fbpx

Liposuctie dijbenen

Overweegt u een liposuctie van de dijbenen? Krijgt u ondanks sporten en een verantwoord voedingspatroon de overtollige vetophopingen op uw dijbenen niet weg? Een liposculptuur of liposuctie dijbenen is een behandeling die uitstekende resultaten biedt. Het ongewenste vet wordt weggezogen en de vorm van uw dijbenen is na de herstelperiode in overeenstemming met uw lichaamsvormen.

Liposuctie dijbenen.
Liposuctie dijbenen.
Mooi gevormde dijbenen na liposculptuur

Dijbenen veroorzaken regelmatig wrijving. De plaatselijke vetophopingen laten de bovenbenen als het ware tegen elkaar aan schuren. Deze schuurplekken kunnen niet alleen pijnlijk zijn, u voelt zich vaak ook daadwerkelijk minder comfortabel op bijvoorbeeld warme dagen. Naast schurende dijbenen zijn er ook vrouwen die het idee van een rijbroek niet aanstaat. Overtollige vetophopingen aan de buitenkant van uw bovenbenen maakt het vinden van een goed zittende broek vrijwel onmogelijk. De verhouding van de bovenbenen en uw taille is niet goed en uw lichaamscontouren worden negatief beïnvloed. Liposuctie van de dijbenen kan uw contouren verbeteren. Wat met sporten en gezond eten vaak helaas niet lukt, maakt liposculptuur wel mogelijk. De cosmetische ingreep rekent af met uw dikke dijbenen en brengt uw lichaam terug in verhouding. Bereid u zelf voor op een zomer waarin rokjes, jurkjes en shorts u weer laten stralen.

Kortdurende liposuctie dijbenen

Liposculptuur is een veelvuldig toegepaste, relatief veilige behandeling waarbij overtollig vet wordt verwijderd. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving of met behulp van sedatie, een roesje. Welke verdovingsmethode bij u wordt toegepast, wordt tijdens het intakegesprek besproken. Nadat de verdoving is ingewerkt, maakt de arts een aantal kleine incisies. Via de incisies wordt verdovende vloeistof ingespoten wat het vet zacht maakt. Vervolgens maken de artsen van Acura Medisch Centrum met het Vasersysteem het vet vloeibaar. Dit systeem werkt met geluidsgolven. Het vloeibare vet kan op effectieve wijze met behulp van fijne canules worden weggezogen. Dit gebeurt op gelijkmatige wijze, waardoor een symmetrisch resultaat wordt nagestreefd. Na de liposuctie van de dijbenen worden de incisies afgeplakt en draagt u een elastische broek. Het doel van deze drukkleding is het tegengaan van zwellingen en blauwe plekken. Kort na de ingreep kunt u de kliniek verlaten en kan het herstel beginnen.

Blijvende resultaten dijbeen liposuctie

De eerste dagen en weken na de liposculptuur van uw bovenbenen kunt u een beurs gevoel hebben. Dit gevoel verbetert vanzelf en u zult zien dat uw lichaamsvormen eveneens verbeteren. Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden, voordat het uiteindelijke resultaat beoordeeld kan worden. De hoeveelheid vet die kan worden verwijderd, hangt onder andere af van de aanwezigheid van de vetophoping, de huidstructuur en de onderliggende weefsellagen. De resultaten van een liposculptuur behandeling zijn bovendien blijvend. De verwijderde vetcellen kunnen niet terugkomen. Dat betekent echter niet dat u stil kunt gaan zitten. Door bewust te kiezen voor een actief leven met daarin voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding blijven de resultaten mooi. U geeft uw vetcellen dan ook geen kans om zich op andere plaatsen uit te laten zetten.

Individuele mogelijkheden

Liposuctie is een veelbelovende behandeling waarbij u permanent van de bereikte resultaten plezier heeft. Acura Medisch Centrum hanteert uiterst competitieve en betaalbare tarieven voor een liposuctie dijbenen. Het is anderzijds een behandeling die niet voor iedereen met ‘te dikke bovenbenen’ geschikt is. Als u alles heeft geprobeerd om de vetophopingen kwijt te raken en daarbij regelmatig sport en verantwoorde voeding eet kan liposuctie wellicht uitkomst bieden. Het is echter geen behandeling als alternatief voor afvallen. U dient over een gezond BMI te beschikken, voordat de ingreep kan worden toegepast. Een behandeling kan in geval van een zwangerschap worden afgeraden. Uw geschiktheid wordt vastgesteld door een cosmetisch arts tijdens een intakegesprek bij de kliniek. Neem naar het gesprek van belang zijnde informatie over uw gezondheid mee. Het kan immers voor komen dat bij gebruik van bepaalde medicijnen de dosis wordt aangepast en/of het gebruik tijdelijk gestopt. Wees open en eerlijk. Hiermee voorkomt u onnodige risico’s op bijvoorbeeld complicaties. De arts geeft u alle belangrijke informatie over de periode voor, tijdens en na de ingreep. U ontvangt handige tips en adviezen die het herstel bevorderen. Stel de vragen die u heeft en verlaat de kliniek met een positief, tevreden gevoel.

Meer weten over liposculptuur van de dijbenen?

Overweegt u iets te laten doen aan uw schurende bovenbenen, maar weet u niet precies wat? Bent u het zat om andere vrouwen rokjes en jurkjes te zien dragen, terwijl die van u in de kast blijven liggen? Laat u vrijblijvend voorlichten over een behandeling die bij u past. Liposuctie kan ook uw lichaamscontouren blijvend verbeteren. Het is een relatief veilige ingreep die wereldwijd succesvol wordt toegepast. Meer weten of een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op met de ervaren medewerkers en artsen van Acura Medisch Centrum. In sommige gevallen is de cryolipolyse behandeling een goed alternatief voor de liposuctie ingreep.

Liposuctie dijbenen FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie van de dijbenen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is een liposuctie bij de dijbenen mogelijk?
Ja. Vet dat zich op uw dijbenen heeft opgehoopt en ondanks sporten en gezond eten niet weg te krijgen is, kan met behulp van liposuctie weggezogen worden. Het overtollige vet wordt weggehaald en uw bovenbenen krijgen betere contouren.

2. Wie komt in aanmerking voor een dijbeen liposuctie?
Overtollig vet kan uw dagelijkse leven op nadelige manier beïnvloeden. Als u ondanks regelmatig bewegen en een gevarieerd, gezond voedingspatroon last heeft van vetophopingen in uw benen, kan een liposuctie wellicht uitkomst bieden. U dient daarvoor over een gezond BMI te beschikken. Liposuctie is geen manier om snel af te vallen. Bovendien dient uw huid voldoende elastisch te zijn.

3. Vindt de ingreep onder algehele narcose plaats?
Nee, liposuctie van de dijbenen is een ingreep die onder lokale verdoving of eventueel met een roesje wordt uitgevoerd. De arts bespreekt de manier van verdoving met u tijdens het intakegesprek.

4. Is liposuctie van de dijbenen een pijnlijke ingreep?
Van de ingreep zelf merkt u, door de verdoving, niets. Het is na afloop van de liposuctie mogelijk dat uw benen licht pijnlijk zijn. Daarnaast zijn blauwe plekken en zwellingen veel voorkomende verschijnselen. De blauwe plekken zullen vanzelf afnemen, al kan hier een aantal weken overheen gaan. In geval van napijn kunt u een paracetamol gebruiken. Als de pijn langere tijd aanhoudt, neem dan contact op met de behandelend arts.

5. Kan ik direct na de ingreep alles weer doen?
Lichaamsbeweging is belangrijk na de liposuctie, maar u dient dit langzaam op te bouwen. Inspannende werkzaamheden worden de eerste 2 weken afgeraden. Intensief sporten doet u de eerste 6 weken na de liposuctie nog niet. Hervat uw werkzaamheden en andere activiteiten in overleg met de arts. Het duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden voordat uw lichaam volledig is hersteld van de ingreep.

6. Wat kan ik van het herstel verwachten?
Liposuctie van de dijbenen is een behoorlijke invasieve ingreep, met een relatief lange herstelperiode. U moet rekening houden met het feit dat na de liposuctie op uw benen blauwe plekken en zwellingen zichtbaar zijn. Om het herstel te bevorderen, is het dag en nacht dragen van drukkleding noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat de verschillende huidlagen beter aan elkaar kleven en het herstel vlotter verloopt. Sommige mensen die een liposuctie ondergaan ervaren de eerste maanden gevoelloosheid in de benen, dit is meestal tijdelijk.

7. Met welke complicaties en bijwerkingen moet ik rekening houden?
Liposuctie is een relatief veilige ingreep, die doorgaans geen complicaties veroorzaakt. Toch bestaat er altijd een zeker risico op onder meer trombose of een infectie. Bekende complicaties na een liposuctie zijn onder meer infecties van het behandelde gebied, asymmetrische resultaten, ontstoken bloedvaten en een onregelmatige huidoppervlakte. Een enkele keer komt het voor dat de liposuctie opnieuw gedaan moet worden.

8. Welke resultaten kan ik van een dijbeen liposuctie verwachten?
Het eindresultaat van de ingreep wordt pas 3 tot 6 maanden na de liposuctie beoordeeld. Uw benen en huid hebben tijd nodig om te herstellen en genezen. Uw benen krijgen verbeterde contouren, en de lichaamsverhoudingen worden hersteld.

9. Zijn liposuctie resultaten permanent?
Ja. De vetcellen die tijdens een liposuctie behandeling worden weggezogen, en dus verwijderd, kunnen niet meer terugkomen. Wel is het zo dat als u veel in gewicht aankomt, achtergebleven vetcellen zich weer kunnen ontwikkelen. Bewust leven met daarbij een verantwoord voedingspatroon en regelmatig bewegen zijn van belang om het bereikte resultaat te behouden.

10. Laat een liposuctie zichtbare littekens achter?
De incisies die gemaakt worden zijn relatief klein en vaak niet groter dan 1 à 2 centimeter. Artsen maken de incisies bovendien zoveel mogelijk in een huidplooi, waardoor ze achteraf vrijwel onzichtbaar zijn.

11. Hoeveel kost een dijbeen liposuctie?
Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Liposuctie één zone€ 1.295
+ tweede zone€ 695
+ derde en elke volgende zone€ 595
Afhankelijk van het aantal zones dat bij u wordt behandeld kan de prijs veranderen. U ontvangt een persoonlijke prijsopgave tijdens een intakegesprek, nadat een cosmetisch arts uw geschiktheid heeft beoordeeld en een advies heeft gegeven over de lichaamszones die behandeld kunnen worden.

12. Is het mogelijk om de kosten van de belastingaangifte af te trekken?
Medische kosten die u zelf betaalt, kunnen met in achtneming van bepaalde voorwaarden van uw jaarlijkse belastingaangifte afgetrokken worden. Laat u vooraf informeren door een belastingconsulent, deze kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke documentatie en facturen u moet kunnen overleggen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie dijbenen’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu