fbpx

Lipofilling borstreconstructie

Bent u op zoek naar informatie over lipofilling borstreconstructie? Lipofilling of een vettransplantatie is een veel toegepaste techniek om de borst te reconstrueren na een borstamputatie. Met een vetoverdracht kan ook de omvang en vorm van de borsten verbeteren. Vrouwen die door borstkanker één of beide borsten verliezen, ervaren deze lichamelijke veranderingen als nadelig. Het psychologisch welzijn en het geluksgevoel na kanker zijn aangetast. Een lipofilling borstreconstructie is een belangrijk onderdeel van het herstel van borstkanker en het terug oppakken van het normale, dagelijks leven. Dit type borstreconstructie levert aantrekkelijke en natuurlijke resultaten op.

Techniek achter lipofilling borstreconstructie

Artsen gebruiken het lichaamseigen vet van patiënten al meer dan 100 jaar bij het herstellen of verbeteren van een natuurlijk uiterlijk. Het reconstrueren van een of beide borsten die door kanker zijn aangetast is hiervan een voorbeeld, maar ook het herstellen van een frisse gezichtsuitstraling of een jeugdig uiterlijk zijn mogelijk met lipofilling. Het succes van lipofilling hangt van de technieken die klinieken en artsen toepassen tijdens de ingreep. Niet alle technieken zijn gelijk en/of bieden even goede resultaten. De specialisten van Acura Medisch Centrum zijn experts in het succesvol overbrengen van vet naar de borsten. Jaarlijks vinden veel borstreconstructies in de moderne kliniek plaats.

Gebruik van lichaamseigen vet

Wanneer u kiest voor een borstreconstructie met lipofilling, kiest u samen met de cosmetisch arts een donorplaats. Overtollig vet bevindt zich meestal bij de buik, de dijen, de heupen en /of bovenbenen. De arts past liposuctie toe om het vet van de donorplaats af te zuigen. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Na het maken van kleine incisies, injecteert de arts een verdovende vloeistof in het gebied. Nadat de verdovende vloeistoffen zijn ingewerkt, maken de geluidsgolven van het geavanceerde Vasersysteem het vet vloeibaar. Kleine zuignaaldjes zuigen het vet op. In een centrifuge worden de vetcellen en andere cellen van elkaar gescheiden, zodat puur vet overblijft. Met fijne injectienaalden injecteert de specialist het vet in de borsten. Daar worden de vetcellen onderdeel van het bestaande vetweefsel van de borsten en de borsten krijgen een verbeterde vorm, terwijl de natuurlijke zachtheid behouden blijft.

Lipofilling is niet alleen geschikt voor een borstreconstructie

Lipofilling heeft veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Naast een borstreconstructie na een amputatie kan de techniek de volgende ‘problemen’ oplossen en verbeteren:

 • Borstvergroting met een cupmaat.
 • Het creëren van volheid of symmetrie.
 • Het verbeteren van de borstcontouren na bestraling of een borst besparende operatie bij borstkanker.
 • De symmetrie te verbeteren na een eerdere borstreconstructie.

Het herstel na liposuctie en lipofilling duurt enkele dagen. Het is niet nodig om bedrust te nemen. De chirurg helpt u met het geven van postoperatieve instructies en adviezen.

Voordelen en resultaten van borstreconstructie door lipofilling

Chirurgen injecteren een grotere hoeveelheid vet dan ‘nodig’. Na de ingreep ziet u dat een gedeelte van het geïnjecteerde vet niet door het lichaam wordt opgenomen, maar op natuurlijke manier verdwijnt. De vetcellen die aanslaan verbeteren de contouren van de borst(en) permanent. Omdat er tijdens de transplantatie geen incisies in de borst worden gemaakt, veroorzaakt lipofilling weinig tot geen littekens. Een ander voordeel van een vettransfer is het slankere donorgebied, waar het vet is weggezogen. Met hechtpleisters dicht een arts de kleine incisies. Er kan nog enige tijd vloeistof uit de wondjes lekken, dit is normaal en van korte duur. Littekens zijn ook in het donorgebied nauwelijks zichtbaar.

Verwachting borstreconstructie

Hoewel u lichte tot matige zwellingen en blauwe plekken in zowel de borst(en) als donorplaats zult ervaren, geeft een vettransfer normale gesproken weinig lichamelijke ongemakken. De donorplaats zal enige tijd beurs en stijf aanvoelen. Het is de bedoeling dat u op de plaats van de liposuctie een compressiekous of drukkleding draagt. Dit beperkt de zwellingen tot een minimum. De weefsellagen krijgen zo de kans om op de goede manier aan elkaar te kleven. In de eerste 2 tot 4 weken na de borstconstructie vermijdt u elke compressie van de borsten. Dit is om de geïnjecteerde vetcellen in het aanwezige vetweefsel te laten aanslaan. Activiteiten die druk veroorzaken moet u vermijden. Voorbeelden hiervan zijn het dragen van een beha, slapen op uw buik en andere activiteiten die directe druk op de borsten uitoefenen.

Hervatten werkzaamheden

Vrouwen die overwegend zittend werk doen, hervatten over het algemeen binnen 3 tot 7 dagen het werk. Vrouwen met meer actieve en lichamelijk inspannende banen kunnen meestal 7 tot 10 dagen na de operatie weer aan het werk. Sportieve activiteiten doet u een paar weken rustig aan. De cosmetisch arts bespreekt met u het herstel en de manier waarop u weer volledig aan het werk kunt. In sommige gevallen kan gefaseerd aan het werk gaan de voorkeur hebben.

Kosten borstreconstructie door lipofilling

De kosten voor een borstreconstructie komen in zeldzame gevallen voor vergoeding in aanmerking, tenminste als u als gevolg van borstkanker, natuurlijke misvorming en/of ongevallen een of beide borsten bent verloren. Zorgverzekeraars stellen voorwaarden aan de vergoedingen voor medische en cosmetische ingrepen. Deze vraagt u op of leest u na in de polisvoorwaarden die u van uw verzekeraar heeft ontvangen. De kosten voor de ingreep hangt onder andere af van het aantal donorplaatsen. Acura Medisch Centrum is bekend om de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. U ontvangt een persoonlijke prijsopgave tijdens of na een consult in de kliniek.

Informatie en reviews

Om te weten te komen welke opties voor een borstreconstructie met lipofilling voor u geschikt zijn en hoe de ingreep u kan helpen het gewenste uiterlijk te krijgen, plant u een afspraak voor een gratis consult. Online leest u reviews van vrouwen die u zijn voorgegaan. Het consult vindt plaats in de moderne kliniek in het centrum van het Limburgse Weert. Tijdens het gesprek laat een arts u vertellen welke verwachtingen u heeft van een borstreconstructie. De verschillende behandeltechnieken worden toegelicht en op basis van uw wensen stelt de arts de best passende methode voor. Samen bekijkt u lipofilling voor en na foto’s en laat de arts u zien hoe het liposuctie gedeelte van de ingreep werkt. Wilt u een afspraak maken? Acura Medisch Centrum is telefonisch te bereiken op +31 495 547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu