fbpx

Liposculptuur zonder operatie

Een liposculptuur zonder operatie, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het is echter wel mogelijk om vet kwijt te raken, zonder hiervoor onder het mes te hoeven gaan. Er zijn dan echter wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Heeft u er al eens eerder over nagedacht, om vet te laten verwijderen? Er zijn alleen al in Nederland miljoenen mannen en vrouwen die zich storen aan hun eigen vetophopingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de buik, de lovehandles of de bovenbenen. U kunt natuurlijk proberen om ongewenst vet kwijt te raken door gezond te eten en veel te bewegen. Helaas is het vaak moeilijk om bepaalde vetophopingen weg te krijgen. We zullen in dit artikel verschillende behandelingen nader toelichten, die worden toegepast om plaatselijk vet te verwijderen. Als u naderhand nog vragen heeft, kunt u deze altijd via de mail of telefonisch stellen.

Liposculptuur zonder operatie.
Liposculptuur zonder operatie.
Liposculptuur met operatie

Als er tegenwoordig wordt gesproken van liposuctie, wordt vaak de liposculptuur behandeling bedoeld. Deze twee termen worden dus door elkaar gebruikt. Bij de liposuctie behandeling wordt met een operatie vet operatief verwijderd. Er wordt daarom gesproken van een liposculptuur met operatie. Bij Acura Medisch Centrum maken we gebruik van de nieuwste apparatuur om deze behandeling uit te voeren. Deze ingreep is vooral geschikt voor mensen die grotere vetophopingen willen laten verwijderen. Als er alleen sprake is van kleine vetophopingen, kan er soms ook worden gekozen voor een andere ingreep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vet bevriezen. Dit wordt ook wel de cryolipolyse behandeling genoemd. Wanneer u een liposuctie behandeling overweegt, is het belangrijk dat uw lichaamsgewicht stabiel is. Daarnaast moet u ook in goede gezondheid zijn.

Liposculptuur zonder operatie, vet bevriezen of cryolipolyse

In 2017 en 2018 had iedereen het er over, vet bevriezen. Omdat het een veilige en doeltreffende behandeling betreft, zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun vet te laten bevriezen. Dit wordt ook wel de cryolipolyse behandeling genoemd. Als u deze behandeling overweegt, kunt u ervoor kiezen om verschillende zones te laten behandelen. Stoort u zich bijvoorbeeld aan het vet bij de buikstreek of de bovenbenen? Iedere zone kan apart worden aangepakt. Een behandeling voor 2 zones duurt doorgaans ongeveer 45 tot 60 minuten. Acura Medisch Centrum beschikt namelijk over de beste en nieuwste apparatuur om vet te bevriezen. Let op dat er behoorlijke kwaliteitsverschillen bestaan tussen deze apparatuur en dat het belangrijk is voor een optimaal resultaat, dat u de juiste kliniek kiest om de behandeling te ondergaan.
Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vetweefsel sterk afgekoeld. Door het vetweefsel af te koelen, sterft dit af. Het andere weefsel blijft ongemoeid, waardoor het geen gevaarlijke behandeling is. Nadat het vetweefsel is afgestorven, kan het eigen lichaam dit vetweefsel afvoeren. Het kan een aantal weken tot maanden duren, voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. De kans op bijwerkingen en risico’s van deze behandeling is minimaal.

Liposculptuur zonder operatie, vet verwijderen met injecties

Het is ook mogelijk om vet te verwijderen met behulp van injecties. Als u hiervoor kiest, wordt er met behulp van injecties vloeistof in het vetweefsel ingebracht. Dit weefsel wordt vervolgens afgebroken. Wanneer we de mogelijkheden van cryolipolyse en het verwijderen van vet met injecties met elkaar vergelijken, kunnen we stellen dat de cryolipolyse behandeling vaker wordt uitgevoerd. Een belangrijke reden hiervan is dat het een veilige behandeling is. Omdat wij een grotere voorstander zijn van vet bevriezen, bieden wij alleen deze behandeling aan om kleine ongewenste vetophopingen kwijt te raken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposculptuur zonder operatie’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu