fbpx

Lipofilling gezicht

Wilt u weten of ‘lipofilling gezicht’ een veilige ingreep is? Naarmate u ouder wordt, verliest de huid elasticiteit en zakken de weefsels soms langzaam naar beneden. Bovendien gaat er na verloop van tijd volume verloren in de weefsels onder de huid, waardoor u er mogelijk jaren ouder ziet dan uw feitelijke leeftijd. Lipofilling is een techniek waarmee een arts uw lichaamseigen vetcellen verplaatst naar gebieden waar het volume is verdwenen. De techniek is een van de meest efficiënte, veilige en populaire manieren om volume en contouren te herstellen. Lipofilling van het gezicht geeft een langdurig resultaat.

Lipofilling gezicht.
Lipofilling gezicht.
Techniek lipofilling gezicht

Vetoverdracht of lipofilling van het gezicht is een techniek waarbij uw eigen vet wordt geoogst uit een deel van het lichaam waar het zich heeft opgehoopt en in het gezicht geïnjecteerd, om het volume te herstellen. Naast volume herstel vult een cosmetisch arts ook fijne rimpels en lijntjes bij de ogen, het voorhoofd, de mond en lippen. Dit is een goed alternatief voor fillers.

Gezichtsverjonging

Het gezicht en de nek krijgen ondersteuning van twee ‘bogen’. De eerste boog bestaat uit bot en weefsels die zich uitstrekt van de slapen, rond het oog naar de zijkant van de neus. De boog ondersteunt de wangen en geeft uw gezicht de kenmerkende uitstraling. De tweede boog is de onderkaak die belangrijk is bij het ondersteunen van het onderste mondgebied en de hals. Na verloop van tijd neemt de dichtheid van het bot af en gaan er vet en elasticiteit verloren. Hierdoor gaan de wangen naar voren en beneden hangen. Dit maakt de plooi die van uw neus naar de mondhoek loopt dieper. De wang trekt ook weg van het onderste ooglid en geeft uw gezicht een vermoeide en verouderde uitstraling. Deze veranderingen zijn ook van invloed op jongere personen na fors gewichtsverlies. Lipofilling geeft op een subtiele manier nieuw volume op plaatsen waar dit verloren is gegaan.

Subtiele lipofilling gezicht

Mensen die lipofilling overwegen, zijn doorgaans niet op zoek naar een radicale verandering in hun uiterlijk. Het terug willen zetten van de klok op een manier die er natuurlijk uitziet en die de energieke uitstraling herstelt, is vaak de reden voor lipofilling. Het vet wordt gebruikt om deze veranderingen tegen te gaan en het volume te herstellen. Vet heeft een zachte consistentie en door het handmatig in vorm te brengen bereikt een cosmetisch arts een subtiel resultaat. Bij de meeste patiënten zijn de gebruikte hoeveelheden vet relatief klein, wat betekent dat er bij de meeste patiënten voldoende vet beschikbaar is. De procedure is eenvoudig en het vet wordt onder plaatselijke verdoving geoogst en met injecties in het gezicht ingebracht. De techniek is niet nieuw en staat bekend om de natuurlijke resultaten.

Zichtbare verbetering van de gezichtscontouren

Lipofilling is een prima behandeling voor gezichtsverjonging. Een klein percentage van het ingebrachte vet gaat na de behandeling verloren. Direct na de lipofilling behandeling ziet u een resultaat dat uw gezicht een jeugdiger uiterlijk heeft. De getransplanteerde vetcellen zijn erg kwetsbaar en in de weken na de ingreep verdwijnen de cellen die het niet overleven geleidelijk van het gezicht. Het resultaat dat overblijft is subtiel. Een enkele keer kiest iemand ervoor om de behandeling te herhalen, om het resultaat bij te werken. De vetcellen die de ingreep overleven,zijn permanent in het gezicht aanwezig en verouderen in een natuurlijk, langzaam tempo. Afhankelijk van het effect dat u voor ogen heeft, kan een arts meer behandelingen adviseren. Gewoonlijk zijn de resultaten langdurig. Het verouderingsproces kan niet gestopt worden. Het kan wenselijk zijn om iedere 5 jaar een kleine nabehandeling te doen.

Geschiktheid en voordelen lipofilling

Cosmetisch artsen beschouwen personen geschikt voor de procedure, als de volgende zaken gelden en/of van toepassing zijn:

 • Uw psychologische en fysieke toestand is goed.
 • U heeft een gezond lichaamsgewicht.
 • U heeft een positieve kijk en realistische verwachting van lipofilling.
 • U wilt de gezichtscontouren verbeteren.
 • U wilt het uiterlijk van de gezichtshuid verjongen.
 • U wilt de fijne rimpels en lijntjes in uw gezicht verminderen.
 • U ondergaat liever geen behandeling met fillers en/of botox.

Voordelen van lipofilling in het gezicht zijn:

 • Lipofilling is een minimaal invasieve procedure die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt.
 • Het is een poliklinische behandeling, er is geen sprake van ziekenhuisopname.
 • De resultaten zijn natuurlijk.
 • Bijna pijnloze behandeling zonder dat er littekens achterblijven.
 • Geen lange herstelperiode en/of vrijaf van dagelijkse werkzaamheden en activiteiten.
Veilige cosmetische ingreep

Lipofilling in het gezicht is een relatief veilige ingreep met een laag risico op bijwerkingen. Een arts gebruikt uw lichaamseigen weefsel in plaats van implantaten of fillers. Ondanks dat blijft het chirurgische ingreep met een zekere kans op complicaties. Gekende bijwerkingen van lipofilling zijn:

 • Tijdelijke blauwe plekken en zwellingen.
 • De vetcellen slaan niet aan en gaan in het behandelgebied verloren.
 • Tijdelijke gevoelloosheid.
 • Infecties of bloedingen.
 • Slechte genezing en littekens.
 • Misselijkheid en een algemeen gevoel van onwel zijn.
 • Vet dat in de bloedbaan komt.

Het belangrijkste risico van lipofilling in het gezicht is dat er vet in de bloedbaan terecht komt. Dit is echter een zeldzame complicatie. De ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum vermijden injecties in bepaalde gebieden en gebruiken veilige canules om de risico’s te minimaliseren. De meeste mensen herstellen zonder problemen.

Kosten lipofilling gezicht

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipofilling gelaat€ 1.500

De exacte kostprijs hangt af van het aantal gebieden en de hoeveelheid vet die afgezogen wordt. Eventueel kan lipofilling in combinatie met andere cosmetische behandelingen worden gedaan.

Consult lipofilling

Waarom kiest u voor Acura Medisch Centrum als u lipofilling overweegt?

 • Deskundige artsen met jarenlange ervaring.
 • State-of-the-art medische voorzieningen.
 • De innovatieve behandeltechnieken bieden minimaal invasieve behandelopties.
 • Als het gaat om niet-chirurgische behandelingen, streven onze artsen er altijd naar om u weinig tot geen downtime te geven, zodat u weer van het leven kunt genieten.

Wilt u meer weten over lipofilling of combinatie mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis consult. U bent welkom in onze kliniek in Weert. Het gesprek is informatief en geeft u de gelegenheid vragen te stellen en resultaten van eerdere lipofilling behandelingen te beoordelen. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu