fbpx

Liposculptuur Valkenswaard

Overweegt u liposculptuur Valkenswaard en omgeving? Plaatselijke, hardnekkige vetophopingen laten zich niet altijd door sporten en gezond eten verwijderen. Liposuctie kan dan een prima oplossing zijn. Liposculptuur is een geschikte behandeling voor mannen en vrouwen die ondanks diëten en sporten niet van de ongewenste vetophopingen afkomen. De ingreep is geen alternatief om af te vallen en wordt niet toegepast als er sprake is van obesitas.

Moderne liposculptuur techniek

Liposuctie wordt al tientallen jaren uitgevoerd. Bestaande technieken zijn de afgelopen jaren verfijnd en tegenwoordig werken de meeste artsen met tumescente liposuctie. Dit houdt in dat het vet eerst wordt geïnjecteerd met grote hoeveelheden verdovende vloeistoffen. Deze tumescente vloeistof maakt dat de bloedcellen die in het vet zitten samentrekken en het vet wat stugger wordt, waardoor het makkelijker weg te zuigen is. De behandelend specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert, werken met het moderne Vaser® systeem dat het vet door middel van ultrasone geluidsgolven vloeibaar maakt, waardoor het nog beter weggezogen kan worden. De combinatie van deze technieken maakt dat er minder kans op beschadiging van weefsels en bloedvaten is dan bij een zogenaamde klassieke liposuctie. Wanneer en voor wie is liposculptuur dan het overwegen waard? De ingreep wordt zowel bij mannen als vrouwen die niet tevreden zijn met plaatselijke vetophopingen toegepast. Hardnekkige vetophopingen worden vaak gezien op de heupen, de bovenbenen, de billen, de bovenarmen, de rug en/of nek. De meeste vetophopingen kunnen door middel van liposculptuur blijvend verwijderd worden. Verwacht echter niet dat liposuctie u op snelle wijze van grote hoeveelheden vet afhelpt. Het is geen geschikte behandeling voor obesitas. Vindt u liposculptuur te drastisch of wilt u alleen een kleine vetophoping laten verwijderen? Alternatieve behandelingen als cryolipolyse en/of laser-lipolyse kunnen uitkomst bieden.

Behandelwijze liposculptuur in Valkenswaard

Na een uitgebreid intakegesprek en een gedegen voorbereiding breekt de behandeldag aan. U meldt zich tijdig in de kliniek, waar eerst foto’s voor in uw medisch dossier worden gemaakt. Daarna tekent de arts de gebieden af waar het vet verwijderd zal worden. Daarna worden plaatselijke verdoving gegeven. Een enkele keer wordt gekozen voor een roesje. Na het verdoven van de huid maakt de arts kleine incisies, waar de tumescente vloeistof in wordt gespoten. U voelt hier nauwelijks iets van. Het duurt 20 tot 30 minuten voordat de vloeistoffen zijn ingewerkt. Het Vaser® systeem maakt het vet vloeibaar. De arts brengt een fijne canule in waarmee het vet onder de huid vandaan wordt gezogen. Pijn voelt u niet, het is wel mogelijk om een lichte druk te ervaren. Nadat het vet is afgezogen worden de incisies met hechtpleisters afgeplakt. Afhankelijk van de omvang van de liposculptuur duurt de ingreep 1 tot 2,5 uur. Na een liposuctie die onder plaatselijke verdoving is toegepast, kunt u vlot daarna de kliniek verlaten. Autorijden is niet toegestaan. Het is normaal dat er de eerste uren na de ingreep nog wat vloeistof uit de wondjes lekt. Om zwellingen tegen te gaan wordt een elastisch verband aangebracht. Afhankelijk van de lichaamsgebieden die u laat behandelen kan dit ook een elastische broek of verband zijn. U draagt de drukkleding de eerste 14 dagen zowel ’s nachts als overdag. Daarna alleen nog overdag. Kort na de ingreep kunt u een beurs gevoel hebben en de behandelde gebieden zijn gevoelig. Pijnstillers zoals paracetamol kunt u veilig gebruiken om de pijn te stillen. Verricht de eerste week geen zwaar werk, maar blijf wel in beweging. De meeste mensen gaan na een week weer voorzichtig aan het werk, dit afhankelijk van de omvang van de liposculptuur die u heeft ondergaan. Na drie tot zes maanden is het resultaat goed zichtbaar.

Blijvend resultaat

Met een liposuctie worden in principe blijvende resultaten bereikt. Het vet dat tijdens de ingreep wordt verwijderd, kan niet terugkomen. Dat betekent echter niet dat u niet meer hoeft te bewegen. Om te voorkomen dat andere vetcellen de kans krijgen zich te ontwikkelen en nieuwe vetophopingen te vormen is het belangrijk om gevarieerd, gezond te eten en regelmatig te bewegen. Na een liposculptuur ziet u hoe uw lichaamscontouren zijn verbeterd en hoeft u zich niet langer te ergeren aan de opgehoopte vetweefsels.

Gratis intake- en adviesgesprek liposculptuur in Valkenswaard

Liposculptuur Valkenswaard of omgeving inplannen? Woont in de omgeving van Valkenswaard en wilt u iets laten doen aan hardnekkige vetophopingen? Acura Medisch Centrum in Weert nodigt u uit voor een vrijblijvend consult. De ervaren artsen lichten het behandeltraject toe en bespreken de mogelijkheden die bij u passen. Het eerste consult is gratis. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu