fbpx

Liposculptuur Roermond

Wilt u meer weten over liposculptuur Roermond en omgeving? Wanneer u minder taille heeft dan gewenst als gevolg van vetophopingen op uw heupen en taille, is het mogelijk om dit vet te laten verwijderen. Vetophopingen op de heupen kunnen er voor zorgen dat uw lichaamscontouren zijn verstoord. De behandeling is geen methode om af te vallen. Tijdens de liposculptuur behandeling wordt hardnekkig vet verwijderd dat zich ondanks sporten, gezond eten en leven niet laat verwijderen.

Voor wie is liposculptuur in Roermond of omgeving?

Liposculptuur is een ingreep die wordt uitgevoerd door een cosmetisch of plastisch arts. Vooraf spreekt u uitgebreid met de arts en wordt de ingreep toegelicht. De arts kijkt wat de mogelijkheden zijn die bij u passen, daarbij wordt rekening gehouden met diverse factoren:

 • Uw algemene gezondheid en medicijngebruik.
 • Medische achtergrond en eventueel eerdere ingrepen.
 • De elasticiteit en soepelheid van de huid.
 • Uw BMI.

De behandeltechnieken, risico’s en resultaten worden eveneens toegelicht. Wanneer u de liposculptuur behandeling in de omgeving van Roermond wilt ondergaan dan is een goede voorbereiding belangrijk. Afhankelijk van de omvang van de liposculptuur kunt u een aantal dagen niet werken en kunnen dagelijkse activiteiten beperkt uitgevoerd worden. De week voor de ingreep kan uw reguliere medicatieschema aangepast worden. Dit is voornamelijk het geval bij bloedverdunners. Rookt u? Stop hier dan 6 tot 4 weken voor de liposuctie mee. Zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig verschillende ‘stoppen met roken’ behandelingen. Drink 24 uur voor de ingreep geen alcoholische dranken. Zowel stoppen met roken als het niet drinken van alcohol bevorderen de wondgenezing. De kans op nabloedingen neemt hierdoor aanzienlijk af.

Vaser® liposuctie

Vetophopingen op de heupen en in de taille kunnen met liposuctie uitstekend verwijderd worden. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Voor de ingreep tekent arts de gebieden af op uw huid waar het vet wordt verwijderd. Door middel van een aantal kleine incisies worden grote hoeveelheden verdovende, tumescente vloeistoffen ingespoten. Het moderne Vaser® systeem maakt met behulp van ultrasone geluidsgolven het vet vloeibaar, waardoor het makkelijk kan worden weggezogen. Door de verdovingen voelt u geen pijn tijdens de ingreep. Afhankelijk van de omvang van de liposuctie duurt de ingreep 1 à 2,5 uur. Achteraf worden de incisies met dichtpleisters afgeplakt en krijgt u een elastisch korset of een elastische broek aan. Hiermee worden de huid- en weefsellagen op hun plaats gehouden en verkleven ze met elkaar. Ook worden zwellingen tegengaan. Als gevolg van de ingreep kunt u een aantal dagen tot weken een beurs gevoel hebben. De meeste mensen gaan binnen een week tot tien dagen terug aan het werk. Doe dit, zeker bij uitgebreide liposucties, na overleg met de behandelend arts.

Herstel en risico’s liposculptuur in Roermond of omgeving

De liposuctie techniek is veilig en kent uitstekende resultaten, mits de ingreep wordt toegepast door een ervaren arts. Het is niet noodzakelijk om voor een liposuctie behandeling opgenomen te worden in de kliniek. Het gebied dat behandeld is, is gezwollen en beurs zijn. Eventueel kan er nog wat vloeistof uit de wondjes lekken, dit is tijdelijk. In de weken na de liposuctie is het belangrijk om het korset of de drukbroek te blijven dragen. Blijf in de dagen na de ingreep in beweging, maar doe het kalm aan. Meer belastende activiteiten en intensieve sporten kunnen na een paar werken rustig opgepakt worden. De kans op complicaties en bijwerking is klein, toch moet u bij een operatie altijd rekening houden met risico’s als:

 • Nabloedingen, slechte wondgenezing en littekens.
 • Verhardingen en een verminderd gevoel van de huid.
 • Tijdelijke gevoelloosheid van de huid.

De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk en genezen of verbeteren in de loop van de tijd. Ernstige complicaties doen zich zelden voor.

Blijvend resultaat liposuctie

Na de ingreep is het al zichtbaar dat uw lichaamscontouren veranderen. Het duurt echter 3 tot 6 maanden voordat het optimale resultaat is bereikt. Het vet dat is weggezogen kan naderhand niet terugkomen. Wilt u echter dat uw verbeterde lichaamscontouren behouden blijven dan is het noodzakelijk om op gewicht te blijven. Komt u aan? Dan krijgen andere vetcellen de kans zich op te vullen, waardoor nieuwe vetophopingen ontstaan. Gezonde voeding in combinatie met regelmatig bewegen blijven ook na een liposculptuur behandeling het advies.

Liposculptuur Roermond consult inplannen

Bij Acura Medisch Centrum in Weert worden wekelijks liposuctie behandelingen toegepast. De ervaren cosmetisch artsen lichten de behandeling en de mogelijkheden toe tijdens een consult. Het consult is gratis en kent geen verplichting. Wilt u weten of uw taille verbeterd kan worden door middel van liposuctie? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een consult. U kunt de kliniek telefonisch bereiken op 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu