fbpx

Lipofilling borsten

Zoekt u meer informatie over lipofilling borsten? Een borst lipofilling is een cosmetisch chirurgische ingreep die bestaat uit het injecteren van lichaamseigen vetcellen in de borsten. Dit wordt gedaan om het gebrek aan volume op te vullen of de borsten te vergroten. Lipofilling van de borsten is een techniek die het mogelijk maakt om een blijvend en natuurlijk resultaat te krijgen, zonder zichtbare littekens.

Het doel van lipofilling borsten

Niet elke vrouw is tevreden met haar borsten. Asymmetrie, maar ook misvorming van de borsten kan met lipofilling behandeld worden. Lipofilling kan een defect in het volume en de vorm van de borsten corrigeren. Deze defecten kunnen al ontstaan tijdens de puberteit, maar ook een gevolg zijn van aanzienlijk gewichtsverlies, een zwangerschap of medische ingreep. Het doel van lipofilling is het verkrijgen van symmetrisch gevormde borsten die zacht en natuurlijk aanvoelen. Eventueel kan lipofilling dienst doen borstvergroting, zowel om cosmetische redenen als bij een borstreconstructie na borstkanker. Borstvergroting door lipofilling heeft de volgende voordelen:

 • De resultaten zijn duurzaam en subtiel, omdat artsen gebruik maken van lichaamseigen vet.
 • Eventuele littekens zijn minuscuul en vallen niet of nauwelijks op.
 • Het is tot op zekere hoogte mogelijke om hangende borsten te corrigeren.
Lipofilling als onderdeel van een borstreconstructie

Lipofilling kan ook aan vrouwen na een borstamputatie voorgesteld worden. De procedure helpt het borstvolume weer op te bouwen en de weefselkwaliteit te verbeteren. Aangezien een recidief altijd mogelijk is, doet een chirurg altijd eerst een preoperatief klinisch onderzoek. In geval van een gedeeltelijke borstreconstructie na de verwijdering van een tumor en gezien het risico op recidief, kan reconstructie door lipofilling borsten pas 2 tot 3 jaar na klinische en radiologische monitoring plaatsvinden.

Wegzuigen van vetcellen, de liposculptuur

De cosmetisch arts begint de procedure door de lichaamsgebieden af te tekenen waar vet wordt weggezogen. De arts maakt in het behandelgebied kleine incisies waar een afzuigcanule in past. De vetcellen zijn afkomstig van een gebied waar voldoende vet aanwezig is. Het gaat meestal om de buik, heupen, knieën, binnenkant van de dijen en/of de bovenarmen. De verzamelde vetcellen gaan in een centrifuge, waar ze gescheiden worden van de elementen die niet nodig zijn. Vervolgens injecteert de arts het vet met micro injectienaalden in de borsten. De arts zet de injecties in verschillende hoeken en meerdere richtingen om het contactoppervlak tussen de getransplanteerde cellen en de ontvangende weefsels te vergroten, waardoor een goede grip van de vetcellen mogelijk is. De duur van de ingreep varieert en is afhankelijk van de hoeveelheid te injecteren vet en het aantal te behandelen liposuctie zones. De duur van de operatie varieert van 30 minuten tot 2 uur.

Nazorg lipofilling borsten

Afhankelijk van de patiënt en de uitgevoerde ingreep kan de arts kiezen voor plaatselijke verdovingen of narcose. Lipofilling vindt plaats met een dagopname. Na het afronden van de ingreep verblijft u nog enige tijd in de verkoeverkamer en neemt de specialist de herstelperiode met u door. Het is normaal dat binnen 24 uur na de operatie zwellingen en blauwe plekken optreden. Dit is tijdelijk en neemt binnen 5 tot 14 dagen na de ingreep af. Lipofilling is minder invasief dan een borstvergroting met implantaten. De meeste vrouwen gaan 2 tot 4 dagen na de lipofilling weer rustig verder met de normale dagelijkse activiteiten.

Resultaten lipofilling van de borsten

Het resultaat van lipofilling wordt zichtbaar zodra de zwellingen en blauwe plekken beginnen af te nemen. Het definitieve resultaat is 3 tot 6 maanden na de ingreep zichtbaar. Lipofilling geeft een blijvend resultaat. De getransplanteerde vetcellen blijven aanwezig in de borsten. Wel is het zo dat van de hoeveelheid vet dat geïnjecteerd wordt, een klein percentage verloren gaat. De chirurg houdt hier rekening mee. In zeldzame gevallen is het mogelijk dat een tweede lipofilling behandeling van de borsten nodig is om de gewenste vorm te verkrijgen.

Vlot herstel, geen littekens

In vergelijking met een borstvergroting met protheses heeft lipofilling een kleinere kans op risico’s en littekenvorming. Het resultaat is subtiel en natuurlijk. De borsten voelen zacht aan, worden steviger en symmetrisch. Om de kans op succes te vergroten wordt roken voor en na lipofilling afgeraden. Stoppen met roken is natuurlijk niet makkelijk en volhouden vaak nog moeilijker. Zorgverzekeraars vergoeden hulp bij het stoppen met roken, geven praktisch advies en bieden ondersteuning om volledig te stoppen. Tabaksingrediënten hebben een negatief effect op de doorbloeding en zeker na operatieve ingrepen kan dat van negatieve invloed zijn op uw herstel en het eindresultaat.

Subtiele borstvergroting

Met lipofilling is een subtiele borstlift mogelijk. Wilt u uw borsten met meerdere cupmaten laten vergroten, dan zijn implantaten een betere keuze. Het verschil tussen beide technieken zijn onder andere de incisies die een arts maakt en het latere gevoel van en in de borsten. Siliconen implantaten voelen minder natuurlijk aan dan een borst die door lipofilling is gelift of vergroot. De risico’s van lipofilling zijn kleiner en minder heftig dan protheses. Zo bestaat er bij implantaten een kans op kapselvorming en kapselcontractie, waardoor de borst kan vervormen en verwijdering van de prothese noodzakelijk is. Afstoting is bij injecties met lichaamseigen vet niet het geval. Het laten plaatsen van prothesen is een relatief zware ingreep en het herstel duurt langer dan bij lipofilling. Zoekt u een subtiele borstvergroting? Lipofilling is een geschikte oplossing.

Advies lipofilling behandeling borsten

Lipofilling is een behandeling die relatief veilig is. De meeste mensen herstellen zonder complicaties of bijwerkingen van de ingreep. Het verbeteren van lichaamscontouren en het geven van meer volume aan de borsten, lippen of billen zijn veelvoorkomende lipofilling gebieden. Wilt u meer weten over het verloop van de behandeling en of u voor lipofilling in aanmerking komt? De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum laten u zien wat lipofilling voor u kan betekenen. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek ziet u voorbeelden van eerdere behandelingen en vertelt een arts wat u van lipofilling als cosmetische behandeling kunt verwachten.

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipofilling gelaat€ 1.500

Om een behandelplan en prijsvoorstel op maat te ontvangen, maakt u een afspraak voor een gratis consult. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 495 547848. U kunt ook het contactformulier invullen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu