fbpx

Lipofilling eigen vet

1. Kan ik een vettransfer buiten de kliniek doen?
Nee, lipofilling met eigen vet gebeurt in een kliniek en wordt gedaan door een ervaren cosmetisch arts. Het is een relatief veilige chirurgische ingreep die uit een liposuctie en lipofilling gedeelte bestaat. Liposuctie of vet wegzuigen gebeurt door middel van sedatie.

2. Kan vet zich verplaatsen na lipofilling?
Hoewel de vetcellen die met liposuctie zijn verwijderd niet terugkomen, kunt u in het donorgebied weer aankomen. Na lipofilling blijven de vetcellen in het geïnjecteerde gebied. Bij forse gewichtsschommelingen kunnen veranderingen in het vet volume zichtbaar worden. Dit is van invloed op uw lichaamscontouren.

3. Is lipofilling veilig?
Liposuctie en lipofilling zijn veel toegepaste en relatief veilige cosmetische behandelingen. Kies voor behandeling bij een gerenommeerde kliniek en een ervaren arts. Vooraf licht de arts de mogelijke bijwerkingen en complicaties toe. De nazorginstructies worden besproken. Het is belangrijk om de instructies zo goed mogelijk op te volgen.

4. Welke bijwerkingen heeft lipofilling met eigen vet?
Lipofilling kan verschillende opvallende bijwerkingen hebben. Hierbij kunt u denken aan knobbels, nabloedingen, wallen en infecties. Ernstige complicaties zoals blindheid en een beroerte zijn zeldzaam. Zwellingen en verkleuringen nemen in de weken tot maanden na de ingreep langzaam af. Ervaart u klachten zoals koorts en een toenemende pijn, raadpleeg dan de cosmetisch arts.

5. Hoelang duurt de behandeling?
De liposuctie / lipofilling behandeling varieert in tijd. De behandeltijd is fhankelijk van de gebieden die u laat behandelen. De behandeltijd ligt tussen de 1 en 4 uur. Voor de ingreep bespreekt de arts de behandeltijd met u, zodat u vooraf weet wat u kunt verwachten.

6. Veroorzaakt lipofilling met eigen vet knobbels?
Als gevolg van de behandeling kunnen bijwerkingen optreden. Complicaties zoals vetnecrose, cysten en calcificaties kunnen harde massa’s of knobbels tot gevolg hebben. Afhankelijk van de ernst kan een arts besluiten deze operatief te verwijderen.

7. Heb ik genoeg vet voor lipofilling?
Iedereen heeft ergens wel wat opgestapeld vet dat gebruikt kan worden voor lipofilling. Niet iedere behandeling vereist evenveel vet. Tijdens het consult bespreekt u met de arts de plaatsen waar het vet weggezogen kan worden. Aan de andere kant is het zo dat u een gezond gewicht moet hebben. Mensen met obesitas en een te hoge BMI-waarde komen niet voor liposuctie in aanmerking.

8. Hoe pijnlijk is het herstel van liposuctie en lipofilling?
Vooral in de liposuctie gebieden kunt u de eerste dagen wat pijn en ongemakken verwachten. In beweging blijven is nodig om het herstel te bespoedigen. De pijn neemt geleidelijk aan af. Gebruik de geadviseerde drukkleding, zodat de weefsellagen met elkaar verkleven en u binnen korte termijn weer alles kunt doen zoals eerder.

9. Maak ik de behandeling bewust mee?
Het liposuctie deel gebeurt onder sedatie. U maakt de ingreep dus niet bewust mee. Door de verdovende middelen voelt u geen pijn. Eventueel bespreekt u met de arts het gebruik van medicijnen om beter ontspannen de behandeling te kunnen ondergaan. Vooral als u op ziet tegen de behandeling kan dit helpen om te ontspannen.

10. Wordt lipofilling vergoed?
Als de behandeling een puur cosmetische achtergrond heeft, is vergoeding helaas niet mogelijk.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu