fbpx

Liposuctie cellulitis

Overweegt u cellulitis te behandelen door middel van een liposuctie? Cellulitis dat in de volksmond ook bekend is als sinaasappelhuid, wordt gevreesd door veel vrouwen. Het is een huidaandoening die ontstaat door een toename van het aantal vetcellen in uw onderhuids bindweefsel, waardoor de bloedvaten vernauwen. De verminderde doorstroming in combinatie met een verstoorde vochtafvoer laat het bindweefsel verharden. Het resultaat van dit proces is een huid die er bobbelig uitziet met hier en daar wat putjes. De sinaasappelhuid. Verschillende behandelingen zorgen voor een verbetering van de cellulitis. Liposculptuur of liposuctie cellulitis leidt echter niet als vanzelfsprekend tot een verbetering van de sinaasappelhuid.

Liposuctie cellulitis.
Liposuctie cellulitis.
Liposuctie cellulitis behandeling

Hoe storend u uw cellulitis ook ervaart, het komt vaak voor en het is in principe een onschuldig verschijnsel. Wilt u af van de bobbelige huid, dan kunt u verschillende cellulitis behandelingen overwegen. Vaak zijn de resultaten tijdelijk. Liposculptuur is een ingreep waarmee overtollige vetophopingen worden weggezogen. De behandeling kan worden toegepast met het oog op het verminderen van de cellulitis. Onterecht wordt gedacht dat liposuctie cellulitis volledig doet verdwijnen. Dit is namelijk helaas lang niet altijd het geval. Met liposuctie kan cellulitis verminderd worden. Is uw cellulitis een gevolg van een ongezonde levenswijze, dan kan de huidaandoening op termijn terugkeren. Vooraf vindt dan ook altijd een intakegesprek plaats waarbij de voor- en nadelen van een liposculptuur behandeling bij cellulitis worden toegelicht. De arts zal u vertellen dat in sommige gevallen liposuctie cellulitis doet afnemen, maar dat dit niet gebruikelijk is. Liposuctie is een cosmetische ingreep die erop gericht is om uw figuur te verbeteren en niet om de kwaliteit van uw vet te veranderen. Cellulitis wordt veroorzaakt door een veranderde vetstructuur in de zogenaamde bovenste vetlaag. Op het moment dat deze vetlaag door middel van liposuctie wordt weggezogen, is de cellulitis ook weg. Het is vervolgens belangrijk dat u op gewicht blijft en niet aankomt.

Negatief effect liposuctie cellulitis

Het spreekt voor zich dat u niet blij bent met een sinaasappelhuid. U kunt een onzeker gevoel krijgen en die sportieve korte broek of dat leuke zomerse jurkje blijft in de kast liggen. Hier en daar zoekt u informatie over mogelijke behandelingen, de voor- en nadelen die dit met zich meebrengt en de kosten die een cellulitis behandeling heeft. Liposuctie lijkt de aangewezen behandeling om het opgehoopte vet te laten verwijderen. Door wat ervaringsverhalen te lezen, wordt het duidelijk dat liposculptuur cellulitis gedeeltelijk kan laten verdwijnen, maar dat de ingreep zeker ook een negatieve kant kan hebben. In enkele gevallen kan cellulitis toenemen door de liposculptuur. Liposuctie laat kleine littekentjes achter. Na de herstelperiode zijn deze vrijwel onzichtbaar, maar het onderliggende weefsel kan gevoeliger zijn geworden voor de vorming van cellulitis. Als u zich na de behandeling niet houdt aan een verantwoorde, gezonde levenswijze en daarbij onvoldoende beweegt, bestaat de kans dat de cellulitis toeneemt.

Cellulitis zelf verbeteren

Liposuctie is een bekende en succesvolle behandeling om overtollig vet te verwijderen. In tegenstelling tot wat velen denken, wordt cellulitis niet veroorzaakt door het vetpercentage in uw lichaam. Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van de gevreesde sinaasappelhuid. Van een erfelijke factor tot hormonale invloeden en van gewichtsschommelingen tot onvoldoende lichaamsbeweging. In combinatie met een verminderde doorbloeding kan dit cellulitis veroorzaken. Regelmatig wordt cellulitis ook gezien bij vrouwen die te maken hebben met een lipoedeem. Beginnende cellulitis, die korter dan een jaar geleden is ontstaan, kunt u zelf verminderen. Hoe? Het stimuleren en verbeteren van uw bloedcirculatie is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Voldoende beweging en een gezond, afwisselend voedingspatroon dragen hier aan bij. Regelmatig bewegen en sporten draagt op verschillende manieren bij aan uw gezondheid. Wordt de cellulitis hardnekkig en is deze langer dan een jaar aanwezig, dan is verbetering door bewegen vaak niet langer mogelijk en is er u vaak een combinatie met een andere behandeling nodig.

Combinatie aanpak cellulitis

Liposculptuur is een relatief veilige behandeling die in sommige gevallen cellulitis kan verminderen en verbeteren. Overweegt u liposuctie in uw strijd tegen cellulitis? Laat u dan goed voorlichten door een ervaren cosmetisch arts. Liposculptuur is een kostbare behandeling, waarvan u bepaalde verwachtingen heeft. Zonder gedegen voorbereiding kan het resultaat tegenvallen. De garantie dat uw cellulitis wegblijft na liposuctie kan immers niet gegeven worden. Na de ingreep is er voor een mooi resultaat voldoende lichaamsbeweging nodig. Bewegen is het motto. Kies een activiteit uit die u alleen of samen met veel plezier beoefent en geniet weer van die vlotte korte broek of dat zomerse jurkje. Meer informatie over de mogelijkheden om cellulitis te behandelen geven de artsen van Acura Medisch Centrum u graag. Een afspraak maakt u eenvoudig telefonisch of door het onlinecontactformulier in te vullen. In sommige gevallen kan de cryolipolyse behandeling of vet bevriezen een goed alternatief zijn voor de liposuctie behandeling.

Liposuctie cellulitis FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie bij cellulitis. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is cellulitis?
Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een gevolg van een toename van het aantal vetcellen in uw onderhuidse bindweefsels. De bloedcirculatie is minder effectief en ook afvalstoffen worden minder vlot afgevoerd. Deze opeenstapeling van lipiden, vocht en afvalstoffen heeft een verharding van het bindweefsel tot gevolg. Uw huid kan bobbelig worden en daarbij putjes vertonen. Cellulitis uit zich voornamelijk op de bovenbenen en billen, maar is in extreme gevallen ook op de bovenarmen en buik zichtbaar.

2. Hoe wordt cellulitis veroorzaakt?
Cellulitis kent meerdere oorzaken, waaronder erfelijke aanleg. Ook hormonen zijn van invloed op het ontstaan van cellulitis. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat ook zaken als uw levensstijl en eventueel overgewicht cellulitis een kans geven. Regelmatig bewegen is goed voor de bloedcirculatie en het helpt het lichaamsvetpercentage te reduceren. Wees ook bewust van uw kledingkeuze. Te strak zittende kleding kan in combinatie met andere oorzaken cellulitis verergeren.

3. Kan een liposuctie cellulitis oplossen?
Nee, liposuctie kan cellulitis niet oplossen. In sommige gevallen kan de ingreep cellulitis wel verminderen. Er zijn echtere andere cosmetische behandelingsmogelijkheden die veel beter geschikt zijn bij cellulitis dan een ingrijpende liposuctie. Cosmetisch artsen zullen een liposuctie zelden tot nooit adviseren enkel en alleen om cellulitis te behandelen.

4. Wat kan ik zelf doen om cellulitis te voorkomen of verminderen?
Cellulitis kan niet altijd voorkomen worden. Toch kunt u door te kiezen voor een actieve levensstijl en een gezond voedingspatroon cellulitis wel gedeeltelijk beperken. Wanneer de cellulitis zichtbaar is, helpen zowel sporten als diëten niet om de cellulitis te doen verdwijnen. Zorg daarom voor een optimale doorbloeding, waarbij de verschillende afvalstoffen op effectieve wijze verwijderd kunnen worden. Drink dagelijks voldoende water en probeer regelmatig en voldoende te bewegen.

5. Wat kan ik verwachten van een alternatieve behandeling zoals lipomassage?
Lipomassage is speciale manuele massagetechniek die wordt toegepast om de huid te verstevigen, uw contouren te verbeteren en cellulitis gladder te maken. Door het toepassen van lipomassage wordt op de aangedane plaats de doorbloeding gestimuleerd, zodat de aanwezige afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Lipomassage is in sommige gevallen een redelijk effectieve behandeling bij cellulitis.

6. Is een cellulitis behandeling pijnlijk?
Afhankelijk van het soort behandeling die wordt toegepast, kan de huid wat pijnlijk aanvoelen. Dit wordt veroorzaakt door de gevoeligheid van het vastzittende weefsel. Op het moment dat de doorbloeding als gevolg van de behandeling wordt verbeterd, zal ook het gevoel verbeteren en als minder pijnlijk ervaren worden.

7. Hoe kan cellulitis behandeld worden?
Cellulitis kan op verschillende manieren succesvol behandeld worden. Mogelijkheden zijn onder meer liposuctie, lymfedrainage, meso lipolyse, mesotherapie en ultrasound-technologie.

8. Hoe zijn de resultaten die met liposuctie bereikt worden?
Liposuctie is een ingreep waarbij overtollig en opgehoopt vet wordt weggezogen. De resultaten die hiermee bereikt worden, zijn over het algemeen goed en permanent. Cellulitis wordt niet veroorzaakt door een te hoog vetpercentage. Resultaten worden niet gegarandeerd. U dient na de liposuctie voldoende te gaan bewegen en gezond te leven.

9. Zijn er crèmes verkrijgbaar waar cellulitis mee behandeld kan worden?
Cellulitis verdwijnt niet door het gebruik van een crème. Om cellulitis effectief aan te pakken, is het noodzakelijk om de verstoorde lichaamsprocessen op te lossen. Begin het met verbeteren van de doorbloeding, hiervoor kunt u wel gebruik maken van een ondersteunde crème die de doorbloeding en afvoer verbeteren.

10. Is cellulitis tijdelijk of heb ik voor altijd een sinaasappelhuid?
Cellulitis hoeft niet blijvend te zijn en het is mogelijk om er van af te komen. De één moet hier echter meer moeite en inspanning voor doen dan de ander. Wacht niet te lang met het aanpakken van cellulitis. Begin met bewegen, drink voldoende en kies voor gezonde voeding. Hoe effectief de aanpak van cellulitis is, hangt onder meer af van de tijd dat de cellulitis er al zit, de structuur van uw huid en uw algehele gezondheid.

11. Klopt het dat ik af moet vallen om cellulitis te verminderen?
Nee, cellulitis is immers geen opeenstapeling van vetcellen. Het is bewezen dat populaire crashdiëten cellulitis eerder in de hand werken dan dat het voor een effectieve vermindering zorgt. Wees consequent met wat u eet en zorg ervoor dat u voldoende lichaamsbeweging krijgt.

12. Worden behandelingen tegen cellulitis vergoed?
Cosmetische behandelingen worden niet standaard vanuit de basisverzekering vergoed. Soms biedt een aanvullend zorgpakket mogelijkheden. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie cellulitis’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu