fbpx

Liposuctie heupen

Heupen zijn met name bij vrouwen probleemgebieden als het gaat om ongewenste vetophopingen. Frustraties en een ontevreden gevoel kunnen optreden. U sport en beweegt regelmatig en toch wordt u geconfronteerd met vet op de heupen. Liposuctie heupen kan u van uw vetophoping op dit gebied af helpen. Tijdens de ingreep wordt een teveel aan vet weggezogen en uw heupen krijgen mooiere contouren.

Liposuctie heupen?
Liposuctie heupen?
Overtollig vet met liposuctie heupen verwijderen

Veel vrouwen hebben te kampen met brede heupen die niet passen bij een slanke taille. Ondanks een gezond voedingspatroon in combinatie met voldoende sport en beweging krijgt u het vet niet van uw heupen. Dit kan gedeeltelijk erfelijk bepaald zijn en daarnaast spelen ook uw hormonen een rol bij het uit model raken van uw heupen. U kunt het overtollig vet op uw heupen met behulp van een liposuctie behandeling laten wegzuigen. Het resultaat kan blijvend zijn als u zich naderhand ook aan een gezonde levensstijl houdt en daarbij genoeg beweegt.

Liposuctie heupen, het eerste consult

In de oriënteringsfase kunt u een intakegesprek bij een chirurg inplannen en zichzelf inlezen door informatie en liposuctie ervaringsverhalen van lotgenoten te lezen. Gedurende het eerste consult krijgt u uitgelegd wat een liposuctie van de heupen inhoudt en wat u als resultaat mag verwachten. De arts stelt vragen over uw wensen, uw gezondheidstoestand en uw medische verleden. Het is belangrijk om het gebruik van medicijnen en eventuele eerdere operaties te melden. U wordt in de gelegenheid gesteld om al uw vragen te stellen. Na afloop van het consult weet u of liposuctie heupen de behandeling is die voor u geschikt is en wat de kosten van de volledige behandeling zijn. Het eerste consult is bij Acura Medisch Centrum gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe ziet de ingreep zelf eruit, vet wegzuigen van de heupen?

De liposuctie van de heupen wordt voorafgegaan door een gesprek met de chirurg. Tijdens het gesprek worden de plaatsen op de heupen gemarkeerd die behandeld zullen worden. Vervolgens worden met behulp van injecties plaatselijke verdovingen toegediend. Een aantal kleine incisies worden er hierna gemaakt. Het is via deze incisies dat de tumescente vloeistof wordt ingespoten. Deze verdovingsvloeistof heeft een inwerktijd van gemiddeld 20 tot 30 minuten. Met behulp van een vibrerende canule verwijdert de chirurg de zachte en vloeibaar gemaakte vetcellen. Na de ingreep kunt u zelf zien hoeveel vet is verwijderd.
Na de ingreep rust u uit en mag u dezelfde dag de kliniek weer verlaten. Het is belangrijk om te weten dat een liposuctie een chirurgische ingreep is waar een kleine kans op complicaties zijn. Er zijn altijd risico’s verbonden aan een cosmetische ingreep. Liposuctie is een vaak uitgevoerde behandeling en ernstige complicaties zijn zeldzaam. Het is belangrijk om in de dagen na de liposuctie de richtlijnen die u van de chirurg ontvangt zo goed mogelijk op te volgen. De nazorg is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Na de behandeling krijgt u van Acura Medisch Centrum een telefoonnummer waar u terecht kunt met vragen en in geval van nabloedingen of andere complicaties. De kliniek zelf neemt 1 à 2 dagen na de ingreep ook zelf contact met u op om te informeren naar uw herstel.

Liposuctie heupen FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie van de heupen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Wanneer wordt een heup liposuctie toegepast?
Opgehoopt vet op de heupen kan de contouren en verhouding van uw lichaam verstoren. Dit kan u belemmeren in uw dagelijkse leven. Met behulp van liposuctie wordt het overmatige vet weggezogen, waardoor uw lichaam beter in verhouding is. Liposuctie is niet geschikt om snel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. De behandeling is bedoeld om vet, dat zich ondanks regelmatig sporten niet laat verwijderen, weg te zuigen.
2. Hoe verloopt liposuctie heupen?
Het gebied dat behandeld wordt, wordt door de arts eerst afgetekend en na de sedatie worden kleine incisies gemaakt. Via deze insneden wordt een verdovingsmiddel ingespoten, waardoor het vet makkelijker te verwijderen is. Als het middel is ingewerkt, worden canules ingebracht om het vet weg te zuigen. De behandeling wordt onder sedatie uitgevoerd. Het kan gebeuren dat de arts u tijdens de ingreep vraagt om van houding te veranderen. Hierdoor kan het opgehoopte vet op optimale manier verwijderd worden en wordt een beter resultaat bereikt.
3. Is een liposuctie van de heupen een pijnlijke behandeling?
Nee, door de verdoving voelt u geen pijn. Het inspuiten van de verdovende vloeistof kan een wat ongemakkelijk, drukkend gevoel geven. Na afloop kunt u een beurs en pijnlijk gevoel hebben. Om de pijn onder controle te houden kunt u paracetamol gebruiken. Het pijnlijke gevoel houdt soms een aantal dagen aan en wordt daarna minder.
4. Hoe zie ik eruit na de liposuctie?
Het behandelde gebied is gezwollen, blauw en rood verkleurd. U draagt drukkleding om zwellingen tegen te gaan. Het is belangrijk om de drukkleding dag en nacht te dragen. Dit doet u zolang de arts dit adviseert. Schaf meerdere setjes van de kleding aan, zodat u regelmatig kunt verschonen. Zowel de verkleuringen als de zwellingen houden een aantal weken aan en nemen langzaam af.
5. Wanneer kan ik weer aan het werk na een liposuctie?
De eerste dagen doet u rustig aan, al is het niet de bedoeling dat u stil blijft zitten. Wandelen en lichte huishoudelijke klusjes zijn prima om in beweging te blijven. Al na een week gaan de meeste mensen weer aan het werk, al hangt dat wel van het soort werkzaamheden af. Zware lichamelijke werkzaamheden stelt u nog even uit. Datzelfde geldt voor intensief sporten. Luister goed naar uw lichaam en overhaast niets.
6. Welke risico’s heeft een heup liposuctie?
Liposuctie is een relatief veilige ingreep die frequent wordt toegepast. Door het gebruik van fijnere naalden en canules wordt het vet op precieze wijze verwijderd, zonder dat daarvoor een volledige risicovolle narcose nodig is. De herstelperiode is relatief kort, waardoor de kans op complicaties verder wordt beperkt. De kleine incisies laten minuscule, vrijwel onzichtbare littekens achter. Ondanks de bewezen veiligheid blijft het een chirurgische ingreep waar algemene operatie risico’s aan zijn verbonden. De meest bekende bijwerkingen zijn blauwe plekken, zwellingen, gevoelloosheid, allergische reacties en infecties.
7. Helpt een heup liposuctie tegen cellulitis?
Nee, helaas niet. Liposuctie kan in sommige gevallen cellulitis verminderen, maar het is geen oplossing die enkel en alleen bij cellulitis wordt toegepast. Cellulitis is iets anders dan een hardnekkige vetophoping. Als u een liposuctie op de heupen toe laat passen, kan eventuele cellulitis wel verbeteren.
8. Hoe herstelt mijn huid na een liposuctie behandeling?
Om voor liposuctie in aanmerking te komen, dient uw huid over voldoende elasticiteit te beschikken. Na de ingreep zal de huid dan vanzelf strak trekken. De verfijnde techniek en de verdovende vloeistoffen zorgen ervoor dat de onderliggende spieren niet beschadigd worden en de huid niet afzakt. Uw huid herstelt doorgaans vlot van de liposuctie.
9. Is er een leeftijdsgrens voor een heup liposuctie?
Liposuctie wordt niet bij minderjarigen toegepast. Van een bovengrens is geen sprake. Zolang u in goede gezondheid verkeert en uw huid voldoende elastisch is, kan de ingreep in principe worden toegepast. Het komt voor dat de behandelend arts een aantal aanvullende preoperatieve onderzoeken adviseert.

10. Hoe lang duurt het, voordat het resultaat optimaal is?
Direct na de ingreep is al lichte verbetering zichtbaar. Door de blauwe plekken en zwellingen is dat niet gelijk aan het eindresultaat. Resultaten ontwikkelen en verbeteren zich gedurende de maanden die volgen op de ingreep. Gemiddeld wordt het eindresultaat na 6 tot 9 maanden beoordeeld.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie heupen’ een consult inplannen voor een liposuctie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu