fbpx

Liposuctie kaaklijn

Overweegt u een liposuctie van de kaaklijn? Een strakke kaaklijn geeft u een jeugdige, frisse uitstraling. Met het verstrijken van de jaren wordt uw kaaklijn echter minder strak en kunnen door een mindere huidelasticiteit hamsterwangen en een onderkin ontstaan. Uw gezicht ziet er vermoeider en ouder uit. Als u zich hieraan stoort en uw gezichtscontouren wilt verbeteren kan een liposculptuur of liposuctie kaaklijn uitkomst bieden. Uw onderkin wordt verwijderd en uw kaaklijn is na de behandeling weer strak en jeugdig.

Liposuctie kaaklijn.
Liposuctie kaaklijn.
Hamsterwangen en onderkin verwijderen met liposuctie kaaklijn

Vetcellen hebben de gewoonte zich op te hopen op bepaalde lichaamsdelen. Zowel uw buik, bovenbenen, heupen, billen, borsten, knieën en enkels zijn voor vetophopingen geliefde plaatsen. Ook in uw gelaat kan vet zich ophopen. Zowel bij de kaaklijn als de hals neemt het vet toe, terwijl het op plaatsen als de jukbeenderen afneemt. In combinatie met een verslappende huid ontstaan zogenaamde hamsterwangen en verdwijnt uw strakke kaaklijn. In ruil daarvoor krijgt u een dubbele kin. Uw kaaklijn kan met liposculptuur verbeterd worden. De behandeling houdt meer in dan het afzuigen van overtollig vet, ook uw huid trekt samen. Dit komt door het toepassen van de Vaser techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het vet met behulp van geluidsgolven vloeibaar wordt gemaakt. De sonde die wordt gebruikt geeft warmte af waardoor uw huid krimpt en strakker wordt.

Vasersysteem voor een succesvolle liposuctie kaaklijn

Uw kaaklijn wordt strakker gemaakt door liposuctie met het Vasersysteem, waarmee het vet op efficiënte wijze wordt verwijderd. Voor de liposuctie van de kaaklijn wordt u plaatselijk verdoofd of is er sprake van lichte sedatie. Via een aantal kleine incisies, 2 tot 4 mm, wordt verdovende vloeistof ingespoten. Daarna wordt met de Vaser techniek, die gebruik maakt van geluidsgolven, het vet volledig vloeibaar gemaakt en de huid strakgetrokken. De behandelend arts brengt vervolgens via de incisies een kleine canule in waarmee het vet wordt weggezogen. Na afloop van de behandeling worden de incisies afgeplakt en krijgt u een drukmasker of een bandage om het gezicht. De eerste uren na de ingreep kan er nog wat vloeistof uit de incisies lekken. Dit is tijdelijk en neemt vanzelf af. De liposuctie is een kortdurende ingreep die gemiddeld niet langer dan 1,5 tot 2 uur duurt. Geadviseerd wordt om niet zelfstandig naar huis te rijden, u kunt immers nog wat last hebben van de gebruikte verdovingsmiddelen.

Vlot herstel liposuctie van de kaaklijn

Van de behandelend arts ontvangt u adviezen en richtlijnen voor na de kaaklijn liposculptuur. De artsen van Acura medisch Centrum hebben lange, uitgebreide ervaring met het uitvoeren van de liposuctie techniek en hoe het herstel na de behandeling verloopt. Voor een vlot herstel is het raadzaam om de adviezen op te volgen. Draag daarom de bandage of het drukmasker zo lang de arts dit adviseert. Hiermee worden zwellingen en blauwe plekken tot een minimum beperkt en krijgen de onderliggende huidlagen kans om aan elkaar te kleven. De eerste dagen voelt uw gezicht beurs aan en heeft u niet veel behoefte om actief bezig te zijn. Daarna kunt u uw werkzaamheden, mits niet te zwaar, hervatten. Intensief sporten, zwemmen en het bezoeken van een sauna laat u de eerste twee weken achterwege. Een vlot herstel beperkt de kans op complicaties en bijwerkingen. Liposuctie is een veilige ingreep, waarbij een kleine kans op risico’s aanwezig is. Vaak genoemde bijwerkingen zijn zwellingen, blauwe en rode verkleuringen. Minder vaak is er sprake van slechte wondgenezing en infecties. Om de kans op bijwerkingen verder te verkleinen wordt rokers geadviseerd om ruim voor de geplande liposculptuur te stoppen met roken en dit ook na de ingreep vol te houden.

Betaalbare liposculptuur kaaklijn

Overweegt u een liposuctie, maar ziet u op tegen de hoge kosten? Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Liposuctie één zone€ 1.295
+ tweede zone€ 695
+ derde en elke volgende zone€ 595

Naast een hoge mate van zorg, klantvriendelijkheid en dienstverlening staat de kliniek bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een liposuctie is maatwerk. Tijdens een intakegesprek licht de cosmetisch arts de procedure en de ingreep toe. U krijgt informatie over de voor- en nadelen van de ingreep en u wordt gewezen op de resultaten die bereikt kunnen worden. Uw tevredenheid over het resultaat hangt grotendeels samen met het verwachtingspatroon dat u heeft. Een liposuctie is een vooruitstrevende behandeling, waarbij prima resultaten worden bereikt. Verwacht echter geen wonderen. Een ervaren cosmetisch arts zal uw eventuele te hoge of verkeerde verwachtingen bijstellen naar wat realistisch gezien haalbaar is. Uiteraard ontvangt u tijdens het intakegesprek ook een complete, overzichtelijke prijsopgave. Meer weten of meteen een afspraak maken voor een intakegesprek? Acura Medisch Centrum heeft vestigingen in Amsterdam en Weert en is telefonisch bereikbaar. U kunt ook het onlinecontactformulier invullen. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie kaaklijn’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie kaaklijn – FAQ

1. Is liposuctie van de kaaklijn de moeite waard?

Liposuctie reduceert de hoeveelheid opgehoopt vet van de kaaklijn. Om een mooi resultaat te bereiken is uw huid nog voldoende elastisch en soepel. Na de ingreep heeft u een aantal dagen nodig om te herstellen. Vanaf een week na de liposuctie gaan de meeste mensen weer aan het werk, al moet u zware inspanningen tot zes weken vermijden.

2. Is kaaklijn liposuctie pijnlijk?

Buiten het zetten van de verdovende injecties, verloopt de eigenlijke behandeling pijnvrij. Door gebruik te maken van verdovende vloeistoffen en het vloeibaar maken van het vet is het wegzuigen van vet nauwelijks pijnlijk. De arts kan tijdens de ingreep vragen om van houding te veranderen om zo mooie, symmetrische resultaten te bereiken.

3. Kan kaaklijn liposuctie fout gaan?

Een mislukte liposuctie veroorzaakt verschillende problemen, waaronder een ingedeukte huid langs het behandelgebied. In sommige gevallen is de kaaklijn asymmetrisch, terwijl de huid inkepingen vertoont als er te veel vet wordt verwijderd.

4. Kan ik na liposuctie weer een onderkin krijgen?

Het vet dat liposuctie verwijdert, komt niet terug. Deze vetcellen zijn voorgoed weg. Dat geldt niet voor vetcellen in het gebied van de kaaklijn die zich tijdens de ingreep nog niet ontwikkeld hebben. Gewichtstoename geeft achtergebleven vetcellen de kans om zich te vullen en nieuwe vetophopingen te vormen.

5. Mag ik alles eten na kaaklijn liposuctie?

De eerste dagen is het beter om vloeibaar te eten. U mag alles eten zonder daarbij te kauwen. Na een week hervat u uw normale voedingsgewoonte, maar blijft u voorzichtig met het eten en kauwen van hard voedsel.

6. Kan kaaklijn liposuctie zenuwbeschadiging veroorzaken?

Chirurgische en cosmetische ingrepen hebben altijd een risico op bijwerkingen of complicaties. Alhoewel de liposuctie behandeling veilig is, zijn risico’s niet volledig uit te sluiten. Tijdens de ingreep kunnen zenuwen, maar ook bloedvaten en spieren beschadigd worden.

7. Wat is de beste leeftijd voor liposuctie van de kaaklijn?

Mensen tussen de 20 en 50 jaar hebben over het algemeen een gezonde, elastische huid. Zolang de huid voldoende elastisch is, kan liposuctie een oplossing zijn. Omdat de huidelasticiteit per persoon verschilt, variëren de hersteltijden en resultaten.

8. Hoe slaap ik na een kaaklijn liposuctie?

De beste positie of beschermde houding is slapen op uw rug. Zo beschermt u uw nek, kin, kaaklijn en de incisieplaatsen. Slapen op uw zij of buik oefent ongemerkt druk uit op het behandelgebied, wat het herstel afremt. In ernstige gevallen openen de incisies zich met littekens tot gevolg.

9. Waarom heb ik last van duizeligheid na liposuctie van de kaaklijn?

Tijdens de liposuctie gaat er vocht verloren, wat duizeligheid kan veroorzaken. Drink in de dagen na de ingreep voldoende water en u zult merken dat het duizelige gevoel afneemt.

10. Kan ik mijn gezicht wassen na liposuctie?

Laat het behandelde gebied de eerste dag droog. Volg de verzorgingsadviezen die de arts u geeft op en wees voorzichtig met het wassen en drogen van uw kaaklijn.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu