fbpx

Lipofilling ervaringen

Zoekt u naar uitgebreide lipofilling ervaringen? Lipofilling ook bekend als vettransplantatie, is een minimaal invasieve operatie voor plastische chirurgie, waarbij eigen lichaamsvet van uw heupen, dijen, bovenbenen of bovenarmen wordt gebruikt om ergens anders volume toe te voegen of te herstellen. Ingevallen wangen, holle ogen, dunne lippen, lijntjes en rimpels laten uw gezicht er mogelijk ouder uitzien dan hoe u zich voelt. Met lipofilling verbeteren onder andere de gezichtscontouren en ziet u er jeugdig en frisser uit. In lipofilling reviews leest u dat de techniek ook wordt ingezet om het uiterlijk van bijvoorbeeld littekens te verbeteren.

Cosmetisch arts

Lipofilling is een poliklinische behandeling uitgevoerd door een cosmetisch arts of plastisch chirurg. Tijdens de behandeling haalt de arts vet weg van plaatsen waar het zich heeft opgehoopt. De weggezogen vetcellen worden gecentrifugeerd en vervolgens ingespoten in het behandelingsgebied waar het meer volume geeft, de huid lift en glad maakt. Lipofilling kan de donkere kringen onder de ogen verjongen, waardoor u er uitgeruster uitziet. Omdat de arts gebruik maakt van lichaamseigen vet, is de kans op allergische reacties uitgesloten. Het overdragen van vet helpt bij de algehele gezichtsverjonging voor een jeugdiger uiterlijk, maar is ook succesvol bij een borstvergroting. De ingreep duurt ongeveer 2 uur, afhankelijk van de hoeveelheid vet die wordt weggezogen. Herstel is doorgaans niet pijnlijk, maar u kunt zwellingen en blauwe plekken ervaren. De meeste mensen gaan na een paar dagen weer aan het werk.

Lipofilling ervaringen voor- en nadelen

Iedereen heeft andere verwachtingen van een cosmetische ingreep. Iedereen ervaart de ingreep daarnaast op eigen wijze, waarbij verschillende voor- en nadelen kenmerkend zijn voor lipofilling.
Lipofilling voordelen:

 • De procedure maakt gebruik van uw eigen lichaamsvet, waardoor de kans op allergische reacties nihil is.
 • De vetcellen zorgen voor voortdurende gezichtsverjonging van binnen uit en herstellen volume verlies.
 • Lipofilling kan de resultaten van een facelift en ooglidcorrectie verbeteren.
 • De ingreep heeft een hoog slagingspercentage en patiënttevredenheid. Ruim 85% van de mensen zegt dat de ingreep de moeite waard is.

Lipofilling nadelen:

 • Lipofilling duurt langer dan een filler behandeling.
 • Bultjes en knobbeltjes komen soms voor en houden een paar weken aan.
 • Het overdragen vet overleeft niet altijd.
 • Lipofilling is in eerste instantie duurder dan fillers.
 • Herstel duurt minimaal een week en gaat gepaard met zwellingen, blauwe plekken en een beurs gevoel.
Lipofilling ervaringen herstelperiode

De meeste mensen nemen na een lipofilling behandeling ongeveer een week vrij van hun werk. Dit vanwege de zichtbare zwellingen, roodheid en blauwe plekken. De meeste activiteiten en werkzaamheden kunt u binnen 3 tot 5 dagen hervatten. Om het risico op blauwe plekken te verminderen, spant u zich een paar dagen niet of nauwelijks in en oefent u geen druk uit op de behandelde gebieden. Het herstel is relatief eenvoudig en napijn is goed te verdragen. Koelen met ijs wordt afgeraden, omdat dat het getransplanteerde vet kan afstoten. Het is normaal om een paar dagen roodheid rond de injectieplaatsen te zien. Pijnmedicatie is zelden nodig, standaard pijnstillers zijn voldoende. De zwellingen zouden binnen 14 dagen volledig moeten verdwijnen. Hetzelfde geldt voor de blauwe plekken. Deze kunt u eventueel met make-up camoufleren.

Ontevreden over eindresultaat?

Als u niet tevreden bent met het eindresultaat, omdat het er te vol uitziet of u de esthetiek van de lipofilling niet mooi vindt, is het moeilijk om dit ongedaan te maken. Hoewel fillers op basis van hyaluronzuur opgelost kunnen worden, is vetverwijdering lastiger. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Praat met een specialist over de verwachtingen die u van lipofilling heeft. Een arts kan uw verwachting bijsturen en voorbeelden laten zien van eerdere lipofilling behandelingen.

Lipofilling resultaat

De resultaten van lipofilling verschijnen in fasen. In de eerste drie maanden na de behandeling sterft een klein percentage van het getransplanteerde vet af. De meeste specialisten zullen, met het oog op het vetverlies, het behandelgebied extra vullen. In de eerste twee tot vier maanden zal het gezicht wellicht nog vol of gezwollen lijken in de gebieden die behandeld zijn. Daarna beginnen de vetcellen die de transfer hebben overleefd op te vullen. Het is belangrijk om te weten dat sommige mensen minimale resultaten bereiken, omdat onvoldoende vetcellen de ingreep overleven. Over het algemeen geldt: hoe ouder u bent, hoe minder vetcellen overleven. Daarnaast geldt ook dat rokers slechtere resultaten bereiken dan niet-rokers. Na zes tot negen maanden zijn de resultaten blijvend. Het overgedragen vet is onvoorspelbaar en het kan gebeuren dat u een aanvullende behandeling nodig heeft om de bereikte resultaten te verbeteren.

Lipofilling ervaring met risico’s

Lipofilling is over het algemeen een ingreep met een laag risico. Er is echter kans op hematomen, vetembolie, littekens en in zeldzame gevallen vetnecrose in het gezicht. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn infecties of allergische reacties op medicijnen mogelijk. Wees extra voorzichtig bij het overwegen van lipofilling in het gezicht en gebieden die vlak bij de ogen zijn gesitueerd. Blindheid is een complicatie die u wilt vermijden. Zoek een arts met aantoonbare ervaring, die regelmatig lipofilling behandelingen uitvoert en voorbeelden kan laten zien. Ervaringen met lipofilling zijn waardevol, omdat ze laten zien met welke zaken u rekening moet houden en waar u na de ingreep extra aandacht aan besteedt om het resultaat positief te beïnvloeden.

Veilige lipofilling behandeling

Alternatieve behandeling voor lipofilling zijn onder meer fillers en/of botox. Afhankelijk van dat wat u aan uw gezichtsuitdrukking of lichaamscontouren wilt laten verbeteren, kan een facelift of een ooglidcorrectie een oplossing zijn. Zoekt u echter subtiele, maar permanente resultaten? Lipofilling ervaringen zijn over het algemeen positief. Veel mensen zijn vol lof over het eindresultaat. Een jeugdige, frisse uitstraling. Is lipofilling de behandeling waar u naar op zoek bent? Kliniekervaringen.nl is een overzichtelijke website waar onder meer lipofilling ervaren en reviews geplaatst worden. Lees welke ervaring anderen hebben met lipofilling en/of de ingreep aan de verwachting voldoet. Heeft u vragen over lipofilling en bent u benieuwd naar de kosten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij Acura Medisch Centrum in Weert. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu