fbpx

Liposuctie benen

Bent u al een tijd aan het sporten in combinatie met een gezonde levenswijze en toch lukt het niet om overtollig vet aan de binnenkant van uw benen te verliezen? Liposuctie benen verwijdert op succesvolle wijze dit ongewenste vet. Na een behandeling hebben de benen betere contouren.

Liposuctie benen.
Liposuctie benen.
Waarom liposuctie benen?

Ongewenste vetophopingen aan de binnenkant van uw benen laten zich lastig verwijderen. Vaak lukt het helaas niet alleen met voldoende beweging en een gezond voedingspatroon. Zowel erfelijke factoren als uw hormoonhuishouding zijn van invloed op plaatsen waar vet aanwezig is. Liposuctie van de benen is een prima oplossing om het ongewenste laagje vet te laten verwijderen. De ingreep is geen ‘snel’ alternatief om gewicht te verliezen. Het betreft een chirurgische ingreep die een goede voorbereiding nodig heeft. U streeft immers naar een optimaal resultaat. Na de behandeling krijgen uw benen hun mooie vorm weer terug.

Voor wie is liposuctie benen geschikt?

Liposculptuur van de benen kan worden toegepast bij zowel mannen als vrouwen die ontevreden zijn over hun benen. Naast een esthetische kant kan liposuctie ook mogelijke klachten verminderen, dit is vooral het geval als u lijdt aan lipoedeem. Doorgaans komt u in aanmerking voor liposuctie van de benen als u last heeft van vetophopingen in uw benen. Deze vetophopingen gaan door regelmatig te sporten en een normaal voedingspatroon niet weg. Heeft u geen last van overgewicht, dan kan liposuctie worden toegepast.

Liposuctie benen, het verloop van de procedure

Als u een liposuctie behandeling overweegt, is het belangrijk om uzelf zo uitgebreid mogelijk te (laten) informeren. Liposuctie is een populaire cosmetische ingreep die goede resultaten geeft, maar waar ook risico’s aan verbonden zijn. Tijdens een eerste consult bij Acura Medisch Centrum vraagt de arts onder meer naar de redenen waarom u bij de benen overweegt vet te verwijderen en hoe uw verwachtingspatroon is. Daarnaast wordt uw medische achtergrond doorgenomen, de ingreep uitgelegd en is er tijd om uw vragen te beantwoorden. Neem de tijd om uw vragen vooraf op papier te zetten, dan weet u zeker dat u geen belangrijke zaken onbeantwoord laat. Geef het gebruik van medicijnen aan en praat over eerdere operaties die u heeft ondergaan. Alle relevante informatie is bruikbaar voor de chirurg en van belang voor het gewenste resultaat.

Liposuctie van de benen

De ingreep zelf wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. Vervolgens wordt tumescente vloeistof ingespoten. Dit zorgt ervoor dat de vetcellen makkelijker opgezogen kunnen worden. Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten voordat de vloeistof voldoende is ingewerkt. De chirurg zal vervolgens met behulp van een uiterst fijne canule het vet wegzuigen. De canule wordt op een zigzaggende manier door uw benen bewogen, op deze wijze wordt het ongewenste vet gelijkmatig verwijderd. Als de liposuctie behandeling is afgerond, worden uw benen verbonden en draagt u een elastische broek die de genezing bevordert. Er wordt geadviseerd om de broek 2 tot 4 weken na de ingreep te dragen. Het is belangrijk dat u in beweging blijft, maar vermijd intensief sporten de eerste twee weken. Volg de adviezen op die u krijgt van de chirurg en de medewerkers van de kliniek. Deze komen uw herstel en het uiteindelijke resultaat ten goede. Een alternatief voor de liposuctie behandeling kan cryolipolyse of vet bevriezen zijn.

Liposuctie benen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie van de benen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Ben ik geschikt voor een liposuctie van de benen?
Liposuctie is geenszins een behandeling om snel mee af te vallen. Het is een ingreep die kan worden toegepast om opgehoopt vet op de benen te verwijderen. Liposuctie biedt een oplossing om vet, dat zich ondanks gezond leven en regelmatig bewegen niet laat verwijderen, kwijt te raken. Het overtollige vetweefsel wordt weggezogen en uw benen krijgen betere contouren.

2. Welke zones van mijn benen kunnen behandeld worden?
Liposuctie kan worden toegepast aan de buitenkant van uw bovenbenen, de achterzijde van het bovenbeen, de voor- en binnenzijde van uw bovenbenen, de binnenzijde van de knie en het volledige gebied van uw bilplooi tot aan uw knieholte.

3. Hoe lang duurt een liposuctie behandeling?
De operatieduur hangt af van de complexiteit van de ingreep en het aantal zones dat behandeld wordt. Een gemiddelde liposuctie duurt zo’n 1 tot 2,5 uur. Tijdens een intakegesprek kan een arts aangeven wat de verwachte behandelduur is in uw situatie.

4. Hoe wordt de been liposuctie uitgevoerd?
In de gebieden die behandeld worden maakt een arts kleine incisies. Hiervoor wordt vaak een huidplooi gekozen, omdat eventuele littekentjes dan later niet opvallen. Via de incisies wordt een verdovende vloeistof ingespoten wat het vet vloeibaar maakt. Als het middel is ingewerkt, wordt het vet met een slangetje weggezogen. Op het moment dat het gewenste resultaat is bereikt, worden de incisies afgeplakt. Hechten is meestal niet nodig. Na afloop van de ingreep is het belangrijk om drukkleding te dragen.

5. Wordt liposuctie onder volledige narcose toegepast?
Nee, bij Acura Medisch Centrum wordt de liposuctie met behulp van plaatselijke verdovingen toegepast. Dit is noodzakelijk, omdat een arts kan vragen op te staan tijdens de ingreep om zo een nog beter resultaat mogelijk te maken. Na afloop van de liposuctie kunt u een beurs gevoel ervaren. Als u napijn heeft, kunt u daarvoor een gewone pijnstiller gebruiken.

6. Zijn de resultaten direct zichtbaar?
Uiteraard is het goed zichtbaar dat u vet heeft laten verwijderen. Als gevolg van de ingreep kan het behandelde gebied gezwollen zijn en heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen. Het duurt zo’n drie tot zes maanden, voordat alle zwellingen zijn verdwenen en het resultaat goed beoordeeld kan worden. Symmetrie is niet altijd mogelijk, omdat het voor een arts moeilijk te beoordelen is hoeveel vet er is weggezogen. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend, verwijderde vetcellen kunnen niet terugkomen. Door na de ingreep gezond te leven, regelmatig te bewegen en weinig in gewicht aan te komen of af te vallen blijven de resultaten het mooiste.

7. Waar kan ik drukkleding kopen voor na de liposuctie?
Goed aansluitende en passende drukkleding is noodzakelijk tijdens het herstel. De cosmetisch arts geeft u informatie mee over drukkleding en plaatsen waar u deze kunt laten aanmeten en kopen. Drukkleding is niet te vergelijken met figuur corrigerend ondergoed. Schaf direct meerdere stuks aan, zodat u regelmatig kunt verschonen. Het is met name de eerste dagen na de ingreep niet ondenkbaar dat er nog vloeistof uit de incisies lekt.

8. Wat is de downtime na een liposuctie?
Geadviseerd wordt om na de ingreep niet te lang stil te blijven zitten. U kunt lichaamsbeweging langzaam opbouwen. Ga dus zeker niet direct zwaar aan het werk en stel intensief sporten zeker 6 weken uit. De meeste mensen kiezen voor een rustige periode van zo’n 2 weken alvorens ze weer aan de slag gaan. Verricht u zware lichamelijke arbeid? Overleg dan eerst met de cosmetisch arts, voordat u de werkzaamheden hervat.

9. Welke risico’s en complicaties heeft een liposuctie van de benen?
Liposuctie is een veilige cosmetische ingreep, waarbij zelden ernstige complicaties optreden. Toch is er altijd een zekere kans op het ontstaan van bijwerkingen en complicaties. De meest voorkomende bijwerkingen zijn infecties en nabloedingen van het behandelde gebied, asymmetrische resultaten, een onregelmatige huidoppervlakte, onvoldoende vetafzuiging en ontstekingen van de bloedvaten. Het dragen van drukkleding verkleint het risico op complicaties.

10. Houd ik blijvende littekens over aan de liposuctie?
De incisies die worden gemaakt zijn uiterst klein en doorgaans kiest de behandeld arts voor een huidplooi, waardoor ze achteraf nauwelijks zichtbaar zijn. De meeste littekentjes zijn een jaar na de ingreep vrijwel onzichtbaar geworden.

11. Wordt liposuctie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Liposuctie heeft zelden een medische noodzaak. Van vergoeding is dan ook vrijwel nooit sprake.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie benen’ een consult inplannen voor een liposuctie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu