fbpx

Liposculptuur Maastricht

Bereidt u zichzelf voor op liposculptuur Maastricht of omgeving? Liposuctie is een chirurgische ingreep die bedoeld is om overtollige vetophopingen te verwijderen. De ingreep bestaat al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw en behoort tot de meest populaire cosmetische ingrepen ter wereld. De meeste ziektekostenverzekeringen dekken de kosten niet. Maar als bereid bent om te investeren in uw eigen welzijn, dan is liposuctie een relatief veilige en snelle procedure die u kan helpen om het vet te verliezen dat ondanks diëten en voldoende lichaamsbeweging hardnekkig blijft zitten.

Moderne liposculptuur in Maastricht of omgeving

Liposculptuur is een procedure van 1 à 2,5 uur waarbij opgehoopte vetcellen permanent uit uw lichaam worden verwijderd, dit meestal om cosmetische redenen. Mensen die liposuctie ondergaan, doen dit niet om grote hoeveelheden gewicht te verliezen, maar om de contouren van het lichaam te verbeteren. Enkele van de meest voorkomende plaatsen waar liposuctie toegepast wordt zijn de buik, dijen, billen, armen, rug, de bovenhals net onder de kin en de kaaklijn. Afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt overlegt een arts met u of er plaatselijke verdovingen worden toegediend of dat de ingreep onder narcose plaatsvindt. Vervolgens worden in het operatiegebied tumescente vloeistoffen geïnjecteerd die een verdovende werking hebben. Na het inwerken van de vloeistoffen wordt met het Vaser® systeem het vet vloeibaar gemaakt. Dit voorkomt dat spieren en bloedvaten niet beschadigd worden. Daarna plaatst de arts een canule onder uw huid, waarmee het vet wordt opgezogen. Zodra het vet via liposculptuur is verwijderd, kan het gebruikt worden om andere lichaamsgebieden zoals de borsten, billen en/of het gezicht door middel van lipofilling op te vullen. Na de liposuctie draagt u gedurende een aantal weken drukkleding. Zwellingen worden hierdoor verminderd en de verschillende huid- en weefsellagen kunnen door de druk beter met elkaar verkleven.

Geen hulpmiddel om snel af te vallen

Liposuctie is geen alternatief voor gewichtsverlies en artsen passen de behandeling niet toe wanneer er sprake is van overgewicht en/of obesitas. Geadviseerd wordt om eerst af te vallen en vervolgens liposuctie te overwegen om meer hardnekkige vetophopingen te verwijderen. Onderzoek in het verleden heeft bovendien aangetoond dat mensen die na het volgen van een gezond dieet en bij voldoende lichaamsbeweging, betere resultaten zien na liposuctie. Ook na de ingreep is het van belang om op gewicht te blijven. Dit komt omdat terwijl liposculptuur de vetcellen permanent uit uw lichaam verwijdert, er niet is dat de resterende vetcellen tegenhoudt om groter te worden wanneer u in gewicht aankomt.

Ervaren artsen

Wanneer u een liposculptuur in Maastricht of omgeving overweegt dan zijn er een aantal tips waar u op moet letten bij het kiezen van een kliniek en een behandelend arts:

 • Zoek een kliniek die voldoet aan de wetten en regels die de overheid stelt aan zorgverleners, klinieken en ziekenhuizen.
 • Maak kennis met een kliniek en ervaar zelf of uw vragen naar behoren beantwoord worden. Hoe is uw gevoel bij een arts? Voelt u vertrouwen of ontbreekt dit?
 • Welke ervaring heeft een behandelend arts. Vraag naar aantoonbare ervaring tijdens het consult.
 • Hoe zijn de ervaringen die anderen hebben met de kliniek en de liposuctie behandeling.
 • Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

Betrouwbare klinieken en artsen laten de ingreep voorafgaan door een uitgebreid consult waarin uw geschiktheid wordt beoordeeld en de behandeltechniek nader wordt toegelicht. Ondanks het feit dat liposuctie een veilige ingreep is, blijft het een chirurgische ingreep waar risico’s aan zitten. De ingreep wordt niet bij iedereen toegepast. De arts wijst u tijdens het consult op de risico’s van de ingreep en het feit dat uw lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Zichtbare verbetering is er direct, maar het duurt tot 6 maanden voordat dit definitief is. Complicaties en bijwerkingen, aan de ingreep verbonden, zijn onder meer nabloedingen, slechte wondgenezing, littekens, infecties en een asymmetrisch resultaat.

Veilige liposuctie behandeling

Als u woonachtig bent in de omgeving van Maastricht kunt u voor een liposculptuur behandeling terecht bij Acura Medisch Centrum in Weert. De ervaren artsen passen jaarlijks honderden liposucties toe. De kliniek werkt met state-of-the-art apparatuur en laat u graag resultaten zien van eerder toegepaste liposuctie behandelingen. Acura Medisch Centrum is bekend om de persoonlijke zorg en de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Tijdens een gratis consult wordt de ingreep toegelicht en wordt gekeken welke lichaamszones u kunt laten behandelen. Het consult is geheel vrijblijvend. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van liposculptuur omgeving Maastricht? Maak telefonisch via 0495 – 54 78 48 een afspraak of vul het contactformulier.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu