fbpx

Lipofilling bovenlip

Wilt u meer weten over lipofilling van de bovenlip? Tegenwoordig zijn vollere lippen de nieuwe trend. Beroemdheden en bekende mensen hebben vollere lippen trendy gemaakt. Lipfillers of lipimplantaten? De echte vraag is, wilt u een tijdelijke of permanente oplossing als lipvergroting. Met lipofilling bovenlip injecteert een cosmetisch arts uw eigen vetcellen in de bovenlip. De resultaten zijn natuurlijk en bovendien langdurig.

Lipfillers of lipofilling

Niet iedereen heeft volle lippen. Dit kan vanaf jonge leeftijd zijn, maar uw lippen verliezen ook volume naarmate u ouder wordt. Lippen met meer volume is een wens van mensen van uiteenlopende leeftijd. Daarnaast ontstaan er rimpels rond de lippen, lachrimpels door volumeverlies en beschadiging door de zon. Cosmetische verbetering van de lippen en mond kan met verschillende behandelingen bereikt worden. Fillers op basis van hyaluronzuur om de lippen voller te maken, zijn verkrijgbaar in vrijwel elke cosmetische kliniek. Deze vulstoffen lossen geleidelijk op en bieden resultaten die enkele maanden aanhouden. Wanneer u echter op zoek bent naar een meer permanente lipvergroting, dan kunt u lipofilling overwegen.

Vetoverdracht als lipofilling bovenlip

Lipofilling van de bovenlip is een behandeling die met lichaamseigen vetcellen gebeurt. Tijdens de ingreep zuigt een cosmetisch arts met liposuctie vet van onder andere uw bovenbenen, heupen, buik en/of bovenarmen af. De vetcellen gaan in een centrifuge om ze te scheiden van andere cellen. Het gecentrifugeerde vet wordt opnieuw geïnjecteerd in de gewenste gezichtszones zoals uw bovenlip of wangen. De volledige procedure duurt niet lang en gebeurt onder plaatselijke verdovingen. Groot voordeel van lipofilling is dat u direct resultaat ziet.

Volume lipofilling

Het totale volume dat artsen aan vetcellen injecteren, is vergelijkbaar met het volume bij het gebruik van fillers. Vetoverdracht is bijna altijd eenmalig, terwijl bij een fillerbehandeling in de loop van de tijd nabehandeling nodig zijn. Om een natuurlijke gezichtsuitstraling te behouden en geen ‘eenden lippen’ te krijgen, passen cosmetisch artsen de behandeling met zorg toe en injecteren ze niet te veel vloeistof. Typische vet volumes in het gezicht voor de lippen en om lachrimpels te verbeteren variëren van 2 cc tot ongeveer 10 cc. In overleg met de arts bepaalt u het volume en de injectie gebieden.

Herstel na liposuctie en lipofilling

In vergelijking met een filler behandeling duurt het herstel na liposuctie en lipofilling langer. U moet rekening houden met een herstelperiode van enkele weken. Vooral het gebied waar het vet is verwijderd heeft tijd nodig om te herstellen. In het begin zijn zwellingen, blauwe plekken en stijfheid te verwachten. Het is de bedoeling dat u een paar weken drukkleding draagt om het herstel te bevorderen. De lippen lijken voller dan de bedoeling. Dit neemt geleidelijk aan af naar een natuurlijke resultaat.

Lipvolume en lipvorm

Zowel lipfillers als lipofilling voegen volume toe aan de bovenlip. De hoeveelheid toegevoegd volume is grotendeels afhankelijk van het aantal vulstoffen of cc’s dat een arts in de bovenlip injecteert. Het volume van een vettransfer is niet helemaal voorspelbaar, omdat een percentage van de geïnjecteerde vetcellen op natuurlijke manier verloren kan gaan. Lipofilling heeft als doel de vorm van uw bovenlip te herstellen of te verbeteren. Afhankelijk van de verwachting die u heeft, bepaalt een arts de exacte locatie van de injectiepunten. Na het injecteren van het vet, brengt de arts de lippen in vorm. Het is niet nodig om in de kliniek te blijven. Als de behandeling is afgerond en de nazorg met u is doorgenomen, gaat u weer naar huis.

Permanente lipverbetering met lipofilling bovenlip

Lipofilling is een ingreep die als permanent wordt beschouwd. Sommige mensen hebben een extra behandeling nodig om het volume verder aan te vullen. Veel cosmetisch artsen adviseren om een vervolgbehandeling niet te snel na de eerste ingreep te doen. Wilt u ook de overtollige en afhangende huid van de bovenlip laten behandelen? Een bovenliplift of een Bullhorn liplift is daarvoor de aangewezen operatie. Een bovenliplift is een kleine cosmetische operatie die eventueel in combinatie met een ooglidcorrectie en/of facelift kan plaatsvinden.

Kosten bovenlip lipofilling

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Afhankelijk van het gewenste volumevanaf € 175

Het verschil lijkt groot, maar als u een fillerbehandeling met tussenpozen telkens opnieuw ondergaat is lipofilling goedkoper. De resultaten van lipofilling zijn natuurlijk en langdurig. Beide behandelingen vallen onder cosmetische behandelingen en vergoeding is daardoor niet mogelijk. Dit kunt u ter overweging meenemen.

Liposuctie en lipofilling

Om lipofilling van de bovenlip te kunnen doen, moet u over voldoende vet beschikken. Denk niet dat liposuctie in combinatie met lipofilling een manier is om snel wat kilo’s kwijt te raken. Alleen mensen met een gezonde BMI-waarde komen voor de ingreep in aanmerking. De arts zuigt het vet met een canule weg van de eerder bepaalde plaatsen. Om dit te doen maakt de arts kleine incisies. Tijdens de uren na de ingreep kan er nog wat vloeistof uit de wondjes lekken. Dit is niet verontrustend en een veel geziene bijwerking van liposuctie. De eerste dagen kunt u zich beurs voelen. Doe het rustig aan zonder dat u stil gaat zitten. Blijven bewegen is voor het herstel belangrijk. De arts heeft u verschillende tips gegeven om op de goede manier te herstellen, zodat u later tevreden bent met het bereikte resultaat.

Informatie lipofilling bovenlip

Heeft uw bovenlip veel van het natuurlijke volume verloren? Zijn de rimpeltjes en lijntjes goed zichtbaar, waardoor u er ouder uitziet? Lipofilling van de bovenlip biedt een subtiel en natuurlijk resultaat. Uw lip krijgt meer volume door het injecteren van uw eigen vetcellen. Aan de ingreep gaat een uitgebreid consult vooraf. U bespreekt met een cosmetisch arts uw wensen en verwachtingen van lipofilling. De arts laat u voorbeelden zien van eerdere ingrepen en overlegt met u hoeveel cc nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. De liposuctie plaatsen worden aangewezen en u krijgt uitleg over de risico’s en complicaties die aan de ingreep verbonden zijn. Ondanks het milde invasieve karakter, de kennis en kunde van de arts brengt elke chirurgische ingreep een bepaald risico met zich mee. Acura Medisch Centrum biedt u een gratis lipofilling consult aan. Een afspraak maakt u door te bellen naar +31 495 547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu