fbpx

Liposuctie kosten

Liposuctie kosten kunnen enorm variëren, afhankelijk van welke kliniek u uitkiest en waar u van ongewenst vetweefsel op uw lichaam af wilt komen. Wat houdt liposuctie eigenlijk precies in? En hoe komt het dat liposuctie kosten zoveel verschillen? In dit artikel wordt hier uitgebreid toelichting over gegeven.

Liposuctie kosten.
Liposuctie kosten.
Liposuctie: wat houdt het eigenlijk in?

Veel mensen hebben last van hardnekkige vetophopingen rond de buik, heupen, billen en benen. Soms wordt dit ook wel eufemistisch als ‘love handles’ of ‘rijbroek’ beschreven. Dit neemt echter niet weg dat het een uitermate storend probleem kan zijn. Daarnaast is het erg vervelend dat dit vet vaak niet of nauwelijks minder wordt, wanneer u begint met diëten of (meer) gaat sporten.
Een liposuctie is dan ook vaak een goede uitkomst, omdat dit al het hardnekkige vet wegzuigt uit de gewenste lichaamszone. Voornamelijk de bovenbenen worden vaak behandeld. Een kleine kanttekening: als u last heeft van cellulitis, dan is een liposuctie hiervoor geen oplossing. Naast de bovenbenen is een liposuctie ook mogelijk van uw buik, kin, nek, hals, rug, borsten, armen, knieën en enkels. Hoewel een liposuctie een goede uitkomst kan zijn als u last heeft van ongewenst vet, vraagt u zich waarschijnlijk af: wat zijn de kosten van liposuctie?

Een consult voor de liposuctie

Als u voor een liposuctie voor de buik, benen of een ander soort liposuctie kiest, krijgt u voorafgaand aan de behandeling een consult bij een arts. In dit consult zal onder andere worden gekeken naar uw gezondheid en ook uw wensen zullen worden besproken. Het is van belang dat u in goede gezondheid verkeert, anders wordt de kans op complicaties groter. Tijdens het consult zult u ook meer duidelijkheid krijgen over de resultaten die u mag verwachten. Tenslotte zal dieper worden ingegaan op de behandeling zelf, alsmede de liposuctie methode en de eventueel bijbehorende risico’s en complicaties. U zult ook een beter idee krijgen wat de kosten voor liposuctie inhouden, omdat de liposuctie kosten per persoon en wens kunnen verschillen.
Vaak wordt aangeraden om u goed voor te laten lichten tijdens het consult. Op die manier weet u beter waar u aan toe bent en leert u ook de kliniek kennen. Hoewel een eerste consult vaak gratis is, kan er soms een tarief voor worden gerekend. Als een eerste consult niet gratis is, zal dit vaak worden doorberekend in de uiteindelijke liposuctie kosten. Bij Acura Medisch Centrum is het consult altijd gratis en vrijblijvend.

Hoe worden de liposuctie kosten bepaald?

De kosten van de liposuctie ijn normaliter niet alleen afhankelijk van de prijs die klinieken bepalen. Het is echter wel zo dat sommige klinieken hogere prijzen hanteren voor een liposuctie dan andere klinieken. Klinieken die bijvoorbeeld veel geld investeren in reclame in tijdschriften en televisieprogramma’s of gerenommeerde plastisch chirurgen in dienst hebben, hebben logischerwijs vaak ook hogere liposuctie kosten.
De omvang van de ingreep bepaalt vaak voor een groot deel de kosten van de liposuctie. Hoe meer gebieden behandeld dienen te worden, des te hoger de uiteindelijke kosten zullen zijn. Ook speelt de oppervlakte van het gebied een rol. U kunt rekenen op korting op de liposuctie kosten als u meerdere locaties tegelijk laat behandelen.
Tenslotte zijn de kosten ook deels afhankelijk van de wijze van verdoving. Een lokale verdoving is uiteraard goedkoper dan wanneer u onder algehele narcose behandeld wordt. De meeste liposuctie behandelingen worden onder lokale verdoving uitgevoerd.

Kosten overzicht Liposuctie / Liposculptuur

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Liposuctie één zone€ 1.295
+ tweede zone€ 695
+ derde en elke volgende zone€ 595
Liposuctie kosten FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie kosten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe worden de kosten voor liposuctie berekend?
Tarieven voor een liposuctie behandeling worden berekend aan de hand van het aantal lichaamszones dat behandeld wordt, de hoeveelheid vet die wordt verwijderd, de naamsbekendheid van de behandelend kliniek en de ervaring van de cosmetisch arts.

2. Waarom zit er verschil in de verschillende liposuctie prijzen?
Het staat klinieken en behandelaars vrij om de eigen tarieven vast te leggen. Het is hoe dan ook altijd interessant om meerdere opties en prijzen met elkaar te vergelijken.

3. Wordt liposuctie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, vanuit de basisverzekering wordt liposuctie als cosmetische ingreep niet vergoed. Is een behandelaar de mening aangedaan dat liposuctie in uw situatie de beste behandelmethode is voor een medisch noodzakelijke ingreep, dan kan een verzekeraar in sommige gevallen tot vergoeding van de kosten overgaan. Hiervoor dient u de nodige rapportages en doktersverklaringen te overleggen. Soms bieden aanvullende verzekeringspakketten beperkte vergoedingsmogelijkheden. Kijk uw polisvoorwaarden erop na.

4. Hoe kan de betaling gedaan worden?
De betalingsmogelijkheden worden met u besproken tijdens het intakegesprek. U dient de behandeling voor de ingreep te betalen. Dit kan onder meer door bankoverschrijving, contant of door pinbetaling.

5. Kan ik een liposuctie in termijnen betalen?
Ja, Acura Medisch Centrum kan u in contact brengen met een kredietmaatschappij gespecialiseerd in het financieren van cosmetische behandelingen. Indien uw financiële situatie het toelaat ontvangt u een kredietovereenkomst en kan de liposuctie in termijnen worden afbetaald. Overigens bent u een kredietverstrekker ook bijkomende kosten, waaronder rente, verschuldigd.

6. Kan ik de kosten van liposuctie aftrekken van de belasting?
Het is beperkt mogelijk om gemaakte medische kosten die niet vergoed worden, van uw jaarlijkse belastingaangifte af te trekken. De Belastingdienst hanteert hiervoor strenge voorwaarden, die regelmatig gewijzigd en aangepast worden. Een van de voorwaarden is dat u de originele facturen dient te bewaren en kunt overleggen. Laat u adviseren door een belastingconsulent, dit voorkomt mogelijk de nodige ongemakken en naheffingsaanslagen.

7. Wat zijn de bijkomende kosten?
De prijzen bij Acura Medisch Centrum bevatten zowel het intakegesprek als de controles en nazorg. U betaalt voor een complete behandeling, zodat u vooraf exact weet waar u aan toe bent. Kosten voor drukkleding en/of elastische kousen zijn niet bij de behandeling inbegrepen.

8. Is een liposuctie in het buitenland goedkoper?
Liposuctie is een cosmetische ingreep die wereldwijd wordt toegepast. Het is niet ondenkbaar dat u in het buitenland goedkoper behandeld kunt worden. Neem desondanks niet zomaar de beslissing om naar het buitenland te gaan. De bijkomende kosten voor reis- en verblijf kunnen de behandelprijs behoorlijk de lucht in jagen, waardoor u aan het einde van de rit toch duurder uit bent. Afhankelijk van de behandelaar kan de taal soms voor problemen zorgen. Weet van tevoren goed waar u aan begint.

9. Hoe weet ik hoeveel lichaamszones ik kan laten behandelen?
Hardnekkig overtollig vet kan zich op diverse plaatsen ophopen. Vaak is het mogelijk om meerdere lichaamszones tegelijkertijd te laten behandelen. Deze mogelijkheden worden door de cosmetisch arts met u besproken tijdens het intakegesprek. De arts kan nauwkeurig aangeven welke resultaten u van de ingreep kunt verwachten.

10. Zijn de resultaten blijvend en krijg ik garantie?
Garantie wordt bij een liposuctie niet gegeven. De resultaten die bereikt worden, zijn normaal gesproken blijvend. Het vet dat verwijderd wordt, komt niet meer terug. Komt u echter in gewicht aan, dan bestaat de kans dat achtergebleven vetcellen zit ontwikkelen en zich elders ophopen. Om het effect te behouden zijn regelmatig bewegen en gevarieerd eten van belang.

11. Is liposuctie een veilige behandeling?
Ja. Doorgaans is liposuctie een zeer veilige behandeling, met een relatief kleine kans op complicaties en/of bijwerkingen. Het gebruik van geavanceerde, verfijnde apparatuur voorkomt bovendien schade aan omliggende weefsels, zenuwen en bloedvaten. Na de liposuctie is het behandelde gebied blauw verkleurd en gezwollen. De eerste dagen kan er nog wat vloeistof nalekken. De drukkleding beperkt de zwellingen en blauwe plekken.

12. Wordt liposuctie onder volledige narcose uitgevoerd?
Nee, meestal wordt de ingreep onder sedatie toegepast. De manier van verdoven wordt door de cosmetisch arts toegelicht tijdens het consult.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie kosten’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu