fbpx

Liposculptuur reviews

Zoekt u naar liposculptuur reviews? Liposculptuur, ook wel lipo genoemd, is een cosmetische behandeling om overtollig vet uit het lichaam te verwijderen. De techniek is toepasbaar op hardnekkig vet dat zich opgestapeld heeft op de buik, billen, dijen, heupen, kuiten, enkels, kin, nek en de bovenarmen. Liposculptuur is een behandeling voor mannen en vrouwen die hun lichaamscontouren willen verbeteren. In liposculptuur reviews leest u meer over de ingreep, het herstel en de resultaten van de behandeling.

Uitleg liposculptuur reviews

Liposculptuur is niet bedoeld om snel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Mensen die liposculptuur ondergaan, hebben een verantwoord en stabiel lichaamsgewicht en willen graag hardnekkige vetophopingen laten verwijderen. Het betreft vet dat zich niet laat verwijderen. Sporten en diëten hebben geen invloed op dit vet. In dat geval is liposculptuur een uitstekende behandeling. De techniek is geschikt voor mensen met een normale BMI-waarde en niet als er sprake is van obesitas. Mensen met overgewicht krijgen het advies eerst af te vallen. Liposculptuur is geen behandeling voor striae of cellulitis, het doel van de ingreep is puur cosmetisch. Het past prima bij de mensen die hun lichaamscontouren willen verbeteren. Liposculptuur verwijdert vetcellen blijvend, dit verandert de vorm van uw lichaam. Afhankelijk van de doelstelling van de ingreep, zijn de meeste mensen tevreden na het verwijderen van het opgehoopte vet.

Toepassingsgebieden liposculptuur

Het verbeteren van het uiterlijk is een van de redenen om liposculptuur te overwegen. Het is een behandeling die niet bij iedereen past en een goede voorbereiding is nodig. Na een periode flink sporten en verantwoord eten valt het niet mee om die laatste vetrandjes kwijt te raken. Vaak zijn het deze vetophopingen die voor frustraties zorgen. In principe verwijdert liposculptuur de vetophopingen definitief. Het is belangrijk om niet teveel in gewicht aan te komen, omdat de achtergebleven vetcellen zich dan vullen en nieuwe vetophopingen ontstaan. Verwacht geen drastische verandering van uw uiterlijk. Vet afzuigen heeft beperkingen en geeft subtiele resultaten. Toepassingsgebieden zijn onder andere de buik, billen, borst, binnenkant van de knieën, de heupen en dijen, zwembandjes, de halslijn en kin en de bovenarmen. De resultaten zijn het beste bij mensen waarvan de huid nog voldoende elastisch is.

Medische aandoeningen behandelen

Uit reviews van liposuctie behandelingen ziet u dat het meestal een cosmetische ingreep is, waarbij een enkele keer ook medische aandoeningen worden behandeld. Liposculptuur behandelt onder andere:

 • Lipoedeem. Een chronische aandoeningen waarbij overtollig vocht zich ophoopt in de benen van vrouwen waardoor een oedeem of zwelling ontstaat. Liposuctie verwijdert de zwelling, het ongemak en pijn.
 • Gynaecomastie. Mannelijke borstvorming door de ophoping van vet in de borststreek kan met liposuctie behandelt en verwijdert worden.
 • Lipomen. Het verwijderen van goedaardige, vet tumoren.

Voor behandeling plaatsvindt, ondergaat u een uitgebreid consult/onderzoek. Daarbij kijkt een specialist onder andere naar uw bloedsomloop en uw bekendheid met hart- en vaataandoeningen. Ook diabetici en mensen met een verzwakt immuunsysteem komen niet automatisch voor deze behandeling in aanmerking.

Verloop liposculptuur behandeling

Liposuctie is een poliklinische behandeling met plaatselijke verdovingen. Afhankelijk van de plaatsen waar een specialist het vet verwijderd, kan gevraagd worden om tijdens een of meerdere keren op te staan. Dit maakt het voor de specialist mogelijk om een zo goed mogelijke vetverwijdering te realiseren. Behandelaars werken met diverse liposuctietechnieken:

 • Tumescente liposuctie. Na het maken van de incisies op de liposuctieplaatsen, spuit de arts een grote hoeveelheid zoutoplossing met een verdovend middel onder de huid. Dit maakt dat u geen pijn voelt tijdens het wegzuigen van het vet. Het is de meest toepaste vorm van liposuctie.
 • Vasersysteem. Het kwalitatief hoogwaardige Vasersysteem gaat nog een stapje verder. Na het inwerken van het ingespoten verdovende middel, maakt het Vasersysteem het vet vloeibaar, waardoor het beter weggezogen kan worden. Vaser werkt op basis van ultrasone geluidstrillingen.

Na de ingreep laat de specialist de incisies meestal open om overtollig vocht en bloed weg te laten vloeien.

Herstel en resultaat

Na de operatie is het hebben van een beursgevoel niet vreemd, ook gevoelloosheid is iets wat in diverse reviews naar voren komt. In beweging blijven is belangrijk voor een vlot herstel. Doe het rustig aan, wandel in huis en breidt uw activiteiten langzaam uit. Overhaasten is niet nodig, luisteren naar uw lichaam wel. U heeft drukkleding voorgeschreven gekregen, draag deze zolang de specialist u dit adviseert. Een elastisch korset of elastische broek zorgen ervoor dat de weefsellagen met elkaar verkleven. Als gevolg van de ingreep en om complicaties te voorkomen is het gebruikelijk dat u zowel antibiotica als ontstekingsremmers voorgeschreven krijgt. Direct na de liposculptuur zijn de behandelde gebieden gezwollen. Door het gebruik van drukkleding ziet u echter al snel veranderingen in uw contouren. De zwellingen trekken binnen vier weken grotendeels weg. Als u op gewicht blijft, zijn blijvende resultaten mogelijk.

Bijwerkingen en risico’s

Bij het lezen van reviews over liposculptuur ziet u dat de ingreep niet alleen positief is. Het is vooral een cosmetische operatie waar risico’s aan zijn verbonden. De risico’s hangen samen met de omvang van de ingreep, de vaardigheden en kennis van de cosmetisch arts. Veel genoemde bijwerkingen zijn:

 • Blauwe plekken die enkele weken aanhouden.
 • Lang aanhoudende zwellingen.
 • Nalekken van vloeistoffen en wondvocht.
 • Bloedstolsels die in een ader terechtkomen waardoor trombose ontstaat.
 • Gevoelloosheid. Het behandelde gebied kan tijdelijk anders aanvoelen en gevoelloos zijn.
 • Infecties. In uitzonderlijke omstandigheden doet zich een infectie voor, waarbij het risico op littekens toeneemt.
 • Allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen.

Tevreden en positieve reviews zijn van de mensen die zich vooraf goed voorbereiden en die de voor- en nadelen afwegen. De keuze voor een gekwalificeerde en ervaren chirurg spreekt daarbij voor zich.

Meer weten of liposculptuur

Liposculptuur is een behandeling die de cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert regelmatig toegepassen. De kliniek werkt met het bekroonde Vasersysteem en laat u graag resultaten van eerdere behandelingen zien. Tijdens een consult beantwoord een cosmetisch arts uw vragen en praat u over de verwachtingen die u heeft van de behandeling en de manier waarop uw lichaamscontouren verbeteren. Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495 – 54 78 48.

Liposculptuur reviews – FAQ

1. Kan ik afvallen met liposculptuur?
Liposculptuur is geen snelle procedure voor gewichtsverlies. De techniek is niet ontworpen om uw gewicht drastisch te verlagen. In plaats daarvan is het een ingreep die bedoeld is om probleemgebieden aan te pakken. Dit zijn gebieden die niet of onvoldoende reageren op een verantwoord voedingspatroon en lichaamsbeweging. Met een te hoge BMI waarde komt u niet voor liposculptuur in aanmerking.

2. Moet ik rusten na liposculptuur?
Bedrust wordt afgeraden. U krijgt het advies om te blijven bewegen. Neem de eerste 24 uur na de operatie voldoende rust, daarna is lichte lichaamsbeweging aanbevolen. Korte wandelingen en lichte huishoudelijke klusjes helpen het genezingsproces te versnellen. Intensief sporten moet u overigens een paar weken vermijden.

3. Zie ik direct resultaat?
Afhankelijk van de omvang van de ingreep en de hoeveelheid vet die u laat verwijderen, ontwikkelen de resultaten zich van een tot drie maanden na de procedure.

4. Doet het dragen van drukkleding pijn?
Drukkleding die het behandelgebied na de liposculptuur ondersteunt, veroorzaakt geen pijn. Als u ongemakken ervaart bij het dragen van de kleding, neem dan contact op met de cosmetisch arts. Ondersteunende leiding van slechte kwaliteit en/of die niet goed past veroorzaakt problemen en moet zo snel mogelijk vervangen worden.

5. Wat gebeurt er als ik de drukkleding niet draag?
Zonder drukkleding verkleven de verschillende huid- en weefsellagen onvoldoende met elkaar, waardoor de zwellingen langer dan noodzakelijk aanhouden. De drukkleding is nodig voor een vlot herstel en uw nieuwe, verbeterde lichaamscontouren.

6. Hoelang houdt napijn aan?
Het behandelde gebied voelt gemiddeld tien tot veertien dagen beurs en gezwollen aan. Het is niet nodig om al die tijd vrij te nemen van uw werk. Lichte werkzaamheden mogen gebeuren als u zich daarbij op uw gemak voelt. Pijnstillers mogen gebruikt worden. Als de pijn voor uw gevoel niet afneemt, maar eerder erger wordt, neemt u contact op met de kliniek.

7. Laat liposculptuur littekens achter?
Littekens kunnen voorkomen, maar zijn meestal minimaal. Een van de voordelen van de procedure is dat de incisies klein zijn, waardoor de littekens beperkt blijven. De mate van littekenvorming hangt af van uw erfelijke neiging tot littekenvorming en de techniek van de arts.

8. Hoe moet ik slapen na liposculptuur?
Hoewel op uw rug slapen misschien de beste houding is na de ingreep, wordt dit niet altijd als comfortabel ervaren. Het is het beste om een paar nachten verhoogd de slapen met uw hoofd en knieën in een verhoogde houding. U kunt hiervoor het beste een extra kussen gebruiken.

9. Houd ik een slappe huid over na liposculptuur?
Nee, liposculptuur veroorzaakt geen slappe huid. Wat de procedure wel doet, is het volume onder de huid verwijderen door overtollig vetweefsel weg te zuigen. Als dit is gebeurd, past de huid zich, dankzij de natuurlijke elasticiteit aan.

10. Gaat ijs de zwellingen tegen na liposculptuur?
In de eerste dagen na de ingreep zijn zwellingen te verachten. Ongemak kan verlicht worden met pijnstillers en de zwellingen mogen met ice-packs gekoeld worden. Verpak de ice-pack in een handdoek en voorkom direct contact met de huid.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu