fbpx

Liposuctie buik

Heeft u online gezocht op ‘liposuctie buik’? Tegenwoordig is een mooi uiterlijk voor veel mensen van groot belang. Een van de dingen waar veel mensen mee bezig zijn, is dan ook hun gewicht. Bijna iedereen heeft wel een ideaalbeeld van zichzelf en veel mensen hebben er flink wat voor over om dit ideaalbeeld te behalen. Wanneer u op uw gewicht wilt letten en eventueel wilt afvallen, kunt u dit doen door genoeg beweging te krijgen en te letten op uw voeding. Ieder mens is echter anders, en ook het proces van afvallen verschilt per persoon. Terwijl de één binnen een halfjaar vrijwel moeiteloos zijn of haar ideale gewicht bereikt, kan een ander hier een leven lang mee worstelen. Als u altijd al droomde van een strak lichaam, maar veel moeite heeft met afvallen, dan zijn er tegenwoordig tal van oplossingen. Een van deze oplossingen betreft een liposculptuur of liposuctie buik. Hoewel een liposuctie van de buik geen manier is om af te vallen, kan deze behandeling wel het overtollige vet weghalen. Een liposuctie is dan ook zeker een oplossing voor zowel mannen als vrouwen die graag een strakke buik willen hebben. Bij de behandeling wordt het vet bij de buik weg gezogen, waarop uw buikomvang afneemt.

Liposuctie buik.
Liposuctie buik.
Waarom een liposuctie buik?

Niet alleen een liposuctie bij de benen, maar ook een liposuctie buik is erg populair. Het bereiken van een ideaal zelfbeeld kan, zoals eerder aangegeven, voor veel mensen een worsteling zijn. Niet alles hoeft natuurlijk perfect te zijn, maar voor mensen die veel last ondervinden van hun overtollig buikvet is een liposuctie absoluut een optie om te overwegen. Let wel: een dergelijke behandeling wordt meestal alleen uitgevoerd, wanneer u zelf al verscheidene pogingen heeft gedaan tot het slanker maken van uw buik. In bepaalde gevallen zijn regelmatig sporten en gezonde voeding voldoende, maar er zijn natuurlijk veel mensen waarbij dit niet werkt. Voor deze groep mensen is een liposuctie een uitkomst. Want als u zich eraan stoort en onzekerheid u elke dag teistert, zou het zonde zijn als u de rest van uw leven hiermee rondloopt. Het is van belang dat u weer zeker wordt over uw lichaam en dat u zich er weer goed bij voelt. Het is daarnaast ook belangrijk dat u na een liposuctie gezond gaat leven en, indien mogelijk, ook genoeg beweging krijgt. Een liposuctie van de buik is niet per definitie een permanente oplossing; uw levensstijl kan dat wél zijn. Na een behandeling is het namelijk mogelijk dat het overtollige vet weer terugkomt en het is aan u om dat te voorkomen. Buikvet dat verwijderd is, zal normal gesproken niet terug komen.

Kosten liposuctie buik

De kosten voor een liposuctie kunnen sterk variëren, wat evengoed geldt voor de liposuctie buik kosten. Het is altijd verstandig om u goed te oriënteren. U kunt bijvoorbeeld veel geld besparen door de mogelijkheid om eenvoudig verschillende klinieken te vergelijken.

Hoe gaat een liposuctie in zijn werk?

Het woord ‘lipo’ betekent vet en ‘suctie’ duidt op wegzuigen. Dit is dan ook wat er in feite bij de behandeling gebeurt: vet wordt weggezogen. Op een aantal tactische, onopvallende plaatsen op het lichaam zullen kleine incisies worden gemaakt, waar vervolgens een vloeistof wordt ingespoten. Als deze vloeistof inwerkt, komt het vet los van de huid. Vervolgens begint de daadwerkelijke liposuctie. Nadat de behandeling is voltooid, worden de incisies netjes dichtgemaakt door de specialisten. Omdat de huid erg elastisch is en gedurende langere tijd uitgerekt kan zijn geweest, komt het soms voor dat de huid slap gaat hangen. Om die reden wordt een liposuctie van de buik soms gecombineerd met bijvoorbeeld een buikwandcorrectie. Zo bent u verzekerd van een nog mooier eindresultaat. Na de liposuctie wordt vaak ook een zogenaamde ‘drain’ geplaatst, zodat eventueel wondvocht en bloed op een veilige manier kan worden afgevoerd. Deze drain blijft gemiddeld 1 á 2 dagen zitten. Afhankelijk van uw herstel is het de bedoeling dat u nog enkele dagen verblijft in het ziekenhuis.
In Nederland zijn een groot aantal klinieken waar u terecht kunt voor een liposuctie. Een zoekopdracht op het internet levert verschillende aanbieders op. Hoe maakt u uit al deze klinieken de juiste keuze? Kies voor een ervaren en betrouwbare kliniek, kies voor Acura Medisch Centrum.
Gerelateerde onderwerpen:

Liposuctie buik FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie van de buik. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Ben ik geschikt voor een buik liposuctie behandeling?
Liposuctie wordt toegepast bij mannen en vrouwen die over een goede gezondheid beschikken en die realistische verwachtingen hebben van de ingreep. Uw huid dient over voldoende elasticiteit te beschikken en u heeft een normaal BMI. Mensen met overgewicht die denken dat liposuctie een manier is om snel af te vallen, worden doorgaans niet behandeld.

2. Hoe wordt een buik liposuctie toegepast?
De doelstelling van een liposuctie is het plaatselijk opgehoopte vet te verwijderen. Vooraf is met u besproken welk gedeelte van uw buik wordt gecorrigeerd. Voor aanvang van de ingreep wordt het gebied dat behandeld wordt afgetekend en de plaatselijke verdovingen worden aangebracht. De arts maakt meerdere kleine incisies, waar vervolgens een verdovende vloeistof wordt ingespoten. Het vet wordt vloeibaar en met behulp van kleine canules weggezogen. De incisies worden afgeplakt en u krijgt drukkleding aan om zwellingen en blauwe plekken tegen te gaan. De eerste dagen na de behandeling kan er nog wat vloeistof uit de incisies lekken. U kunt de kliniek dezelfde dag verlaten en thuis herstellen.

3. Hoeveel vet wordt er tijdens de ingreep weggezogen?
De hoeveelheid vet die wordt verwijderd met een liposuctie, is persoonlijk en verschilt dus per persoon. Tijdens het intakegesprek kan een arts vrij nauwkeurig aangeven welk resultaat u kunt verwachten. Belangrijk om te weten is dat liposuctie geen behandeling of oplossing is voor obesitas. Vet kan niet oneindig weggezogen worden.

4. Hoe lang duurt de ingreep?
De operatieduur hangt af van de complexiteit van de ingreep en de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. De arts kan u een redelijk nauwkeurige inschatting geven van de behandelduur.

5. Wordt een buik liposuctie onder narcose uitgevoerd?
Nee, liposucties worden doorgaans niet onder volledige narcose uitgevoerd. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving of met een roesje, sedatie. In beide gevallen voelt u geen pijn en verloopt het herstel doorgaans vlotter dan wanneer met volledige narcose zou worden gewerkt. De manier van verdoven wordt tijdens het intakegesprek met u besproken en nader toegelicht.

6. Wat kan ik verwachten aan pijn na de liposuctie?
De verdovingen zorgen ervoor dat u tijdens de liposuctie zelf geen pijn ervaart. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kan napijn optreden. Vaak wordt tijdens de eerste twee dagen na de ingreep behoorlijk wat pijn en ongemak ervaren. De pijn is doorgaans met paracetamol goed onder controle te houden. Uw buik kan zeker 4 tot 8 weken gevoelig en gezwollen zijn. Houdt u langer klachten of is de pijn te hevig, neem dan altijd contact op met de arts.

7. Is het resultaat direct zichtbaar?
Nee, pas na zo’n 8 weken kunt u een eerste voorlopig resultaat verwachten. Veel hangt echter af van de manier waarop uw herstel verloopt. Het eindresultaat kan zo’n 6 tot 9 maanden na de ingreep beoordeeld worden. Uw lichaam is beter in verhouding en de contouren verbeteren. Soms is er sprake van asymmetrie, waardoor een tweede behandeling nodig is.

8. Welke complicaties of bijwerkingen zijn mogelijk bij een buik liposuctie?
Iedere chirurgische ingreep bevat risico’s, dat is voor een liposuctie niet anders. Over het algemeen kan gezegd worden dat de liposuctie een veel toegepaste en relatief veilige ingreep is. Voor, tijdens of na een liposuctie kunt u te maken krijgen met nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing, gevoelloosheid van het behandelde gebied, zwellingen van de huid en asymmetrische resultaten.

9. Komt het verwijderde vet terug op een andere plaats?
Nee, vet dat verwijderd is kan niet terugkomen. U dient na de liposuctie gezond te eten, regelmatig te bewegen en niet te veel in gewicht aan te komen. Op het moment dat u aankomt, worden achtergebleven vetcellen aangespoord zich te ontwikkelen en zich op andere plaatsen te verzamelen.

10. Hoe lang is de downtime na een liposuctie?
Uw buik kan nog een aantal weken gezwollen en gevoelig zijn. De meeste mensen gaan na 1 à 2 weken weer voorzichtig aan het werk. Zware lichamelijke werkzaamheden worden de eerste 6 tot 12 weken zoveel mogelijk afgeraden, omdat het een remmende werking op het herstel kan hebben. Hetzelfde geldt voor intensief sporten. Vraag advies aan de behandelend arts.

11. Zijn de littekens goed zichtbaar?
Als gevolg van de incisies die gemaakt worden, blijven er kleine littekentjes achter. De arts zal deze incisies zoveel mogelijk in bestaande huidplooien aanbrengen. De afmeting van de incisies is klein, gemiddeld 1 à 2 centimeter. Wanneer het littekenweefsel voldoende is hersteld, is er van zichtbare of opvallende littekens nauwelijks sprake.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie buik’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu