fbpx

Lipofilling buik

Wilt u weten wat de mogelijkheden van lipofilling van de buik zijn? Het wegzuigen van opgehoopt vet op uw heupen en dijen en het injecteren in uw buik, is een veel gebruikte behandeltechniek. Het proces van lipofilling of een vettransfer omvat het verwijderen van vet een deel van het lichaam via liposuctie en het vervolgens ergens anders te injecteren. Het werkt goed over het gehele lichaam, maar wordt het meest toepast in het gezicht, de borsten, de billen en de buik. Het vet vult het volume dat door veroudering verloren is gegaan weer aan. Lipofilling van de buik is een minimaal invasieve ingreep.

Behandeltraject lipofilling buik

Lipofilling is aan de ene kant minimaal invasief, maar aan de andere kant is een zorgvuldige voorbereiding nodig. Het gebeurt nog altijd dat mensen de combinatie van lichte liposuctie beschouwen als een manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Dit is niet het geval. Alleen mensen met een gezonde BMI-waarde en een goede gezondheid komen in aanmerking. Heeft u een gezond gewicht en wilt u bepaalde lichaamsvormen of contouren laten verbeteren, dan is lipofilling een goede oplossing. Om lipofilling van de buik te kunnen doen, is het nodig dat u ergens anders op uw lichaam voldoende vetweefsel heeft. Dit vetweefsel zal met liposuctie verwijderd worden.

Liposuctie voor lipofilling

Het vet dat artsen bij een lipofilling gebruiken, is afkomstig van uw eigen lichaam. De ingreep bestaat uit twee delen en begint met het verwijderen van vet dat zich heeft opgehoopt. Liposuctie is relatief veilig gaat onder sedatie. De arts maakt kleine incisies in het liposuctie gebied en spuit daar verdovende vloeistoffen in. De vloeistoffen maken het vet zachter. Door te werken met het geavanceerde Vaser® systeem, maakt de arts het vet vloeibaar en zuigt het met een fijne canule weg. U hoeft zich geen zorgen maken dat u niet voldoende vet heeft om het gewenste resultaat te krijgen. Volgens de ervaring van onze artsen blijkt dat zelfs dunne mensen over het algemeen genoeg vetcellen hebben voor lipofilling. De verzamelde vetcellen gaan in een centrifuge om ze te scheiden van andere, overbodige cellen.

Lipofilling buik

Wanneer het liposuctie gedeelte is beëindigd en de arts de gemaakte incisies heeft gedicht, is het tijd voor de lipofilling. De gezuiverde vetcellen worden in het behandelgebied, uw buik, geïnjecteerd. Verdoven is overbodig, omdat de verdovende injecties hetzelfde aanvoelen als de injecties met de vetcellen. Handmatig brengt de arts het vet in model en rond de ingreep af. Voordeel van het gebruik van uw eigen vetcellen bij lipofilling is dat allergische reacties uitgesloten zijn. Na een vettransfer of lipofilling is het gebruikelijk om last te hebben van aanzienlijke zwellingen en bloeduitstortingen. Ook tijdelijke gevoelloosheid komt voor. Een gedeelte van het geïnjecteerde vet gaat verloren.

Risico’s en complicaties

Chirurgische lipofilling is over het algemeen een veilige ingreep, maar kan standaard operatieve risico’s tot gevolg hebben, zoals:

 • Hematomen of bloeduitstortingen.
 • Afsterven van vetweefsel.
 • Vetembolie door het injecteren van vetcellen in een bloedvat.
 • Nabloedingen.
 • Trombose.
 • Infecties en ontstekingen.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen.

De arts legt voor de operatie uit wat de risico’s en complicaties zijn en hoe deze behandeld worden. Soms is een andere operatie nodig. Bijvoorbeeld omdat een grote hoeveelheid van het geïnjecteerde vet de transplantatie niet overleeft of omdat het gewenste volume niet met een operatie mogelijk is.

Herstel lipofilling

Lipofilling is een relatief kleine cosmetische ingreep, artsen beschouwen de ingreep als minimaal invasief. Aangezien lipofilling geen nabehandeling nodig heeft, is het niet nodig om in de kliniek te blijven. U gaat dezelfde dag naar huis. U kunt niet zelfstandig autorijden. Laat u daarom thuisbrengen door familie of vrienden. Na de operatie zijn zwellingen gebruikelijk. Deze verdwijnen binnen een paar dagen. Thuis doet u het de rest van de dag rustig aan. Bedrust is niet nodig en artsen adviseren om gewoon in beweging te blijven. De meeste mensen gaan binnen een paar dagen terug aan het werk. Luister naar uw lichaam en doe een stapje terug, wanneer u voelt dat het behandelde gebied overbelast wordt. Het uiteindelijke resultaat van lipofilling van de buik zal 3 tot 6 maanden na de behandeling duidelijk zichtbaar zijn.

Kosten en vergoeding lipofilling

De kosten van een lipofilling behandeling worden niet altijd door zorgverzekeraars vergoed. Acura Medisch Centrum is bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de ervaring van de cosmetisch artsen.

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipofilling gelaat€ 1.500

De resultaten van lipofilling zijn langdurig. Afhankelijk van de volume vergroting die u in gedachten heeft, kan een tweede ingreep nodig zijn om dit te bereiken. Tussen de verschillende ingrepen zit minimaal een periode van 6 maanden.

Verbeter lichaamscontouren

Lipofilling en liposuctie is een prima oplossing om de contouren van uw lichaam te verbeteren. Als gevolg van gewichtsverlies en lichaamsveroudering gaat het natuurlijke volume verloren. Gebieden als uw wangen, borsten, billen en buik kunnen er hierdoor onaantrekkelijk uitzien. Om dit te verbeteren is het opvullen van het volume met uw eigen vet een uitstekende keuze. Daar waar implantaten al snel hard aanvoelen en soms een onnatuurlijke uitstraling hebben, is vet zacht. De vorm van uw buik verbetert, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. U draagt met vertrouwen uw favoriete kleding en ziet er stralend uit. Wilt u weten hoe anderen de ingreep hebben ervaren? Online staan reviews over lipofilling en liposucties behandelingen. Bekijk ook lipofilling voor en na foto’s. Lipofilling video’s geven duidelijk weer hoe de ingreep plaatsvindt.

Adviesgesprek lipofilling buik

Bent u ontevreden met het uiterlijk van uw buik? Heeft u door gewichtsverlies of veroudering te maken met verstoorde lichaamscontouren? Misschien dat lipofilling een goede oplossing is. Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Acura Medisch Centrum. Onze ervaren cosmetisch artsen nemen de ingreep met u door en laten zien welke resultaten u mag verwachten. Het eerste consult is geheel vrijblijvend. U krijgt antwoord op uw vragen en hoort of lipofilling de juiste oplossing is voor de verwachting die u heeft. U vindt Acura Medisch Centrum in het centrum van het Limburgse Weert. De kliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar op +31 495 54 78 48, maar u kunt ook een e-mail sturen naar info@acuramedischcentrum.nl.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu