fbpx

Liposculptuur Etten-Leur

Wilt u meer weten over liposculptuur Etten-Leur en omgeving? Liposuctie is een cosmetische ingreep waarmee overtollig vet uit het lichaam wordt verwijderd. De ingreep is ook bekend als figuurcorrectie, lipo en liposculptuur. Het is een veel toegepaste behandeling met prima resultaten. U kunt liposculptuur in Etten-Leur en omgeving overwegen, als u de vormen of contouren van uw lichaam wilt verbeteren. Overtollig vet van de dijen, heupen, billen, armen, buik, rug, nek of kin dat zich met een aangepast dieet en voldoende lichaamsbeweging laat verwijderen, kan door middel van de ingreep weggezogen worden. Belangrijk om vooraf te weten is dat liposuctie geen alternatief is om snel af te vallen. Het is een chirurgische ingreep waar u van tevoren goed over nadenkt en die u met een cosmetisch arts bespreekt.

Wat kunt u verwachten van liposculptuur in omgeving Etten-Leur?

Liposuctie wordt meestal met plaatselijke verdovingen uitgevoerd. U ervaart tijdens de ingreep geen pijn. Napijn kan achteraf wel ontstaan. Het is niet noodzakelijk om voor de ingreep in een ziekenhuis of kliniek te worden opgenomen. Liposculptuur wordt op poliklinische basis uitgevoerd, waarbij de ingreep 1 tot 2,5 uur duurt. Nadat u bent bijgekomen van de ingreep mag u naar huis. Het is normaal dat u na de liposuctie pijn, zwellingen en blauwe plekken heeft. Deze verschijnselen nemen vanzelf af. Om pijn na de procedure te beperken volgt u de instructies van de cosmetisch arts op. Dat betekent het volgende:

 • Neem de voorgeschreven medicatie en/of pijnstillers in.
 • Draag de druk- of elastische kleding zoals de arts u heeft geadviseerd.
 • Doe het een aantal dagen rustig aan, maar blijf in beweging.
 • Drink voldoende.
 • Beperk het gebruik van zout een aantal dagen. Hierdoor kunnen de zwellingen toenemen.
Wanneer is liposuctie een goede oplossing?

Liposculptuur is een chirurgische ingreep die niet bij iedereen toegepast wordt. Vooraf is het raadzaam uzelf te verdiepen en/of voor te laten lichten over de mogelijkheden die de ingreep voor u heeft. Liposuctie kan een oplossing zijn als u:

 • Geen overtollige, afhangende huid heeft.
 • De huid nog voldoende elastisch is.
 • De vetophopingen zich niet laten verwijderen met een dieet of lichaamsbeweging.
 • U in goede gezondheid verkeert.
 • U niet te zwaar of zwaarlijvig bent.

Liposuctie kan worden afgeraden als u:

 • Rookt. Het is belangrijk om al een aantal weken voor de geplande ingreep te stoppen met roken. Zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig diverse hulpmiddelen bij stoppen met roken. Tabaksingrediënten hebben een negatieve invloed op de doorbloeding en kunnen nabloedingen veroorzaken.
 • Chronische gezondheidsklachten.
 • U te zwaar bent en/of obesitas heeft.
 • U een zwak immuunsysteem heeft.
 • Uw huid te veel is verslapt.
 • U bekend bent met diabetes, trombose, hart- en of vaatziekten.
  Voor de ingreep vindt een uitgebreid intakegesprek plaats bij een ervaren cosmetisch arts. De arts zal uw gezondheid en eventueel medicijngebruik uitgebreid met u bespreken. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen. Als de arts u geschikt acht voor een liposculptuur in Etten-Leur of omgeving, dan ontvangt u een behandelplan op maat. In de offerte worden zowel de kostprijs als de lichaamszones omschreven die behandeld worden.
Veilige cosmetische ingreep

Liposculptuur behandelingen worden dagelijks met succes toegepast. Het is een veilige ingreep die u voor een goed resultaat door een ervaren arts toe laat passen. Al tijdens het eerste consult wijst een arts op de risico’s en complicaties die zich tijdens of na een liposuctie behandeling voor kunnen doen. Wanneer u de adviezen van de arts opvolgt dan is de kans op bijwerkingen of complicaties uiterst klein. Na de ingreep kunt u een aantal dagen een beurs gevoel hebben. Ondanks de zwellingen kunt u echter wel een verbetering van uw lichaamscontouren zien. Een enkele keer ontstaan er infecties en kunnen, als gevolg van slechte wondgenezing, littekens zichtbaar zijn. Ernstige complicaties doen zich vrijwel nooit voor. Asymmetrische resultaten kunnen met een extra behandeling gecorrigeerd worden. De meeste mensen herstellen vlot en zonder bijwerkingen van de liposuctie behandeling.

Blijvend verbeterde contouren

Het duurt drie tot zes maanden voordat alle zwellingen helemaal zijn verdwenen en het resultaat definitief beoordeelt kan worden. Een liposculptuur behandeling in Etten-Leur en omgeving biedt blijvende resultaten. Het verwijderde vet kan niet terugkomen. Toch is het juist na liposuctie belangrijk om niet te veel in gewicht aan te komen. Geef achtergebleven vetcellen geen kans om zich te ontwikkelen en nieuwe vetophopingen te vormen. Blijf in beweging en kies voor een afwisselend voedingspatroon. Bent u benieuwd of door middel van liposuctie ook uw hardnekkige vetophopingen verwijderd kunnen worden? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu