fbpx

Liposuctie enkels

Overweegt u een liposuctie van de enkels? Slanke, mooi gevormde enkels. Helaas is niet iedereen hiermee gezegend. Toch zijn mooi gevormde enkels wel voor bijna iedereen bereikbaar. Heeft u te maken met plaatselijke vetophopingen rondom uw enkels? Een liposculptuur of liposuctie van de enkels brengt het dragen van pumps weer binnen handbereik. Enkels die gezien mogen worden, zijn niet langer een droom. Liposuctie verandert uw droom in realiteit.

Liposuctie enkels.
Liposuctie enkels.
Vet rond de enkels verwijderen

Een teveel aan vet rond de enkels laat zich meestal niet één, twee, drie oplossen. Het ontstaan van deze plaatselijke vetophopingen wordt niet alleen beïnvloed door uw lichaamsgewicht. Ook hormonen en erfelijke invloeden spelen hierbij een rol. Laten het nu ook net deze invloeden zijn, die zich niet zomaar laten beïnvloeden. Ondanks gezond, verantwoord eten en regelmatig sporten verdwijnen deze vetophopingen niet. Vet rond de enkels verwijderen kan met liposculptuur. Liposuctie enkels is voor velen een geschikte behandeling die goede, blijvende resultaten biedt. Ontsierende, dikke enkels, bij veel vrouwen ook wel bekend als ‘cankles’, kunnen met behulp van liposuctie tot het verleden gaan behoren. Deze relatief veilige ingreep is kortdurend en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Behandeling liposuctie enkels

Om de liposculptuur uit te kunnen voeren, worden enkele kleine incisies gemaakt. Hier wordt een verdovende vloeistof ingespoten. Nadat de verdoving is ingewerkt, wordt het vet vloeibaar gemaakt met het Vasersysteem. Kleine canules worden via de incisies naar binnen geschoven en zuigen zo het vloeibare vet optimaal af. Na het verwijderen van het vet worden de incisies afgeplakt en het behandelde gebied, de enkels, met drukverband verbonden. Blauwe plekken en zwellingen worden zoveel mogelijk voorkomen door het dragen van een bandage en/of elastische kousen. Na de liposculptuur is het normaal dat u stijf bent en een beurs gevoel ervaart. De eerste uren kan er nog sprake zijn van vloeistof die uit de incisies lekt. Dit neemt vanzelf af. Eventuele napijn kunt u bestrijden met een paracetamol. Ondanks het feit dat u een liposculptuur aan de enkels heeft ondergaan, is het belangrijk om voorzichtig in beweging te blijven. Het spreekt voor zich dat u het de eerste dagen na de ingreep rustig aan doet en overtollige belasting vermijdt. In overleg met de cosmetisch arts kunt u na ongeveer een week tot tien dagen uw werkzaamheden weer hervatten.

Resultaten en vooruitzichten liposculptuur enkels

Na de liposculptuur behandeling heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen. Na een paar dagen zijn de eerste verbeteringen zichtbaar en krijgen uw enkels meer vorm. Volledige resultaten worden na drie tot zes maanden bereikt. In de tussenliggende periode trekt uw huid zich strak en worden uw mooi gevormde enkels zichtbaar. De resultaten van de liposuctie hangen ook sterk af van uw wensen en verwachtingen. Tijdens een intakegesprek legt de cosmetisch arts uit wat u kunt verwachten van een liposuctie behandeling en krijgt u voorbeelden te zien van resultaten die bereikt zijn.

Liposuctie enkels prijs

Net zoals andere cosmetische ingrepen kent een liposculptuur een specifiek prijskaartje. Acura Medisch Centrum biedt een betaalbare liposuctie ingreep aan. De prijzen zijn daarbij competitief en bovendien compleet. U ontvangt een persoonlijke prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Achteraf wordt u niet met onaangename verrassingen en extra bijkomende kosten geconfronteerd. Acura Medisch Centrum heeft bewust gekozen voor betaalbare prijzen. Zorgverzekeraars vergoeden kosten voor cosmetische ingrepen zelden. De drempel om dan voor een figuur verbeterende ingreep te kiezen is soms net te hoog. De tarieven maken de behandeling toegankelijk en geven u de kans om weer met zelfvertrouwen uw enkels te tonen. Pumps, vrolijke zomerschoenen en blote voeten krijgen een kans om gezien te worden. Wist u trouwens dat het mogelijk is om een liposculptuur behandeling in termijnen te betalen? Dankzij een vertrouwde samenwerking met een kredietverstrekker kunt u de gewenste behandeling ondergaan, zonder dat u het volledige bedrag in een keer hoeft te betalen. Uiteraard bent u de kredietmaatschappij wel rente en soms ook nog andere bijkomende kosten verschuldigd.

Is een enkel liposuctie ook iets voor u?

Heeft u ook moeite om pumps te dragen? Loopt u niet graag op blote voeten, omdat uw dikke enkels dan zo in het oog springen? Raakt u die overtollige vetophopingen ondanks sporten niet kwijt? Wellicht dat een liposuctie het vervelende overtollige vet rondom uw enkels voorgoed verwijdert. Laat u vrijblijvend voorlichten over de behandelmogelijkheden en de resultaten die in uw situatie bereikt kunnen worden. De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum hebben ervaring met het uitvoeren van de succesvolle liposuctie techniek en helpen u graag verder. Tijdens het gesprek heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen en voor en na foto’s te bekijken. Wilt u een afspraak maken? U kunt de kliniek zowel telefonisch als via e-mail bereiken. In sommige gevallen is de cryolipolyse behandeling een goed alternatief voor de liposuctie ingreep.

Liposuctie enkels FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie van de enkels. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is enkel liposuctie een veel toegepaste behandeling?
Doorgaans worden uw benen ter hoogte van de enkels slanker, waardoor uw benen een mooie vorm krijgen. Bij sommige mensen, voornamelijk vrouwen, loopt de kuit echter direct over in de voet en is er van een mooie vorm geen sprake. ‘Cankles’ is de een veel gehoorde benaming voor deze enkelvorm. Vaak is het erfelijk bepaald en heeft het weinig met (over)gewicht te maken. Liposuctie is een regelmatig toegepaste behandeling om de enkels een mooiere vorm te geven.

2. Hoe ontstaan cankles of dikke enkels en hoe kom ik ervan af?
Cankles, een directe overgang van de kuit en het onderbeen in de voet, zijn bij de meeste mensen erfelijk bepaald. Een enkele keer is het een gevolg van hart- en/of nier falen. Merkt u dat u last heeft van gezwollen enkels en het vasthouden van vocht verspreid over uw lichaam, dan doet u er verstandig aan om een arts te raadplegen. Regelmatig wordt hiermee een serieus probleem of een aandoening tijdig opgespoord en kan een gerichte behandeling opgestart worden.

3. Wordt een enkel liposuctie onder narcose uitgevoerd?
Nee, voor de ingreep wordt gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving en/of sedatie. Dit is minder ingrijpend voor uw lichaam en het beperkt de herstelperiode.

4. Wat kan ik verwachten van een liposuctie van de enkels?
De arts maakt een aantal kleine incisies in het gebied dat behandeld wordt. Via de incisies wordt een verdovende vloeistof ingespoten die na zo’n 20 minuten is ingewerkt. Het overtollige vet wordt door middel van canules weggezogen en de incisies worden afgeplakt. Het is niet ondenkbaar of vreemd dat er in de dagen na de liposuctie nog wat vloeistof uit de wondjes lekt. Na afloop van de liposuctie draagt u therapeutische elastische kousen die zowel zwellingen als blauwe plekken tegengaan.

5. Hoeveel vet wordt er van mijn enkels verwijderd?
Liposuctie is een behandeling die voor iedereen anders is. Opgehoopt hardnekkig vet kan worden verwijderd, waardoor uw enkels een mooiere vorm krijgen. Vet kan echter niet oneindig worden weggezogen. Tijdens een consult kan een cosmetisch arts aangeven hoeveel vet, voor een mooi resultaat, bij u verwijderd kan worden.

6. Is een liposuctie van de enkels pijnlijk?
De dagen na de ingreep kunt u een beurs, pijnlijk en gezwollen gevoel ervaren. Eventueel kunt u een pijnstiller gebruiken om de napijn onder controle te houden.

7. Wat kan en mag ik doen na een liposuctie?
Het is belangrijk om niet stil te gaan zitten. Voorzichtig en langzaam bewegen komt zowel het herstel als het resultaat ten goede. Draag de elastische kousen zolang de arts u dit adviseert. Zware lichamelijke werkzaamheden en intensief sporten dient u de eerste tijd op een laag pitje te zetten. Overige activiteiten kunnen doorgaans na 1 à 2 weken hervat worden. Luister naar uw lichaam en overhaast niets.

8. Is er een kans dat het vet later terugkomt?
Nee, de verwijderde vetcellen kunnen niet terugkomen. Toch is het belangrijk om na de liposuctie te blijven bewegen en niet te veel aan te komen. Een gewichtstoename kan achtergebleven vetcellen aansporen zich op andere plaatsen te ontwikkelen, waardoor mogelijk nieuwe vetophopingen ontstaan.

9. Hoe lang duurt een enkel liposuctie?
De ingreep duurt gemiddeld zo’n 1,5 tot 2,5 uur. Dit hangt af van de complexiteit van de liposuctie.

10. Kan ik afvallen door middel van liposuctie?
Nee, liposuctie is geen manier om snel wat gewicht te verliezen. De ingreep wordt alleen toegepast bij mensen die een normaal BMI hebben en die ondanks gezond leven en regelmatig bewegen te maken hebben met hardnekkige vetophopingen.

11. Hoeveel kost een enkel liposuctie?
De kosten voor een liposuctie hangen af van het aantal lichaamszones dat bij u behandeld wordt. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Liposuctie één zone€ 1.295
+ tweede zone€ 695
+ derde en elke volgende zone€ 595

Laat u meerdere zones behandelen, dan zal de prijs ook hoger zijn. De kosten per zone worden echter juist lager.

12. Is vergoeding van de kosten mogelijk?
Cosmetische behandelingen, waaronder liposuctie, worden vanuit de basisverzekering niet vergoed. Zeker als u de ingreep om cosmetische redenen uit laat voeren, zijn de kosten voor eigen rekening. Pas als er aantoonbaar sprake is van een medische noodzaak en er geen andere oplossing beschikbaar is, is een gedeeltelijke kostenvergoeding soms mogelijk. U kunt een en ander nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

13. Kan ik de kosten van de belasting aftrekken?
Medische kosten aftrekken van de belastingen is mogelijk. Hier zijn voorwaarden, die regelmatig kunnen wijzigen, aan verbonden. Laat u informeren door een belastingconsulent.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie enkels’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu