fbpx

Liposuctie België

Sporten en afvallen leiden bij de meeste mannen en vrouwen tot het verlies van vet. Bij de een gaat dit al wat makkelijker dan bij de ander. Het lichaam kent plaatsen waar het moeilijk is om vet kwijt te raken. Typische probleemplaatsen zijn onder meer de heupen, de bovenbenen, de armen en de buik. Lukt het niet om voldoende vet kwijt te raken dan kunt u een liposuctie in België of Nederland overwegen.

Liposuctie België.
Liposuctie België.
Het resultaat van liposuctie België

Liposuctie België wordt meestal met behulp van plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Het is een chirurgische ingreep waar risico’s aan verbonden kunnen zijn. Gedurende de operatie wordt met behulp van een canule vet weggezogen. Liposuctie in België wordt net als in Nederland uitgevoerd door een chirurg. Het uiteindelijke resultaat is naast de hoeveelheid vet die wordt afgezogen ook afhankelijk van de elasticiteit van uw huid. Liposuctie behandelingen in België kunnen worden toegepast op de onderstaande lichaamsdelen:

 • Gezicht, onderkin, wangen en hals
 • Bovenarmen
 • Borsten
 • Buik
 • Binnen- en buitenzijde van de dijen
 • Billen
 • Binnenzijde van de knieën
 • Kuiten
 • Enkels
Procedure en duur liposuctie België

De procedure van een liposuctie in België verschilt nauwelijks met een behandeling in Nederland. Een van de hoofdredenen om voor een behandeling in België te kiezen kan de aangeboden prijs zijn. Let u bij het vergelijken van de tarieven dan ook altijd op de kosten die u uitgeeft aan vervoer en eventuele overnachtingen bij een behandeling in België. De uiteindelijke duur van de liposuctie in België is afhankelijk van het aantal lichaamszones die behandeld moeten worden. Gemiddeld duurt een ingreep één tot twee uur. Na de behandeling kunt u rustig bijkomen en mag u de zelfde dag de kliniek al weer verlaten.

Risico’s en mogelijke complicaties bij een liposuctie in België

Liposuctie is ook in België een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Net zoals bij iedere andere chirurgische ingreep kunnen zich onverwachte complicaties voordoen. Risico’s en complicaties die bij een liposuctie kunnen optreden zijn:

 • Nabloedingen.
 • Asymmetrie van de behandelde plaatsen.
 • Infecties.
 • Pigmentatiestoornissen waaronder het donkerder worden van de huid. Dit is echter zeer zeldzaam.

U kunt het risico op complicaties verkleinen door de richtlijnen die u door de kliniek verstrekt worden op te volgen en na te leven. Door de plaatselijke verdovingen en de verfijnde techniek waar tegenwoordig gebruik van wordt gemaakt, worden de mogelijke complicaties sterk gereduceerd.

Waarom kiezen om in België liposuctie te ondergaan?

Een vaak gehoord antwoord op deze vraag is nog altijd het kostenplaatje. Acura Medisch Centrum heeft vestigingen in Amsterdam en Weert. Liposuctie behandelingen worden uitgevoerd in zowel Amsterdam als Weert. De tarieven die onze kliniek hanteert zijn competitief en bevatten zowel het voortraject, de ingreep zelf en deskundige nazorg. Als u kiest voor een behandeling in België dan heeft u vaak te maken met extra kosten. Soms kunnen zich daarnaast ook problemen in de communicatie voordoen. Acura Medisch Centrum werkt met ervaren chirurgen en verpleegkundigen en hanteert een hoge kwaliteitsnorm. De artsen worden regelmatig bijgeschoold en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op hun eigen vakgebied. U bent bij ons in vertrouwde handen.

Liposuctie België FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie in België. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe wordt liposuctie in België uitgevoerd?
De liposculptuur behandeling in België wordt op dezelfde manier uitgevoerd als bij Nederlandse klinieken. Liposuctie is een behandeling die zich richt op het verwijderen van plaatselijk opgehoopt vet. De behandeling wordt uitgevoerd met fijne canules en verbetert de contouren van uw lichaam.

2. Waarom liposuctie in België?
Mensen gaan om uiteenlopende redenen naar een Belgische kliniek voor liposuctie. Voor de hoogstaande kwaliteit van de medische zorg die kenmerkend is voor België, maar ook de korte afstanden vanuit de grensstreek en de lagere tarieven kunnen aanleiding zijn om voor een liposuctie naar België te gaan.

3. Ben ik geschikt voor een liposuctie in België?
Als u last heeft van overtollige vetophopingen op plaatsen als uw buik, bovenbenen, heupen, binnenkant van de knieën of bovenarmen kan dit storend zijn. Het zijn dit soort vetophopingen die ondanks veel en regelmatig bewegen en een gezond BMI niet uit zichzelf verdwijnen. Liposuctie kan deze vetophopingen verwijderen. Liposuctie is een behandeling die uw lichaamscontouren verbeterd, het is geen alternatieve vorm om af te vallen. Uw geschiktheid wordt door een cosmetisch arts bepaald.

3. Is een liposuctie in België goedkoper dan in Nederland?
Tot voor een aantal jaren geleden was het heel vanzelfsprekend dat de tarieven voor cosmetische ingrepen in België lager waren dan in Nederland. Met de toegenomen populariteit voor cosmetische chirurgie en een toename van het aantal aanbieders is dat tegenwoordig niet meer het geval. Het loont daarom zeker de moeite om tarieven met elkaar te vergelijken. Naast de kosten van de behandeling spelen ook de reiskosten een rol. Let op de afstand die u moet overbruggen om bij de betreffende kliniek te komen. Wanneer de kosten van Belgische klinieken met Acura Medisch Centrum worden vergeleken, komt Acura doorgaans als kliniek uit de bus met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

4. Hoe is de kwaliteit van liposuctie in België?
De kwaliteit van medische zorgverlening in België is gemiddeld gezien hoog. Datzelfde geldt ook voor de ervaren cosmetisch artsen die de liposuctie uitvoeren. Uiteraard kunt u online naar reviews en ervaringen van anderen zoeken. Door dit te doen krijgt u meer inzicht in de mogelijkheden en de resultaten die door een bepaalde arts en/of kliniek bereikt worden.

5. Wat kan ik van liposuctie België verwachten?
Afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied wordt de ingreep onder sedatie uitgevoerd. De cosmetisch arts maakt eerst kleine incisies en injecteert verdovende vloeistof. Met behulp van een fijne canule worden de vetcellen opgezogen. De arts streeft hierbij naar symmetrische verhoudingen en een verbetering van de contouren.

6. Blijven er littekens achter na de liposuctie?
Of en hoe er wordt gehecht, hangt af van de omvang van de ingreep. Vaak volstaat het afplakken van de kleine incisies met pleisters. Een liposuctie laat doorgaans geen zichtbare littekens achter. Na de ingreep draagt u de eerste twee weken speciale drukkleding. Het dragen van deze kleding gaat zwellingen tegen en zorgt ervoor dat de onderliggende huidweefsels aan elkaar kleven.

7. Wat zijn de risico’s van een liposuctie in België?
Liposuctie is een cosmetische behandeling die jaarlijks talloze keren wordt uitgevoerd. Het is een relatief veilige behandeling, met een kleine kans op bijwerkingen. Blijvende bijwerkingen zijn bovendien uiterst zeldzaam. De meest voorkomende bijwerkingen van een liposuctie zijn onder meer blauwe plekken, rode verkleuring van de huid, zwellingen en een veranderd gevoel in het behandelde gebied. In uitzonderlijke gevallen doen zich ernstigere complicaties zoals infecties, trombose en slechte wondgenezing voor.

8. Welke resultaten kan ik van een liposuctie België verwachten?
Liposuctie geeft de beste resultaten bij mannen en vrouwen die een stabiel gewicht hebben met een gezond BMI. De eerste resultaten zijn al snel na de ingreep zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat laat meerdere maanden op zich wachten.

9. Zijn de resultaten van een liposuctie in België blijvend?
Vetcellen die verwijderd zijn, komen niet meer terug. Uw verbeterde lichaamscontouren zijn daarom dus blijvend. Sterke gewichtstoename en gewichtsschommelingen dient u te vermijden. Kies voor regelmatig bewegen en een afwisselend voedingspatroon om de bereikte resultaten te behouden.

10. Wat kost een liposuctie België?
De exacte kosten verschillen per behandelaar. U kunt prijzen opvragen bij meerdere behandelaars en deze met elkaar vergelijken. Vaak kan een cosmetisch arts u een gerichte prijsopgave geven, als u in de kliniek bent geweest voor een persoonlijk intakegesprek.

11. Worden de kosten voor liposculptuur België vergoed?
Vaak ontbreekt bij een liposuctie de medische noodzaak. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische behandelingen slechts in uitzonderlijke gevallen. Het is niet waarschijnlijk dat een liposuctie in België door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. U kunt uiteraard uw polisvoorwaarden nalezen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie België’ een consult inplannen voor een liposuctie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu