fbpx

Liposuctie hals

Overweegt u een liposuctie van de hals? Niemand staat te springen bij een storende onderkin. Veroudering en huidverslapping geven uw gezicht een oudere uitstraling en daar komt dan bij sommigen ook nog een dubbele kin bij. U probeert er alles aan te doen om de kin weg te krijgen, maar soms helpt sporten en gezond eten niet. Het overtollige vet is hardnekkig en laat zich niet zomaar verwijderen. Liposculptuur of hals liposuctie is een relatief veilige behandeling waarmee u de onderkin succesvol te lijf kunt gaan.

Liposuctie hals.
Liposuctie hals.
Liposuctie hals en onderkin

Diverse factoren zijn van invloed op het ontstaan van een onderkin. Het meest voor de hand liggende feit is ouder worden. Ouder worden doen we allemaal. Alleen zijn niet bij iedereen de tekenen van het ouder worden zichtbaar door het uitzakken van de huid. Uw huid verliest in de loop der jaren elasticiteit waardoor uw hals gaat uitzakken en een onderkin kan ontstaan. Zowel mannen als vrouwen storen zich hier aan en zoeken naar mogelijkheden om weer een jeugdige uitstraling te hebben. Als sporten, gezond leven en speciale oefeningen niet helpen dan kan een behandeling zoals een hals liposculptuur of liposuctie hals uitkomst bieden. Vaak gaat er een lange periode van onzekerheid en stress aan een cosmetische behandeling vooraf. Het is een ingrijpende beslissing en bovendien een ingreep die u niet dagelijks uit laat voeren. Het succes van een hals liposculptuur zit in het juiste verwachtingspatroon en de ervaring van de arts die de behandeling uitvoert.

Mooie halslijn met liposuctie hals

Niets is zo persoonlijk als een hals liposuctie. Iedereen heeft andere verwachtingen en deze kunt u tijdens een intakegesprek naar voren brengen. Een cosmetisch arts bespreekt met u graag de mogelijkheden, zodat u een goed beeld krijgt van hetgeen liposuctie voor uw hals kan betekenen. De huid in het te behandelen gebied moet nog voldoende elastisch zijn om voor liposuctie in aanmerking te komen. Is dit niet het geval dan kan een arts u een andere behandeling zoals een halslift adviseren. Afhankelijk van de mogelijkheden die passen bij uw situatie stelt de arts een behandelplan op en worden zowel de voor- als nadelen van de liposuctie hals met u besproken. Overigens is liposuctie een uiterst veilige ingreep die uitstekende resultaten biedt. Toch kan er sprake zijn van tijdelijke bijwerkingen waaronder blauwe plekken en zwellingen. De eventuele risico’s van de liposculptuur worden uitvoerig besproken tijdens het intakegesprek.

Kortdurende ingreep liposculptuur hals

De liposculptuur zelf wordt nauwkeurig gepland. Voorafgaand aan de ingreep wordt uw huid afgetekend en neemt de arts het behandelplan nogmaals door. Vervolgens volgt er een lichte sedatie. Via een aantal kleine incisies wordt verdovende vloeistof ingespoten. Met behulp van het Vasersysteem worden de vetcellen vloeibaar gemaakt, waarna ze met een kleine canule worden afgezogen. De incisies zijn zo klein dat hechten vaak niet wordt gedaan, waardoor een mooiere genezing wordt bereikt, afplakken is voldoende. Kort na de ingreep kan er nog vloeistof uit de incisies lekken. Maakt u zich hierover geen zorgen, dit is tijdelijk en een normaal verschijnsel na een hals liposculptuur. Om zwellingen zoveel mogelijk te beperken draagt u de eerste week na de ingreep een bandage. Uw huid krijgt zo de kans optimaal te herstellen en de huidlagen kunnen aan elkaar kleven. U kunt al snel uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden hervatten. De behandelend cosmetisch arts geeft u hierover meer informatie.

Blijvende resultaten hals liposculptuur

Liposuctie resultaten van de hals zijn niet onmiddellijk na de ingreep zichtbaar. Een eerste verbetering wordt duidelijk als de zwellingen beginnen weg te trekken. Voordat het uiteindelijke resultaat is bereikt, zijn drie tot zes maanden verstreken. U heeft een strakke halslijn en van een onderkin is geen sprake meer. Liposuctie geeft blijvende resultaten. Dat neemt niet weg dat het verouderingsproces gewoon door gaat, dit kan helaas niet gestopt worden. Als u bewust leeft met daarbij een verantwoord voedingspatroon en geen grote gewichtsschommelingen dan blijven de resultaten mooi. De verwijderde vetcellen komen immers niet terug.

Is een liposuctie van de hals ook iets voor u?

Stoort u zich aan een afgezakte huid in uw hals? Krijgt u het overtollige vet in de halsstreek ondanks sporten en gezond eten niet weg? Bent u benieuwd wat een liposculptuur u te bieden heeft? Acura Medisch Centrum staat bekend om uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de hoge mate van zorg- en dienstverlening. Zowel de behandelend artsen als de professionele medewerkers heten u van harte welkom in de kliniek voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt rekenen op een grote mate van discretie in combinatie met uitstekende liposuctie resultaten. Meer weten? Een afspraak maakt u snel telefonisch of door het onlinecontactformulier in te vullen. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie hals’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie hals – FAQ

1. Wat moet ik weten voor liposuctie aan de hals?

De arts verstrekt alle details om u te helpen bij de voorbereiding op hals liposuctie. Het wordt aanbevolen om het gebruik van bepaalde medicijnen en voedingssupplementen te stoppen in aanloop naar de liposuctie behandeling. Dit is vooral het geval als de arts denkt dat de medicatie van invloed is op uw herstel.

2. Wat kan er misgaan bij hals liposuctie?

Pijn, zwellingen, bloeduitstortingen en infecties behoren tot meest voorkomende bijwerkingen die gepaard gaan met liposuctie aan de hals. Bijwerkingen als roodheid en irritaties zijn normaal en genezen vanzelf. De ergste zwellingen nemen in de weken na de behandeling geleidelijk af. Ernstige complicaties zijn zeldzaam, denk bijvoorbeeld aan een vetembolie, gevoelsverandering of zenuwbeschadiging.

3. Kan ik gewoon eten en kauwen na hals liposuctie?

Omdat kauwen gevoelig kan zijn, is het beter om vlak na de behandeling geen harde voedingsmiddelen te nuttigen en vooral voor vloeibaar te kiezen. Fruitsmoothies, voedingsshakes en bouillon helpen bij een vlot herstel en het bereiken van het gewenste resultaat.

4. Is liposuctie aan de hals de moeite waard?

Hals liposuctie is effectief in het verminderen van vet onder de kin en in de hals, waardoor een sierlijke vorm ontstaat. Er bestaat even zo goed niet iets als de perfecte operatie.

5. Is hals liposuctie gevaarlijk?

Liposuctie wordt als veilig en effectief beschouwd, waarbij alleen plaatselijke verdovingen en kleine incisies worden gebruikt. Aangezien het een medische ingreep is, zijn er risico’s aan de behandeling verbonden. Als u de aanwijzingen van de arts opvolgt is de kans klein dat u hiermee te maken krijgt.

6. Kan ik op mijn zij slapen na hals liposuctie?

Slapen op uw buik of zij oefenen druk uit op het behandelgebied, wat kan leiden tot slechte wondgenezing en littekenvorming. Slaap met uw bovenlichaam in een verhoogde positie. Zo bevordert u de doorbloeding en worden zwellingen en vochtophopingen geminimaliseerd.

7. Verslapt mijn huid na liposuctie aan de hals?

Hals liposuctie verwijdert het opgestapelde vet in een keer en niet langzaam. Dit kan leiden tot een losse, verslapte huid in de hals. Als uw huid nog voldoende elastisch is, verstrakt deze in de dagen en weken na de liposuctie. Hoe snel en strak uw huid wordt, hangt af van de natuurlijke rekbaarheid.

8. Wat zijn de nadelen van hals liposuctie?

Het is niet ongebruikelijk om ongeveer drie weken een ongemakkelijk gevoel in uw hals te ervaren. Uw huid en de weefsellagen passen zich aan en komen tot rust. Bijwerkingen zoals zwellingen en bloeduitstortingen zijn enkele weken opvallend aanwezig. Een enkele keer ervaart iemand een veranderd gevoel in de hals. Het duurt enige tijd voordat de resultaten zichtbaar zijn.

9. Mag ik mijn hals koelen na liposuctie?

Artsen adviseren om de eerste 24 tot 48 uur koude kompressen te gebruiken om de zwellingen zoveel mogelijk te beperken. Koel volgens advies.

10. Werkt hals liposuctie altijd?

De opgehoopte vetcellen worden permanent verwijderd, terwijl onontwikkelde vetcellen in de halsstreek achterblijven. Deze vetcellen zijn in staat om vet op te slaan en zich te ontwikkelen als u later in gewicht aankomt. Probeer na de liposuctie op gewicht te blijven en uw nieuwe lichaamscontouren te behouden. Liposuctie is een prima behandeling voor gezonde mensen met een verantwoorde BMI-waarde.

11. Is hals massage mogelijk na liposuctie?

Door de aanwezige zwellingen lijkt het alsof er na de liposuctie niets is veranderd, dit is niet het geval. Zachte massagebewegingen helpen om de zwellingen te verminderen en een gunstiger resultaat te behalen. Wees voorzichtig met druk uitoefenen in het behandelgebied en kies pas na overleg met de arts voor een massage.

12. Mag ik sporten na liposuctie?

Tijdens de herstelperiode is het belangrijk om uw lichaam tijd te geven om te herstellen. Bedrust is niet nodig en u krijgt het advies om vooral in beweging te blijven. Intensief sporten wordt tot zes weken na de ingreep afgeraden.

13. Komt mijn onderkin terug na liposuctie?

Hals liposuctie is een behandeling met een laag risico en positieve resultaten. Het kan een onderkin permanent verwijderen door het opgehoopte vet weg te zuigen. Verwijderde vetcellen zijn voorgoed weg. Wanneer u relatief veel in gewicht aankomt kunnen nieuwe vetophopingen ontstaan en kan nieuw vet zich opslaan onder uw kin.

14. Wat moet ik dragen na hals liposuctie?

Zoals bij andere cosmetische ingrepen is de herstelfase belangrijk voor een optimaal resultaat. Na een liposuctie behandeling krijgt u het advies om compressiekleding en/of verband te dragen om de zwellingen te verminderen. De eerste weken draagt u de drukkleding dag en nacht. Als de herstelperiode vordert, neemt deze frequentie af.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu