fbpx

Liposculptuur Breda

Wilt u meer weten over liposculptuur Breda en omgeving? Liposuctie is een van meest voorkomende cosmetische ingrepen wereldwijd. Het is gelijktijdig een van de veiligste ingrepen. Liposculptuur in Breda en omstreken is een ingreep die relatief snel kan worden uitgevoerd. Het volledige behandeltraject, van voorbereiding tot en met eindresultaat, wordt toegelicht voor de behandeling.

Voorbereiding liposculptuur Breda of omgeving

De voorbereiding begint ongeveer een maand voor de geplande operatie datum en wordt gedaan om de ingreep vlot te laten verlopen. Gedurende de voorbereiding kan het noodzakelijk zijn om veranderingen in uw dagelijkse levensstijl door te voeren en uw lichaam voor te bereiden op de ingreep. Vooraf overhandigt u de behandelend arts een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. De arts laat u weten of u het gebruik hiervan tijdelijk moet onderbreken of niet. Dit is onder andere het geval bij bloedverdunners. Bepaalde NSAID’s, ontstekingsremmende pijn- en koortsverlichters, moeten ook vermeden worden omdat ze extra zwellingen en bloeduitstortingen kunnen veroorzaken. Roken is vanaf 6 tot 4 weken voor de liposuctie niet toegestaan. Tabaksproducten hebben een vertragende werking op de doorbloeding waardoor wonden minder goed genezen. In de dagen voor en na de ingreep vermijdt u ook het gebruik van alcoholische dranken, omdat deze een bloedverdunnend effect hebben.

Liposuctie behandeltijden

Liposculptuur in Breda of omgeving duurt gemiddeld 1 à 2,5 uur. Elke ingreep is anders en de behandelduur wordt bepaald door uw individuele situatie. De tijd die de procedure in beslag neemt, is afhankelijk van de hoeveelheid vet die wordt verwijderd en de oppervlakte van het lichaamsgebied dat wordt behandeld. Maar dat is niet het enige waar u rekening mee moet houden. Voor een vlot verloop van de behandeling wordt gevraagd uzelf tijdig in de kliniek te melden, zodat de ingreep voorbereid kan worden. Na afloop van de liposuctie duurt het 1 tot 1,5 uur voordat u weer naar huis kunt gaan. Operaties die langer dan drie uur duren, hebben een langere hersteltijd en een hoger risico op complicaties. Bij een gemiddelde ingreep wordt tot 5 liter vet weggezogen. Per lichaamsgebied dat behandeld wordt, kan vooraf gezegd duren hoelang de ingreep ongeveer zal duren:

 • Liposuctie billen: Middelgrote ingreep met een minimale behandelduur van 45 minuten.
 • Liposuctie buik: Grotere behandeloppervlakte, behandeltijd minimaal 60 minuten.
 • Liposuctie arm: Behandeltijd minimaal 60 minuten, omdat beide armen behandeld moeten worden voor een symmetrisch resultaat.
 • Liposuctie been: Beide benen worden behandeld, minimale behandeltijd is 60 minuten.
 • Liposuctie rug: De rug betreft een grotere behandeloppervlakte en kent een minimale behandelduur van 60 minuten.
 • Liposuctie kin- en/of nek: Kleine oppervlakte, korte behandelduur van ongeveer 20 minuten.

Afhankelijk van uw verwachting en de beschikbare mogelijkheden kunt u meerdere lichaamszones tegelijkertijd laten behandelen. Dit is uiteraard van invloed op de behandeltijd. Artsen geven doorgaans de voorkeur aan plaatselijke verdovingen. In enkele gevallen kan volledige narcose toegepast worden. Dit wordt vooraf met u besproken.

Herstel na liposculptuur Breda of omgeving

Herstel na een liposuctie behandeling kan één tot zes weken duren. De duur van het herstel is afhankelijk van de oppervlakte die is behandeld en uw lichamelijke herstelvermogen. Hoe groter het behandelde gebied, hoe langer het herstel meestal duurt. De arts geeft postoperatieve instructies om de zwellingen tegen te gaan en de kans op complicaties te beperken. Dat houdt onder andere in dat u gedurende een aantal weken een elastisch korset en/of een elastische broek draagt. De druk zorgt ervoor dat uw huid- en weefsellagen goed met elkaar verkleven. De meeste mensen herstellen zonder bijwerkingen van de ingreep. U moet er rekening mee houden dat u het na de liposculptuur rustig aan doet, maar stilzitten is zeker niet nodig. De arts adviseert u om ook in de dagen vlak na de ingreep voorzichtig te wandelen. Zware lichamelijke werkzaamheden en/of sportieve inspanningen vermijdt u de eerste weken. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden in overleg met de arts, gefaseerd, hervatten.

Betaalbare liposuctie Breda en omstreken

Kosten voor liposuctie behandelingen in Breda en omgeving worden uitzonderlijk door zorgverzekeraars vergoed. Zonder medische indicatie of medische noodzaak wordt de ingreep om cosmetische redenen toegepast en dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. Cosmetische ingrepen zijn kostbaar en vergelijken loont de moeite. Acura Medisch Centrum in Weert biedt betaalbare liposuctie behandelingen aan. De ingreep wordt jaarlijks honderden keren door de ervaren artsen met uitstekende resultaten toegepast. Wilt u uw lichaamscontouren laten verbeteren door het verwijderen van overtollige vetophopingen? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Het gesprek is vrijblijvend en geeft u inzicht in de behandelmogelijkheden, kosten en resultaten. U kunt Acura Medisch Centrum bereiken op 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu