fbpx

Liposuctie kuit

Overweegt u een liposuctie van de kuiten? Dikke kuiten komen geregeld voor en zijn in principe niets om u druk over te maken. Tot het moment dat de omvang van uw kuiten beperkingen oplevert of u onzeker maakt. U kunt niet meer zomaar ieder kledingstuk dragen en die stoere of mooie laarzen blijven ongebruikt in de kast staan. Te dikke kuiten kunnen onzekerheid en negatieve gevoelens met zich meebrengen. Met een eenvoudige ingreep als liposculptuur kunt u zich weer zelfverzekerd voelen over uw lichaam. De kuit liposuctie verbetert de omvang van uw kuiten, waardoor u korte kleding én laarzen weer met plezier kan dragen.

Liposuctie kuit.
Liposuctie kuit.
Liposculptuur van de kuiten of liposuctie kuit

Als u last heeft van dikke kuiten kunt u proberen dit met speciale oefeningen en regelmatig bewegen te verminderen. De kuiten zijn echter zo’n typische plaats waar hardnekkig vet zich graag ophoopt. Afrekenen met het opgehoopte, overtollige vet op de kuiten kan met behulp van een liposculptuur behandeling. Liposuctie kuit is een behandeling voor mannen en vrouwen die ondanks een gezond BMI het overtollige vet vaak niet vanzelf kwijtraken. De behandeling wordt wereldwijd al jaren met succes toegepast en biedt uitstekende, blijvende resultaten. Liposuctie is een cosmetische behandeling die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd en die doorgaans niet langer dan 1,5 tot 2 uur in beslag neemt.

Vasersysteem liposuctie kuit

Acura Medisch Centrum maakt bij de liposuctie ingreep gebruik van het innovatieve Vasersysteem. Dat betekent dat na het maken van incisies en het inspuiten van verdovende vloeistoffen het vet met behulp van geluidsgolven vloeibaar wordt gemaakt, waarna het efficiënt kan worden weggezogen. De warmte die van de sonde komt, zorgt er bovendien voor dat uw huid krimpt en strakker wordt. Na afloop van de liposuctie worden de incisies afgeplakt en draagt u een elastische broek, elastische kousen of een bandage. Draag deze kleding zolang de arts dat aangeeft. Vaak is dit de eerste week tot tien dagen na de kuit liposculptuur. Met hulp van de drukkleding worden zwellingen en blauwe plekken tot een minimum beperkt. Daarnaast krijgen de onderliggende huidlagen de kans om aan elkaar te kleven. Als gevolg van de ingreep kunt u een aantal dagen stijf zijn en een beurs gevoel ervaren. Dit is tijdelijk van aard. De meeste mensen hervatten de dagelijkse werkzaamheden na een week. Verricht u zware lichamelijke arbeid? Overleg dan met de behandelend cosmetisch arts wat de mogelijkheden zijn om weer aan de slag te gaan. Uw slankere kuiten worden geleidelijk aan steeds meer zichtbaar. Na drie tot zes maanden is het resultaat optimaal. Hoe de resultaten zijn, hangt ook af van het verwachtingspatroon dat u heeft.

Mooie kuiten met liposuctie

Na de liposuctie van de kuit zijn uw kuiten beter in verhouding met uw lichaamsvormen. Uw contouren zijn verbeterd en u draagt met vertrouwen kleding en schoenen die u daarvoor ongebruikt in de kast liet liggen. De resultaten van de ingreep zijn blijvend. De verwijderde vetcellen komen niet terug, ook niet op andere plaatsen in uw lichaam. Het is wel zo dat om van de resultaten te blijven genieten u beter niet teveel in gewicht aankomt. Gewichtstoename heeft als gevolg dat de andere vetcellen, die niet verwijderd zijn, zich kunnen ontwikkelen en opvullen. Dit kan leiden tot vetophopingen op andere plaatsen, waardoor de lichaamsverhouding verstoord worden. Geadviseerd wordt om na de liposuctie van de kuiten te blijven bewegen en sporten. Als u daarbij kiest voor een gevarieerd en verantwoord voedingspatroon, bent u aardig voor uw lichaam en krijgen vetcellen geen kans om zich te ontwikkelen.

Liposuctie kuit prijzen

Cosmetische behandelingen zijn niet goedkoop en worden meestal niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt op het moment dat er sprake is van een medische noodzaak en u hiervoor de nodige verklaringen en bewijzen kunt overleggen. De meeste liposuctie behandelingen worden echter uit cosmetisch oogpunt ondergaan. Dat houdt in dat u zelf de kosten dient te betalen. Acura Medisch Centrum heeft bewust gekozen voor betaalbare liposuctie tarieven. U bent daarbij zeker van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en een hoge mate van dienst- en serviceverlening. De artsen en medewerkers zijn ervaren in hun eigen vakgebied en volgen regelmatig workshops en trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden. De kuit liposuctie is een maatwerk behandeling. Tijdens een intakegesprek bekijkt de arts uw kuiten en bespreekt u samen de mogelijkheden die liposuctie te bieden heeft. Zowel de voor- als nadelen worden besproken en de risico’s en complicaties worden nader toegelicht. De arts stelt een persoonlijk behandelplan samen en overhandigt u een overzichtelijke prijsopgave. Meer weten of direct een afspraak maken voor een intakegesprek? U vindt Acura Medisch Centrum in Weert. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie kuit’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie kuit – FAQ

1. Ben ik geschikt voor liposuctie op mijn kuiten?

Kuit liposuctie herstelt en verbetert de vorm van uw kuiten, waardoor het onderbeen er strakker uitziet. Het is een goede manier om bestaande asymmetrie aan te pakken en ervoor te zorgen dat uw beide kuiten er hetzelfde uitzien. Geschikte kandidaten hebben last van hardnekkige vetophopingen, verkeren in goede gezondheid en hebben een verantwoorde BMI-waarde.

2. Wat zijn de bijwerkingen van liposuctie aan mijn kuiten?

De bijwerkingen zijn relatief mild en van tijdelijke aard. Het gaat om blauwe plekken, zwellingen en een ongemakkelijk gevoel. De napijn neemt binnen enkele dagen af, terwijl sommige zwellingen in de weken en maanden na de ingreep afnemen.

3. Is kuit liposuctie pijnlijk?

De pijn verschilt van persoon tot persoon, maar is meestal mild vanwege het gebruik van plaatselijke verdovingen. Vermoeidheid komt in de dagen na de ingreep vaak voor, terwijl napijn vrij beperkt is. Bespreek het gebruik van pijnstillers met de arts.

4. Is liposuctie aan mijn kuiten veilig?

Naast de standaard operatie risico’s zoals infecties, reacties op de gebruikte anesthesie en bloedstolsels zijn er specifieke risico’s verbonden aan liposuctie van de kuiten. Deze omvatten huidverkleuring, asymmetrie, littekenvorming en zenuwbeschadiging.

5. Mag ik lopen na kuit liposuctie?

Licht wandelen wordt aanbevolen. Blijf na de ingreep in beweging en voorkom dat u stil gaat zitten. Vermijd zware inspanningen en activiteiten die fysieke of mentale stress met zich meebrengen. Vanaf zes weken na de behandeling mogen de meeste activiteiten hervat worden.

6. Moet ik speciale drukkleding dragen na liposuctie aan mijn kuit?

Medische compressiekousen zijn speciaal ontworpen om u te helpen bij het genezen na een liposuctie behandeling. Door de kousen op de juiste manier te gebruiken, behaalt u de beste resultaten. Gebruik de kousen volgens advies van de arts en draag ze de eerste weken dag en nacht. Naarmate de herstelperiode vordert bouwt u het gebruik van de compressiekleding geleidelijk aan af.

7. Hoe kan ik fibrose na liposuctie voorkomen?

Lymfedrainage vermindert het risico op de ontwikkeling van fibrose na liposuctie. Bovendien verbetert het de doorbloeding en versterkt het uw immuunsysteem. Lymfedrainage voert afvalstoffen af en heeft een positief effect op de uitstraling van uw huid. Bespreek de mogelijkheden van lymfedrainage met de arts.

8. Hoelang zien mijn kuiten er hobbelig uit na liposuctie?

De tijd die nodig is voordat uw huid er strak uitziet, verschilt per persoon. Meestal verdwijnen bultjes en deukjes binnen enkele weken tot maanden na de behandeling.

9. Ben ik gewicht kwijt na liposuctie?

Liposuctie is weliswaar bedoeld om overtollig vet af te zuigen, het is geen behandeling om snel gewicht te verliezen. Sommige mensen ervaren gewichtsverlies na liposuctie, terwijl anderen zichtbaar dunnere kuiten hebben, maar hetzelfde gewicht behouden.

10. Moet ik rekken en strekken na een liposuctie behandeling?

De eerste zes weken vermijdt u inspannende activiteiten. Gun uw lichaam rust om zich aan te passen aan de verbeterde lichaamscontouren. Begin na deze zes weken rustig met het opbouwen van inspanningen. Start met voorzichtige rekoefeningen en bouw deze langzaam op.

11. Wat is de beste zithouding na liposuctie?

Na de liposuctie krijgt u het advies om langdurig zitten minimaal zes weken te vermijden. Probeer rechtop te zitten. Draag comfortabele kleding die niet te strak om uw benen zit en sta tijdens het zitten regelmatig op om een rondje te lopen.

12. Is liposuctie van invloed op mijn gezondheid?

Het ondergaan van een liposuctie behandeling helpt niet bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en/of het verbeteren van uw gezondheid. Het is geen effectieve oplossing voor cellulitis of het verstrakken van een losse huid. Het aanbrengen van wijzigingen in de lichaamscontouren is de voornaamste reden waarom mensen liposuctie overwegen.

13. Hoelang duurt het herstel van kuit liposuctie?

De hersteltijd hangt af van de hoeveelheid vet die is verwijderd en het behandelgebied. Aan de kuiten moet u rekening houden met een herstel van vier tot zes weken. Bij het verwijderen van kleinere hoeveelheden vet is een herstel van twee tot drie weken te verwachten.

14. Hoeveel water moet ik drinken na liposuctie?

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven na liposuctie. Daarom krijgt u het advies om minstens 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Dit helpt bij het verminderen van de zwellingen, het wegspoelen van achtergebleven vloeistoffen en het reguleren van de spijsvertering.

15. Zie ik meteen resultaat?

De gewenste veranderingen in uw contouren zijn niet gelijk zichtbaar. Het duurt enkele weken tot meerdere maanden voordat de zwellingen volledig zijn verdwenen en uw verbeterde vorm zichtbaar is. Het is niet ondenkbaar dat u na de ingreep tijdelijk wat in gewicht aankomt als gevolg van vochtophopingen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu