De artsen passen de techniek al jaren succesvol en staan bekend om de prima resultaten. Kennismaken met onze kliniek en artsen kan tijdens een lipofilling consult. Een afspraak maakt u door te bellen met +31 495 54 78 48.

Lipofilling billen – FAQ

1. Wat is lipofilling billen?
Lipofilling billen is ook bekend als de Braziliaanse billift. De behandeling is bedoeld om de billen met een vettransfer te vergroten. Hiervoor maakt een arts gebruik van ongewenst vet uit gebieden zoals de buik, dijen, heupen en bovenbenen. Het weggezogen vet wordt in de billen geïnjecteerd en creëert meer volume en betere lichaamscontouren.

2. Hoeveel vet kan er naar mijn billen getransplanteerd worden?
Over het algemeen zal een plastisch arts minimaal 1000 cc vet, 500 cc per bil, moeten oogsten voor een vettransplantatie naar de billen. De meeste patiënten krijgen echter ongeveer 800 cc vet per bil binnen. Een bepaald percentage van het vet gaat op natuurlijke wijze verloren.

3. Mag ik na lipofilling van de billen op het toilet zitten?
De eerste 10 dagen na de ingreep moet u zitten zoveel mogelijk vermijden. Een uitzondering hierop is naar het toilet gaan. Na deze dagen mag u met een kussen onder uw dijen zitten. U kunt ook een speciale stoel gebruiken die zo weinig mogelijk druk op uw billen geeft.

4. Moet ik drukkleding dragen na een Braziliaanse billift?
Vooral op de liposuctie plaatsen is drukkleding belangrijk. De druk gaat zwellingen tegen en helpt uw lichaam bij het aannemen van de nieuwe lichaamscontouren. Draag de kleding zolang de arts dit adviseert.

5. Hoelang na een billift mag ik op mijn rug slapen?
De standaard herstelperiode voor een billift met eigen vet is ongeveer drie weken. Dit betekent dat zitten, schuren en bewegingen die de billen strekken vermeden moeten worden. Slaap vooral de eerste week niet op uw rug.

6. Is lipofilling van de billen pijnlijk?
De ingreep is net zo pijnlijk als veel andere cosmetische operaties. De meeste mensen ervaren geen pijn van zowel liposuctie als lipofilling. Wel kan een beurs gevoel optreden. Dit is vooral zo op de plaatsen waar u vet heeft laten wegzuigen.

7. Komt iedereen voor lipofilling bilvergroting in aanmerking?
De behandeling wordt uitsluitend toegepast bij mensen met een goede gezondheid en een verantwoorde BMI-waarde. Het is geen ingreep om snel wat gewicht kwijt te raken. Mensen met hart- en vaatziekten en/of stollingsproblemen komen niet altijd voor de ingreep in aanmerking.

8. Zijn de resultaten van een Braziliaanse billift blijvend?
De resultaten van een lipofilling behandeling houden langdurig aan. Om het langste plezier te hebben van de ingreep, is het belangrijk om gewichtsschommelingen te vermijden.

9. Hoe snel kan ik sporten na de lipofilling behandeling voor de billen?
Artsen adviseren om pas te gaan sporten na de herstelperiode. Daarnaast wordt het afgeraden om de eerste drie maanden na de ingreep inspannende biltrainingen te doen. Begin dus langzaam met sporten en bouw dit op tot de eerdere routine.

10. Vanaf welke plaats wordt het vet weggezogen?
Dat hangt af van de beschikbare plaatsen waar het vet zich heeft opgehoopt. U bespreekt dit met een cosmetisch arts tijdens het consult. Een arts kan adviseren om het van verschillende plaatsen te gebruiken voor de lipofilling. Bijna iedereen heeft wel een lichaamsdeel dat geschikt is voor liposuctie.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu