fbpx

Liposuctie knie

Overweegt u een liposuctie van de knie of knieën? Te dikke knieën kunnen behoorlijke onzekerheid met zich meebrengen. Plaatselijke vetophopingen kunnen zich op uw knieën voordoen, waardoor u moeite heeft met het dragen van strakke broeken of lange laarzen. Ontsierende dikke knieën brengen uw lichaamsverhoudingen uit balans. Het vet lijkt ook met sporten, bewegen en diëten niet weg te krijgen. Heeft u last van te dikke knieën en zoekt u daarvoor een oplossing? Liposculptuur of liposuctie knie verwijdert het overtollige vet blijvend en brengt uw lichaamsverhoudingen terug in balans. Bent u toe aan het dragen van mooie lange laarzen? Ook in uw situatie kan liposuctie een oplossing zijn.

Liposuctie knie.
Liposuctie knie.
Slanke knieën met een knie liposculptuur

Liposuctie is een behandeling voor mannen en vrouwen die te maken hebben met opgehoopt vet op de knie. Tijdens de ingreep wordt het overtollige vet verwijderd en eventuele klachten verminderd. Het verminderen van klachten kan onder meer bij vrouwen die lijden aan lipoedeem interessant zijn. Uw geschiktheid voor liposuctie knie wordt bepaald door een ervaren behandelend arts. Indien u regelmatig sport, beweegt en een gezond voedingspatroon volgt bent u doorgaans geschikt voor een behandeling. Voorwaarde is vaak dat u over een gezond BMI dient te beschikken. Als u denkt dat een liposuctie een handige, snelle manier is om af te vallen en gewicht te verliezen, heeft u het helaas verkeerd. Een knie liposuctie is bedoeld om uw lichaamscontouren te verbeteren en plaatselijke vetophopingen effectief te verwijderden. Resultaten ontwikkelen zich in de weken en maanden die volgen op de ingreep. Gemiddeld is het eindresultaat na drie tot zes maanden bereikt.

Blijvend mooie knieën door liposuctie

Het vet dat met de liposuctie knie wordt verwijderd, is blijvend verdwenen. Uw lichaam maakt tot in uw puberteit vetcellen aan. Vetcellen die verwijderd zijn, komen niet terug. Ook niet op andere ongewenste plaatsen. De resultaten van een liposuctie behandeling zijn vrijwel altijd blijvend. Volg voor blijvend mooie knieën de tips en adviezen van de behandelend arts op. Dit houdt onder meer in dat u regelmatig blijft bewegen en sporten. De keuze voor een verantwoord, afwisselend voedingspatroon is daarbij onmisbaar. Gewichtsschommelingen en gewichtstoename kunnen andere vetcellen in het lichaam activeren. Hierdoor ontstaan elders in uw lichaam overtollige vetophopingen, waardoor uw lichaamscontouren verstoord worden. Vaak is de motivatie om op gewicht te blijven vanzelfsprekend. U past na de liposuctie knie weer in uw favoriete laarzen en een strakke broek staat u geweldig.

Veilige ingreep en vlot herstel liposculptuur

Liposuctie behoort tot één van de meeste uitgevoerde cosmetische behandelingen wereldwijd. Het is een veilige behandeling die u voor mooie resultaten door een ervaren arts uit laat voeren. Liposuctie kan met een plaatselijke verdoving of sedatie, een roesje, worden uitgevoerd. U merkt niets van de ingreep. Via een aantal kleine incisies wordt het vloeibaar gemaakte vet efficiënt verwijderd. Acura Medisch Centrum past daarbij de innovatieve Vaser techniek toe. Met behulp van een sonde wordt het vet vloeibaar gemaakt, tegelijkertijd geeft de sonde warmte af waardoor uw huid krimpt en strak trekt. Het resultaat zijn slanke knieën en een mooie huid in het behandelde gebied. De ingreep vindt plaats op poliklinische basis, zodat u kort na de liposuctie de kliniek mag verlaten. De wondjes zijn afgedekt met pleisters en u draagt een elastische broek. De eerste dagen na de behandeling wordt geadviseerd om het rustig aan te doen. Afhankelijk van uw beroep en het soort werkzaamheden dat u verricht, kunnen de meeste activiteiten na een week tot tien dagen hervat worden. Verricht u lichamelijk zware arbeid? Bespreek werkhervatting dan met uw arts, zodat u niets overhaast. Net zoals alle andere chirurgische ingrepen is er een kans op bijwerkingen en complicaties. U kunt de kans hierop verkleinen door de instructies van de arts op te volgen. Het kan voorkomen dat u last heeft van blauwe en rode verkleuringen, zwellingen, slechte wondgenezing en infecties. De meeste verschijnselen zijn tijdelijk van aard en nemen in de dagen na de ingreep vanzelf af. Als u last heeft van aanhoudende bijwerkingen neem dan altijd zo spoedig mogelijk contact op met de behandelend arts.

Betaalbare liposuctie knie

Bij het overwegen van een liposculptuur en het vergelijken van de verschillende tarieven, ziet u dat liposuctie behoorlijk kostbaar kan zijn. Bovendien blijft vergoeding van uw zorgverzekeraar vaak achterwege. U zoekt naar een betaalbare behandeling, waarbij u zeker bent van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. U streeft immers naar slanke knieën die blijvend mooi zijn. Acura Medisch Centrum biedt betaalbare tarieven voor liposuctie behandelingen aan. Aangezien liposculptuur een persoonlijke behandeling is, wordt geadviseerd om een prijsopgave te vragen tijdens een intakegesprek in de kliniek. De arts bekijkt uw knieën en geeft gericht advies over de mogelijkheden en resultaten die bereikt kunnen worden. Meer weten of een afspraak maken? Dat kan zowel telefonisch als via e-mail. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie knie’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie knie – FAQ

1. Is liposuctie op de knie een veilige ingreep?

Voor gezonde kandidaten is liposuctie over het algemeen veilig. Het is een chirurgische ingreep waarbij zwellingen en blauwe plekken zijn te verwachten. De zwellingen zijn twee weken na de behandeling op het hoogtepunt. Na liposuctie is het nodig om compressiekleding te dragen om de zwellingen zoveel mogelijk tegen te gaan.

2. Kan ik lopen na knie liposuctie?

Bedrust is na liposuctie niet nodig. Als u zich na de eerste dagen beter voelt, mogen normale dagelijkse activiteiten hervat worden. Begin met korte wandelingen en vermijd zware inspanningen. Na zes weken is alles weer mogelijk zoals eerder.

3. Wat is de hersteltijd na liposuctie van de knie?

Liposuctie is een poliklinische ingreep die met plaatselijke verdovingen gebeurt. Afhankelijk van de omvang de ingreep hervatten de meeste mensen binnen twee tot drie weken na de operatie de normale activiteiten. Hoe snel u weer volledig aan het werk kunt, hangt ook af van de aard en zwaarte van de werkzaamheden die u verricht.

4. Is knie liposuctie pijnlijk?

De incisies die de arts maakt zijn klein, waardoor pijn, bloedingen en littekens worden beperkt. Voor het maken van de incisies is de huid plaatselijk verdoofd. Vervolgens injecteert de arts verdovende vloeistoffen in het behandelgebied. Met het Vaser systeem wordt het vet vloeibaar gemaakt en weggezogen. De ongemakken na een liposuctie van de knie zijn beperkt.

5. Mag ik traplopen na liposuctie?

Trappen en zwaar tillen zijn zaken die u zoveel mogelijk vermijdt. Van de arts krijgt u het advies om al enkele uren na de ingreep korte wandelingen te maken. Lopen stimuleert de doorbloeding, vermindert zwellingen en helpt bij het voorkomen van trombose.

6. Welke risico’s heeft liposuctie?

Liposuctie is weliswaar veilig, maar heeft net als andere operaties een risico op bijwerkingen en complicaties. Tijdelijke ophopingen van vloeistoffen en nalekken doen zich in de dagen na de behandeling voor. Een doof gevoel, een hobbelig huid uiterlijk, infecties en gevoeligheid voor de gebruikte verdovingsmiddelen zijn mogelijk. Ernstige complicaties zoals huidnecrose en vetembolie zijn zeldzaam.

7. Hoe voel ik me een week na de liposuctie?

Het herstel verloopt bij iedereen anders, in een eigen tempo. Na een week voelt u zich goed, al is het mogelijk dat u in het behandelgebied gevoelloosheid van de huid ervaart. Dit is tijdelijk en het gevoel herstelt zich in de loop van de tijd. Littekens op de incisie plaatsen vallen bijna niet op.

8. Wat is knie vet?

Vet kan zich verzamelen en/of ophopen rondom de knieschijf. Omdat het vet niet vanzelf verdwijnt, ontstaan op langere termijn bolvormige, uitpuilende knieën die niet in verhouding zijn met de rest van het been.

9. Mag ik mijn knie buigen na liposuctie?

Het kan zijn dat uw knie na de behandeling stijf en ongemakkelijk aanvoelt. Omdat er niets veranderd is aan de structuren, pezen en weefsels van uw knie, is buigen mogelijk. Begin met een wandelingetje in uw huis of tuin en blijf vooral in beweging. Stijfheid voorkomt u door gewoon te bewegen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu